1 Ağustos 2013 Perşembe

SA330/KY1-CÇ27: Elma Dersem Çık, Armut Dersem Çıkma!

Sayılamayanlar yok sayıldı. Tartılamayanlar yok sayıldı. Ölçülemeyenler yok sayıldı.


Şekvâcıyım çağımdan, içinde yaşadığım zamandan. Şekvâcıyım çıyanlarla, sırtlanlarla, karamuklarla aynı havayı solumaktan. Şekvâcıyım insanlığın rafa kaldırılmasından. Rafa kaldırılıp hayâsızlığın baş tacı edilmesinden. Şekvâcıyım kirletilmesinden gönüllerdeki eleğimsağmaların. Şekvâcıyım emeğin çalınmasından, çocukların yetim bırakılmasından. Şekvâcıyım aymazlığından hem cinslerimin, kendimin.

 Şekvâcıyım kendine zer ve zoru ölçüt kılanların ikiyüzlülüğünden. Ölçütleri sayılabilir kılındı insanlığın. Sayılamayanlar yok sayıldı. Tartılamayanlar yok sayıldı. Ölçülemeyenler yok sayıldı. Ölçütleri tartılanlardan, ölçütleri sayılanlardan, metreye vurulan ölçütlerle soluk alanlardan Şekvâcıyım.   

Şekvâcıyım insana ait, insanı insan eden değerlere ait bütün kavramların alt-üst oluşundan. Alt-üst edildi bütün kavramlar. Albenili kılındı zerin ve zorun dayatmaları. Katliamlara gerekçeler bulundu. Katliamlar gerekçelerle aklandı. Süslenip püslenip beş çaylarında baş köşeye oturtuldu her bir katliam, her bir sömürü, her bir zulüm.

Katliamların, zulümlerin, sömürülerin koynunda büyür oldu insanlık, farkına varmadan küçüldüğünün. “Var olmasalar ölmezlerdi” denecek kadar alçaldı yargılar. Uğrular, kalpazanlar sahibi oldu adaletin. Özgürlüğün burnuna halka takılıp köşe bucak gezdirildi her bir köşesinde yeryüzünün. Gökyüzünün derinliklerinde vahşilikler parlatıldı. Pazarlandı gökyüzünde vahşetin en kabası, en acımasızı.

Sömürdükçe, zulmettikçe esridiler. Esridikçe katlettiler. Kandan şarap ürettiler, üretip tükettiler. Tükettikçe esridiler. Esridikçe öldürdüler.

Ellerim göğsümde kalakaldım. Nutkum kesildi. İnsanda olması gereken değerleri başı dik, alnı açık taşıyan sözcükler kavramlar soldu. Solduruldu. Zehirlendi. İnsanı insan yapan değerleri gönençli bir yürekle taşıyan sözcüklerin kavramların her biri kirletildi arsızca.

Bin yıllık bir birikim birkaç yıl içinde, birkaç ay içinde, birkaç gün içinde, birkaç saat, birkaç dakika içinde, birkaç saniye içinde harcandı. Harcanıp keyifler çatıldı ocak başlarında, çeşme başlarında. Methedildi zalimler. Methiyeler dizildi zalimlere. Zulüm yarışmaları düzenlendi. O yarışlarda en büyük ödül tetikçilere verildi.

Mazlumun soluk almasına kahroldular. Her biri bir misarşist kesildi hayâsızca. Akan kanın durmasına içerlediler. Çocukların gülüşüne diş bilediler. Huy kaptılar kadınların izzetli olmasından. İzzetli oluşa yoktu tahammülleri. El birliği edip tanklarıyla, toplarıyla, molotoflarıyla saldırdılar rahmeti soluyanlara. Rahmet sunanlara.

Böylece insanın oluş yolu kesildi haramilerce. Arsızlıklarını gizlemeden yaptılar bunu hem de. İnsana insan olma olanağı sunan her bir kavram, her bir sözcük yalan mezbahalarında hunharca katledildi. El çırpıldı bu katliamlara törenler şölenler icat edildi. Şekvâcıyım bu törenlerden, şölenlerden. Şekvâcıyım kanla esriyenlerin esrikliklerinden.

Şekvâcıyım hemcinslerimden ve kendimden.



Cemal Çalık, 01.08.2013, Konuk Yazarlar, Sonsuz Ark




Seçkin Deniz Twitter Akışı