22 Ağustos 2019 Perşembe

SA7916/KY13-AO299: Teröre Destek Hesapları Sadece HDP Belediyeleriyle Sınırlı Değil

"Türkiye, dışarıdaki terör yuvalarını dağıtmak için ABD ile savaşmayı dahi göze almışken, devletin şu veya bu mülahazalarla belediyeler üzerinden teröre desteğe göz yumacağını sananlar bir kez daha yanıldılar."


HDP’nin, Kandil politikalarının uzantısı olmayı terk edip Türkiye gerçeklerine uygun bir politika izlemesi için birçok imkân doğdu, ancak HDP’li yöneticiler bu imkânların hiçbirine itibar etmeyerek Kandil’in stratejisinin bir parçası olmayı sürdürdüler.

Hatırlayacak olursak; başta HDP olmak üzere Kandil’in uzantısı olan partiler, çözüm sürecini fırsat bilip istismar ederek ellerinde tuttukları kimi belediyeleri terör yuvası haline getirdiler, belediyelerin bütçesini terör örgütünün arzusu istikametinde kullandılar ve belediyelerinin iş makineleriyle hendekler kazdılar, yollara mayınlar, bombalar döşediler.

Bunları yapanların birçoğu şu an içeride ve yaptıklarının cezasını çekiyorlar. Bilindiği gibi HDP genel başkanı S.Demirtaş terör suçundan kesinleşmiş cezası nedeniyle hapiste.

Devlet, ABD’nin desteğini alan ve sürekli silahlandırılan terör örgütünün dış uzantılarıyla mücadele ederken, içeride de çözüm sürecini sabote edenleri, onların silahlı militanlarını bir bir cezalandırıyor.

Bu mücadele öylesine başarıyla yürütülüyor ki, neredeyse terör örgütünün içerideki militanları bitmek üzere.. Dışarıdan militan takviyesiyle ayakta durmaya çalışan terör örgütü artık eskisi gibi dağa kimseyi çıkaramıyor, geçmişte silah zoruyla sağladığı desteği de sağlayamıyor.

Türkiye, terörle böylesine başarılı bir mücadele yürütürken diğer yandan da HDP yerel seçimlerle yeni bir fırsat yakaladı. 

Ak Parti karşısındaki blokla işbirliğine giren HDP, hem birçok önemli şehrin Ak Parti'den alınmasını sağladı hem de birçok yerde yeniden önemli başarılar elde ederek yeniden birçok belediye başkanlıklarını kazandı.

HDP’nin, içinde İ.P’nin de bulunduğu bir ittifak bloku içinde yandan destekli bulunuşu bazı siyasi çevrelerce umut olarak değerlendirildi. Bu kişilere göre seçim sonrasında HDP, öncesi siyasetini terk ederek yeni bir siyasi yola girebilir, Kandil’le İlişkilerini koparabilirdi.

Ancak, bu partiden olan bazı önemli belediyelerin seçim sonrasında izlediği yol ve yöntemin hiç de umut verici olmadığı kısa sürede ortaya çıktı.

Devlet birimlerinin tespitine göre HDP’li bazı belediyeler daha önce yaptıkları gibi Kandil’in öngördüğü stratejiyi devam ettirip, çeşitli yollarla teröre destek vermeyi sürdürüyor. İşin garibi başta ana muhalefet partisi olmak üzere bazı çevrelerden de uyarı yerine, destek görüyorlar.

Öyle anlaşılıyor ki büyük fotoğraf dikkate alındığında teröre destek hesapları sadece HDP belediyeleriyle sınırlı değil!

Türkiye, dışarıdaki terör yuvalarını dağıtmak için ABD ile savaşmayı dahi göze almışken, devletin şu veya bu mülahazalarla belediyeler üzerinden teröre desteğe göz yumacağını sananlar bir kez daha yanıldılar.

Bu kafayla çok daha yanılır, duvara çarparsınız!

İçeriden ve dışarıdan, velhasıl nereden destek görürseniz görün bundan böyle ip devletin elinde...



Adnan ONAY, 22.08.2019, Sonsuz Ark, Konuk Yazar, Gündem'in Düşündürdükleri





Sonsuz Ark'tan
  1. Sonsuz Ark'ta yayınlanan yazılardan yazarları sorumludur. 
  2. Sonsuz Ark linki verilerek kısmen alıntı yapılabilir.
  3. Sonsuz Ark yayınları Sonsuz Ark manifestosuna aykırı yayın yapan sitelerde yayınlanamaz.

Seçkin Deniz Twitter Akışı