10 Haziran 2018 Pazar

SA6293/KY43-BRŞ28: Değerli Bazı 'Tebrikçi' Arkadaşlara..

"Rica ediyorum, herkese sms, özel messenger, özellikle "whatsapp" aracılığıyla mesaj atmayın. Çok çok çok azınızdan bu tür mesajlar geldiğinde insanların kalpleri ısınıyor."


SMS'i anlıyorum, özel günlerde tebrik için kullanılabilir, eyvallah. Naçardan, kişiye özel olmayan ve 186 (kafadan attığım bir sayı) kişiye, topluca "tikleyerek" gönderilen bu "yollu" mesaja ses etmeyeceğim. SMS yetmiyor, sosyal medya hesaplarının özel yazışma bölümlerinden (Hiç mi üşenmiyorsunuz! Kopyala yapıştır bile olsa eziyet değil mi?) yetmezmiş gibi, "bence" doğrudan birebir yazışmalarda kullanıldığı için "özel" iletişim programı olan whatsapp'tan da gönderiliyor; "aynı mesaj"!

Selamlı sabahlısınızdır, hakikaten samimi ve muhabbetli bir diyaloğunuz vardır, vallahi buna da eyvallah, ama sokakta görüştüğümüzde selamlaştığımız kimselerin "her koldan" mesajını almaktan bir ben mi rahatsız oluyorum, gerçekten merak ediyorum.

Ve Allah rızası için biri kalkıp söyler mi böylesi "kuru, anlamsız, insanların özel hayatına müdahale ve hatta bana göre tecavüz eden" bu tekdüze mesajların sevaplara katkısı var mı? Amacı ne?

Kamu kurum ve kuruluşlarından ve özel sektörden otomatik olarak "seçilerek" bize gönderilen mesajlar yetmezmiş gibi, birilerinin "tikleyerek" gönderdiği mesajlardan gerçekten bunaldığım için, Allah izin verirse numaramı ilk fırsatta değiştireceğim. 

Sosyal medya, ortak alan. Ok. Tamam. Ekranın bu tarafında yüzyüze buluşmalar, görüşmeler için de varım; her ne kadar anti sosyal yaşıyorsak da, arada buluştuğumuz ve/ya buluşmak istediğimiz ve özlediğimiz dostlarımız vardır. En kötü ihtimalle telefonlaşıyoruz ses to ses. Bir siyasetçi ya da üst düzey bürokrat değiliz ki, birilerine faydamız olsun diye telefonu hayatımızın en önemli aracı olarak kullanıyor olalım. Sade, sessiz, köşemizde, kimseye yük olmayan ama kimsenin de derdine derman olamayan birileri olarak yaşıyoruz kendi halimizde.

Rica ediyorum, herkese sms, özel messenger, özellikle "whatsapp" aracılığıyla mesaj atmayın. Çok çok çok azınızdan bu tür mesajlar geldiğinde insanların kalpleri ısınıyor. 

Genel anlamda tüyleri diken diken eden bu tebrikler, ister 30 Ağustos'ta gönderilsin, ister bir kandil gecesi, fark etmiyor. Dini bayramlar belki istisna olabilir. Hatta diğer günler mesaj gönderilmiyorsa, bayramlarda mesajlaşmak cidden memnun edici olabilir. Bayram, hasret gidermedir de bir anlamda. Ama her "fırsatta" mesajlar havada uçuşuyor olunca, bayramlardaki mesajların diğer günler gönderilenlerden farklı bir "anlamı/kıymeti" kalmıyor.


Not:
Allah'ın bildiğini kuldan saklamayayım hasebiyle, bunu da şuraya iliştireyim. Ayrıca, belki başka bazılarının mutlu olduğu ya da mutlu olabileceği bir şeyden ben rahatsız olduğum için de özür dilerim. Hakkınızı n'olur helal edin.




Birsen Şöhret, 10.06.2018, Sonsuz Ark, Konu Yazar, Eksiğiyle Gediğiyle Bu Kadar





Sonsuz Ark'tan
  1. Sonsuz Ark'ta yayınlanan yazılardan yazarları sorumludur. 
  2. Sonsuz Ark linki verilerek kısmen alıntı yapılabilir.
  3. Sonsuz Ark yayınları Sonsuz Ark Manifestosu'na aykırı yayın yapan sitelerde yayınlanamaz

Seçkin Deniz Twitter Akışı