31 Mart 2014 Pazartesi

SA616/ÇY2- HK3: Yeni Türkiye’de Yanlışa Yer Yok

“Yeni Türkiye asla ve kat'a meşru irade dışında kimseye teslim olmayacağını gösterdi.”


Kazasız, belasız bir seçim atlattık şükürler olsun. Seçimden önceki gergin atmosfer hepimizi bir hayli tedirgin etti. Tehditvârî eleştiriler hâlâ devam etse de, gayet rahat bir haftaya başladık.

Bu seçim sonrası da 'Oynayamadım, eteğim dardı' masalını dinliyoruz, iktidar partisinin başarısı algı yönetimine bağlandı.

Siyasi kanat algı yönetimi uyguladı ya da uygulamadı, bu konuya girmeyeceğim. Evvela sivil kanata söyleyeceklerim var. Diyelim ki, biz algı operasyonu kurbanı olduk, ya siz neden ipin diğer ucunu gerdiniz?

Önümüze tekrar tekrar sürdüğünüz, gayrı meşru tapelerle  algı operasyonunun bizzat içinde olduğunuzu hiç düşünmediniz mi? Yıllardır bizlere koyun derken algı yönetiminin dik alasını uyguladığınızın ne vakit farkına varacaksınız?

Ya sizin algısal ayarlarınız ne vakit güncellenecek?

Asırlık terennümleri mırıldanmayı ne vakit bırakacaksınız?

İnce hamlelerle oynanan oyunda yer tutmak isteyen, Dünya müslümanlarının son kale olarak tabir ettiği ‘Yeni Türkiye'ye çelme takmaya çalışanları ne vakit göreceksiniz?

Diyelim ki, bizler koyunuz; siz okumuş, güngörmüş, muhterem, pîr- û pak asilzâdeler bizi güdemediğiniz için size hangi sıfatı yakıştırmalı?

Koyun dediğiniz %45, her şeye rağmen diyerek oy kullanmadı. Bilakis hataları okumakta oldukça mahir.. Benim nezdimde % 45 destan yazdı, devrim yaptı; ‘Yeni Türkiye'nin asla ve kat'a meşru irade dışı kimseye teslim olmayacağını gösterdi.

Sizin için iki seçenek var artık… Ya oturduğunuz yerden çemkirmeye, ötelemeye devam edip paşa paşa izleyeceksiniz ya da teknenin bir ucundan tutup denize sürmeye yardım edeceksiniz. Davanızda samimi iseniz elbet.

Kalemi elime almışken bir çift lafımda seçilmişlere var…

Sizi eleştireceğim… Her zamankinden daha çok, aklımın erdiğince... Geriye bakıp bakıp gururlanmayın diye... Âmir değil, memur olun, hizmet adamı olun diye... Yerinizi ve taşıdığınız kutsal vazifeyi bilin diye...

Üslubunca eleştireceğim; hedeflerinizi büyütün diye... Şaibeye, entrikaya, rantçıya, sırtım kalınlaşsıncı asalaklara yer vermeyin diye...

Sizi eleştireceğim; hata yapmış olabilirsiniz, fakat yanlış yapmayın diye...


Hatice Köken, 31.03.2014, Sonsuz Ark, Çırak Yazar




Seçkin Deniz Twitter Akışı