31 Ağustos 2012 Cuma

SA49/ÂA5: Erdoğan'ın Kendi Evi Neresi?

"Erdoğan'ın evi neresi? Bushs, Obama, Putin, Sarkozy, Hollande, Blair, Cameron, Merkel, Netanyahu ve İran Devrim Muhafızları'nın evi neresiyse Erdoğan'ın evi de orası... Küresel hırsızlıklarını makul ve meşru gösteren bu vandalların, kendileri  için kullanacakları iki metafor var... Hırs ve Hırsızlık."


Bir süredir İngiliz The Guardian Erdoğan'a ve Gül'e karşı yıpratma politikası güdüyordu. The Economist Gül'ün Cumhurbaşkanı adayı olamayacağını anlayınca hedefini teke indirdi. İngilizlerin Türkiye'yi Suriye'ye saldırtamadıkları bu dönemde hedef sadece Erdoğan.

İngiliz The Economist Dergisi  1 Eylül 2012 tarihli 'Erdoğan'ın Aşırı Hırsı' (*) başlıklı  imzasız bir yazı yayınladı. Yazının içeriği üç temel iç sorunla meşgul bir Erdoğan portresi çiziyor. Suriye'deki belirsizlik, PKK saldırıları ve Gülen Cemaati ile olan anlaşmazlıklar. Portre'nin zenginleşmesi için yazıda dikte edilen diğer sorunlar da var... ve bu sorunlar ilginç bir şekilde WSJ-Neo-con-Ergenekon damarından beslenen teknik(!) ayrıntılar .

Uzunca bir süredir tutuklu gazeteciler balonu patlatılıyor, gâzi generaller hapiste şablonu sallanıyor, Hâkim Medya Doğan Medya'daki vergi kaçakçılığı yüzünden  sıkıntılı zamanlar geçirdiğinden beri Medya patronlarına baskı uygulandığı tezi işleniyordu zaten. Şimdi sosa Esad'la akraba alevi vatandaşlarımız eklenmiş ve en son BDP'ye destek buketi ile portre tamamlanmış. Erdoğan'ın 'Dindar Gençlik Projesi'de delirtmiş görünüyor neo-conları... Erdoğan'a nereden taşındığı belli olmayan bir kişisel hırs üretilerek, "Bu kadar iç sorunun varken, evinin dışına bakma, bak evini çorba gibi yaptık, aklını başına al! " diyor neo-conların temsilcisi The Ecomonist:

“Türklerin birçoğu ülkelerinin bölgesel bir savaşa saplanmasından korkuyor. Erdoğan, kamuoyunun havasını koklamakta ustadır, fakat popülaritesi giderek azalıyor. Önceliğini, cumhurbaşkanı olma hırsından çok, tüm Türk vatandaşlarını destekleyecek bir anayasa ile evini düzene sokmak olmalıdır.”

Çok doğru; Türkiye'de yaşayan Türkiye dostu milyonlarca insan Türkiye'nin ne bölgesel bir savaşa ne de küresel bir savaşa, insan öldürmek üzere girmesine taraftar. İngilizlerin son Irak katliamına kadar asla ses çıkarmadıkları emperyalist kan dökücülüğüne karşı Türkiyelilerin bu tavrı, ilkesel olarak The Economist'e örnek olabilecek bir kalitede. Bunu  devletlerinin 400 yıldır döktüğü kanlarla beslenen İngilizlere de anlatmalı.

Ancak aksayan bir algısı var The Economist'in İstanbul ve Ankara'da yaşayan isimsiz yazarının. Yazarın bizzat kendisi ve bağlı olduğu bağlaşıklar bizzat Erdoğan'ın yıpranması için Türkiye'nin savaşa girmesini çok istediler. Bunun için ellerinden geleni yaptılar. Hatta Suriye sınırlarında bir Türk Keşif Uçağı'nın düşürülmesini, Gaziantep'te patlatılan bir bombalı araçla 9 kişinin ölmesini, PKK'nın Şemdinli'yi ele geçirme projesini ürettiler ve İran'ın tahrik kalıplarını patlatmasını sağladılar. Türkiye savaşa girmeyince de kişisel olarak Erdoğan'ın olmayan hırsını hedef aldılar.

Hırs metaforu ahmakça bir seçim.  Gül'ü Cumhurbaşkanı yapan iradenin hırsla kaplanmasını açıklamak imkansız. Anlaşılan neo-con aptallar 2014'e kadar yerli uzantıları ile birlikte Erdoğan'ın Hırsı'nı tartışacaklar ve Erdoğan'ı kendi eviyle ilgilenmesi için farklı operasyonlar yapacaklar. Her hamleleri Erdoğan'da eriyor ve anlamsızlaşıyor çünkü. İran'ın Devrim Muhafızları, Esad , BDP ve Kılıçdaroğlu  Erdoğan'ı açıkça tehdit ederek , "Evinle ilgilen!" diyorlar bir buçuk yıldan beri. The Economist, sıradanlaşan bu söylemin küresel bir parçası olarak, korkak yerli yazarının verdiği ipuçlarla açığa çıkıyor.

Erdoğan'ın evi neresi? Bushs, Obama, Putin, Sarkozy, Hollande, Blair, Cameron, Merkel, Netanyahu ve İran Devrim Muhafızları'nın evi neresiyse Erdoğan'ın evi de orası... Küresel hırsızlıklarını makul ve meşru gösteren bu vandalların, kendileri  için kullanacakları iki metafor var... Hırs ve Hırsızlık.

Neo-conlar Suriye'de kaybedecekler. Davutoğlu bu aşağılık vandallara Fransa'nın Suriye için yaptığı çağrıda BMGK'da verdiği insanlık dersi yeterince açık ve Sıfır Hırs-Sıfır Sorun stratejisi sürecek; BMGK'nın Vandalist aktörleri deşifre edilecek. Erdoğan da Cumhurbaşkanı olacak.

Âkil Ağazâde, Sonsuz Ark, 31. 08. 2012


http://www.economist.com/node/21561918



Seçkin Deniz Twitter Akışı