7 Temmuz 2014 Pazartesi

SA757/ KY12-TG29: Gençlerin Ölümü: İsrail’in Yanlış Bayrak Operasyonu mu?

“İsrail, büyük bir zevkle adını nefret edilecek Terörist Devlet olarak tarihe kazıdı; ancak onu cezalandıracak demokratik bir ülke henüz insanlar tarafından kurulmadı.”
Sonsuz Ark, 08.07.2014


İsrail’in 12 Haziran’da kaçırılan ve öldürülen üç Yahudi İsrailli öğrenci ile ilgili yayın yasağını kaldırmasının ardından ortaya çıkan kanıtlar, bu olayın İsrail hükümeti tarafından Hamas’ı cezalandırmak ve gündemde olan yeni Filistin birlik hükümetini sonlandırmak için gerçekleştirilmiş olabileceğini ortaya çıkardı.

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, hiçbir delil ortaya koymadan kaçırma olayından Hamas’ı suçladı ve 30 Haziran’dan gençlerin bulunduğu zamana kadar bütün Batı Şeria’da gerçekleştirilen bir araştırmaya girişti.

“Araştırma”, (içlerinde meclis üyelerin de bulunduğu) 600 Hamas üyesinin tutuklanması, 2100 evin alt üst edilmesi ve 7 Filistinlinin İsrail güçleri tarafından öldürülmesiyle sonuçlandı. İsrail aynı zamanda Eylül 2006’dan beri kuşatma altında tuttuğu Gazze’ye yönelik günlük hava saldırılarını artırdı. Gazze hükümetinin BM’ye yaptığı başvuru, kötü şartlarda bulunan Filistin halkına yardımdan ziyade BM tarafından kaçırılma olayının kınanması ve taraflara itidal çağrısı ile karşılandı.

1 Temmuz’da bilgi dağıtımı ile ilgili yasağın İsrail tarafından kaldırılmasının ardından ortaya çıkan gerçekler;

            • İsrail hükümeti 15 Haziran’da basın mensuplarını gençlerin öldürüldüğünden (1) haberdar olduğu konusunda bilgilendirdi, ancak bu bilginin dağıtılmasına yasak getirdi; bu durumda hükümet cesetlerin yerini de biliyor olmalıydı. Yapılan vahşi “araştırma” sadece işgal bölgelerinde bulunan Filistinliler tarafından demokratik olarak seçilmiş Hamas üyelerini cezalandırmak için kullanılan bir paravandı. İsrail medyası da Filistinlilere yönelik gerçekleştirilen tacizde kullanılan bu bahaneye uyumlu bir şekilde davrandı.

            • İsrail Savunma Güçleri (IDF) kaçırılma olayının bildirildiği ilk aramadan 8-9 saat sonra çağrıldı. Öğrencilerden birisi evlerine giderken otostop davetini kabul etmelerinden 10 dakika sonra polis acil hattını aradı ve kaçırıldığına dair bir mesaj gönderdi. Bu konuşmanın devamında silah sesleri, inlemeler ve sonrasında da sessizlik vardı; arama 49 saniye sürmüştü. Polis bu aramayı görmezden geldi. Gencin babası, 5 saat sonra gece yarısı saat 3:30’da polisi arayarak oğlunun kaybolduğunu bildirdi. Bundan “birkaç saat” sonrasında, karşılıklı olarak 54 telefon görüşmesinin ardından IDF ve Shin Bet nihayet olaya dâhil oldu. (2)

            • İsrail hükümeti kaçırılma ve cinayetler ile ilgili tüm kanıtlara sahip olmasına rağmen olayla ilgili sorumluluğuna ait hiçbir delil ortaya koymadı.  Telefon görüşmeleri ile doğrudan bağlantısı bulunanların ve cesetleri bulan kişilerin kimliği belirsiz olarak kaldı.

Başbakan Netanyahu bu olayı aşağıdaki sebepler bağlamında büyük bir politik kazanç olarak kullandı:

             • Yeni “birlik hükümeti” Fetih ve Hamas arasında ayrışma gerçekleştirmek.
             • Hamas üyelerini ve Filistin direniş kaynaklarını fiziksel olarak cezalandırmak.
             • Doğu Kudüs’ün Filistinlilere geri verilmesine (1) engel olmak için Knesset’te kullanabileceği meşru bir sebep sağlamak.
             • Filistinlilere yönelik saldırılarda meşruiyet sağlamak için Filistinlileri üçüncü İntifada’ya kışkırtmak (1).
             • Filistinlilerin nefretini körükleyerek İsrail sokaklarında çıkabilecek olayları, Filistinlilerin kendileri için ne kadar tehlikeli olduğunu ispatlamak için kullanmak.

İsrail hükümeti sözüm ona katiller bulunana kadar Filistinlileri taciz etmeye ve onlara saldırmaya devam edecek. Cinayetlerle suçlanan Hebron’lu iki kişi 12 Haziran’dan beri kayıp.

Bu hilekârlığın ortaya çıkarılması dünya tarafından verilen tepkiyi artırmalıdır.


Karin Brothers(*) , 4 Temmuz 2014, Global Research


Tamer Güner, 03.07.2014, Sonsuz Ark, Konuk Yazar, Çeviri




(*)Karin Brothers bağımsız bir gazetecidir.

1. Lia Tarachansky. Israeli Government and Press Knew Teenagers Were Dead for Weeks. The Real News Network (TRNN). July 1, 2014. Accessed on July 1, 2014: http://therealnews.com/t2/index.php?option=com_content&task=view&id=767&Itemid=74&jumival=12063

2. Amos Harel. Tapes reveal pleas of kidnapped boy’s father met with call center apathy. Ha’aretz. July 2, 2014. Accessed July 2, 2014 at: http://www.haaretz.com/news/diplomacy-defense/.premium-1.602537

Yazının Orijinali:


Seçkin Deniz Twitter Akışı