6 Şubat 2014 Perşembe

SA544/KY11-TG1: Winnews/ Haber Penceresi 1

Pakistan-Taliban İlişkileri, Irak Cezaevlerinde İllegal Olarak Alıkonulan Kadınlar, Doğu Kudüs’te İsraillilerin Yeni Yerleşim İşgali, BM’nin Suriye’de İşkence Gören Çocuklar Raporu, Mısır’da Gözaltında Tutulan Gazeteciler, İsrail’in ABD’ye Yönelik Güvenlik Suçlamaları, İran’da İsrail Tartışmaları, İran-ABD İlişkileri, İsrail Ordusu’nda İntihar Eğilimi ve Psikiyatrik Destek Skandalı


1- Pakistan Hükümeti, “Taliban’ın Babası” olarak bilinen Maulana Sami ul-Haq, İslamabad Kırmızı Camii İmamı Maulana Abdul Aziz ve Cemaat-i İslami Partisi Lideri , İbrahim Khan’dan oluşan Taliban Heyeti ile ilk resmi görüşmesini gerçekleştirdi. Başbakan Nawaz Sharif isyan hareketlerinin barışçıl yollarla bitirilmesi  gerektiğini belirterek görüşmelerin başarısız olması halinde gerekli askeri tedbirlerin alınacağını söyledi.
http://www.bbc.co.uk/news/world-asia-26065385





2- Irak hapishanelerinde bulunan kadın mahkumların illegal olarak alıkonulduğu ve görevlilerce işkenceye ve tacize maruz bırakıldığı İnsan Hakları Gözlem (HRW)tarafından rapor edildi.





 3- İsrail yetkilileri Doğu Kudüs’e 558 yeni yerleşim birimi için onay verdi.





4- BM Güvenlik Konseyi tarafından hazırlanan raporda Suriye Devleti tarafından gözaltına alınan çocukların tecavüze ve işkenceye maruz bırakıldığı belirtildi. Suriye iç savaşında 10000’den fazla çocuk hayatını kaybetti.



5- ABD Mısır Hükümetinin gözaltına tuttuğu El Cezire muhabirleri; Avustralyalı  Peter Greste, Kanada-Mısır vatandaşı Mohammed Fahmy  ve Mısırlı Baher Mohamed’in serbest bırakılmasını istedi.



 6-  İsrail Ekonomi Bakanı Naftali Bennett ABD’nin İsrail’in güvenliğini tehlikeye soktuğunu ve İsrail’i terör ve diğer tehlikelere karşı koruyabilecek gücün tek başına İsrail olduğunu belirtti.




7- İranlı Parlamenterler tek başına İran Dışişleri Bakanı Javad Zarif’in Sionist İsrail hakkında fikir beyan etme yetkisinin bulunmadığını belirtti. Zarif’in İsrail-Filistin barış görüşmelerinde İsrail’i tanıma üzerine verdiği beyanatlar eleştiriliyor.





8- İran, ABD’nin kendisine saldırması durumunda hiçbir sınır tanımayacağını bildirdi.





9- İsrail ordusunda görevli bir psikiyatristin intihar eğilimi olan bir askere “Ordu senin için iyi bir yer çünkü burada ya ölürsün ya da öldürürsün” demesi üzerine hakkında soruşturma açıldı.







Tamer Güner, Sonsuz Ark, 06.02.2014, Winnews, Haber Penceresi




Seçkin Deniz Twitter Akışı