15 Ağustos 2020 Cumartesi

SA8789/AŞ115: Erdoğan Sonrası

Sonsuz Ark/ Evrensel Çerçeveye Yolculuk

İyi niyetlilerin 'Erdoğan Sonrası' için duydukları kaygıyı anlayabiliyorum; bu da hem Erdoğan'ın hem de iyi niyetli herkesin üzerinde ısrarla düşünmesi gereken gerçek bir sorun olarak karşımızda duruyor.


Erdoğan’ı 1994’ten beri izliyorum. 26 yıl olmuş. Erdoğan’ı özetleyin deseler, eminim dost düşman herkesin üzerinde uzlaşacağı tek bir özet yetecek. Her gün yeni bir proje paketi, yeni bir temel atma töreni ve yeni bir açılış; Erdoğan bu demek. Sorun ne olursa olsun, okuyor, düşünüyor, uyguluyor ve neticelendiriyor; yeter ki onun sorun olduğuna karar versin.

Gençlerin alıştığı bu standart, Erdoğan sonrası liderler için gerçek bir handikap haline gelebilir. Nitekim, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni oluşturdukları kirli koalisyonla ele geçiren CHP-HDP-İP-SP-PKK-FETÖ’nin temsilcisi bir belediye başkanı ile yürünememesinin temel sebebi de bu. Bu şahsın ve temsil ettiği siyasi partilerin genel başkanları da dahil olmak üzere hiçbirinin kapasitesi yetmiyor. Hiçbirinin Türkiye’yi yönetecek kapasitede olması da artık beklenmiyor.

Ama vazgeçmiyorlar; yanlarına Gül-Babacan ikilisinin DAP’ı ile Davutoğlu’nun GEP’ini de aldılar; hepsi birden ne Türkiye’de ne de Dünya’da bir tek Erdoğan etmiyor. Bunu patlayan Beyrut’u ziyaret eden Cumhurbaşkanı yardımcısı ve Dışişleri Bakanı’nın karşılayan Beyrutluların "Canımız sana feda olsun Ya Erdoğan!” diyen haykırışlarından anlıyorsunuz.

9 Ağustos 2020 günü Gebze'de TÜBİTAK Mükemmeliyet Merkezleri Açılış Töreni’nde açıklama yaptı Cumhurbaşkanı Erdoğan, "(Covid-19) Aşı çalışmalarımızda iki aşı adayımız hayvan deneylerini başarılı bir şekilde tamamladı" dedi.

ABD’nin ve Avrupa’nın tel tel döküldüğü Covid’li Dünya’da ABD ve Çin ile birlikte bu aşamaya gelen üçüncü ülkeydik. Ve sık sık ekonomik, terörist ve diplomatik saldırılara maruz kalmamıza rağmen bunu başarabilmişti Erdoğan. Daha dün ve belki de halen süren Dolar-Swap saldırısına karşı yeni hamleler yapmıştı; bugün buradaydı.

Erdoğan, TÜBİTAK Mükemmeliyet Merkezleri’nde Hidromek HICON 7W elektrikli yerli üretim ekskavatörü (iş makinesi) hakkında bilgi aldı. Yerli üretim ekskavatöre bindi, inceledi, tören alanına yakın alanda kullandığı araçla toprak attı.

Erdoğan liderliğinde binlerce projeye imza atan TÜBİTAK'ın desteğiyle HİDROMEK tarafından üretilen HICON ailesinin ilk üyesi HICON 7W, akıllı, ekonomik ve çevre dostu bir elektrikli şehir ekskavatörü; %100 elektrikli motora ve bataryaya sahip; hidrolik sistem de buna göre tasarlanmış. Enerjisini yeni nesil lityum-ion bataryalarda depoluyor; sahip olduğu elektrikli motoru sayesinde, daha sessiz, daha verimli ve çevre dostu, sıfır emisyonlu olması ve kompakt boyutları ile çevresel etkiyi azaltan HICON 7W, şehrin birçok noktasında kolaylıkla kullanılabilecek. Tek şarjla 8 saat kullanım sağlayacak olan HICON 7W, araç şarj istasyonlarında kolaylıkla 3,5 saatte tam şarj olabilecek, hızlı şarj ile 1 saat 30 dakika içinde yüzde 100 doluluğa ulaşabilecek.

Bu, Satanist Küresel sistemin bütün çevre, ekosistem, doğal-yenilenebilir enerji  ve ‘Yeni Yeşil Anlaşma’ yaygaralarını pazarlayanların asla göremeyecekleri, görmek istemeyecekleri, övemeyecekleri, destekleyemeyecekleri ve kesinlikle ödüllendiremeyecekleri bir başarı.

Siyasal Bilimler Fakültelerinde veya Liderlik okullarında ‘Erdoğan Liderliği’ ders olarak okutulmalı, hem de başarılı olmak isteyen her görüşten ve ideolojiden insanlar tarafından hiç komplekse kapılmadan. Çünkü bu gerçek bir başarı hikayesi. Türkiye’yi dünya liderliğine giden yolda, ABD, Avrupa, Rusya çökerken ayakta kalan tek ülke olarak inşâ eden bu liderliktir.

Büyük bir tarihin ve saflığını yitirmemiş tek din olan İslam’ın kazandırdığı güç ve enerjiyle, kendisini destekleyen halkının çoğunluğuyla aldığı yolda, terörü, askeri darbeleri, demokrasi karşıtı gizli örgütlenmeleri, toplumsal baskı üreten karanlık odakları tek tek birer tekmeyle yolundan atıp ilerleyen bir liderdir Erdoğan.

Erdoğan sonrasını düşünmek, ilk seçimlere üç yıl varken gerçekten edepsizce. 2023’te eğer yeniden halkının teveccühü ile seçilirse daha sekiz yıl var. Sekiz yılda çok şey değişir, tıpkı 2012’te FETÖ’nün Mit Müsteşarı Hakan Fidan’ı tutuklama girişiminden bu yana geçen sekiz yıl gibi, çok şey içerebilecek olan bir süre.

FETÖ elli yıllık hazırlanma sürecine karşılık sekiz yılda devletin iliklerinden sökülüp atıldı; şu anda Erdoğan sonrası için hazırlık yapanların amacı da patronları ABD-AB-NATO’nun emirleri gereği FETÖ tamamen buharlaşmadan devleti tekrar ele geçirecek bir fırsat elde etmek.

Başka bir amaçları yok. Efendilerinin emirlerinin dışına çıkamıyor, yeni bir amaç edinemiyorlar. Üretim, hizmet, fikir ve inanç özgürlüğü ve Türkiye’nin yükselişi gibi üstün amaçları yok. Bu yüzden hainler. Erdoğan'ın Ayasofya'yı yeniden câmi olarak hizmete almasına karşı çıktıkları ve 100 yıllık Sevr'i masada tutanlara karşı direnen Erdoğan'a düşmanlık ettikleri için de hainler...

Ak Parti içinde görünüp Erdoğan sonrası için pozisyon alan siyasetçi, bürokrat, diplomat, akademisyen, hukukçu, güvenlikçi, girişimci, tüccar, esnaf, işçi, memur kılıklı türler 2019 yerel seçimlerinde yürüttükleri gizli ihanet operasyonları ile İstanbul ve Ankara’yı Erdoğan’ı devirmekte uzlaşanlara teslim ettiler.

İstanbul ve Ankara'nın, CHP yönetiminde olan İzmir ve diğer şehirler gibi hızla çökmesi, kifayetsiz ve kişiliksiz politik figürler yüzündendir.

Erdoğan sonrası, bu şer ittifakına teslim edilmiş zengin ve güçlü Türkiye'nin, birkaç yıl içinde dinsiz ve ahlaksız, yoksul, çökmüş ve yolsuzluklarla kokmuş bir Türkiye olması işten bile değildir... Bunun açık kanıtları 2002 Türkiyesi'nde var; 2002 öncesinin çöpleri bugün bile her yeri kokutmaya devam ediyor.

İyi niyetlilerin 'Erdoğan Sonrası' için duydukları kaygıyı anlayabiliyorum; bu da hem Erdoğan'ın hem de iyi niyetli herkesin üzerinde ısrarla düşünmesi gereken gerçek bir sorun olarak karşımızda duruyor.

Allah'a güvenerek çalışmaya devam edeceğiz.

Dün, 14 Ağustos'ta 19. kuruluş yıldönümünü kutlayan Ak Parti'nin ve Erdoğan'ın yapacağı daha çok iş var.


Arif Şahin, 15.08.2020, Sonsuz Ark, Şaşkınların Tarihi 115



Sonsuz Ark'tan
  1. Sonsuz Ark'ta yayınlanan yazılardan yazarları sorumludur. 
  2. Sonsuz Ark linki verilerek kısmen alıntı yapılabilir.
  3. Sonsuz Ark yayınları Sonsuz Ark manifestosuna aykırı yayın yapan sitelerde yayınlanamaz.
  4. Sonsuz Ark Yayınlarının Kullanımına İlişkin Önemli Duyuru için lütfen tıklayınız.




    Seçkin Deniz Twitter Akışı