24 Mayıs 2018 Perşembe

SA6191/KY1-CÇ500: Derdim Benim Yaşadıklarımı Çocuklarım Yaşamasın

"Bunlar arkaik söylemler değil.. duyum değil.. bizzat yaşadım.."


Ben aşılıyım.. şerbetliyim.. kendim için azıcık bir korkum kaygım yok.. derdim benim yaşadıklarımı çocuklarım yaşamasın.. ben % 89 enflasyonla yaşadım..


Erdoğan 2005'da TL'den 6 sıfır atmadan önce, Erdoğan öncesi 2001-2002 Enflasyon tablosu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Yeni Türk Lirası'nın 1 Ocak 2005 tarihinden itibaren tedavüle verileceğini belirterek en küçük paranın 1 Yeni Kuruş, en büyük para ise 100 Yeni Türk Lirası olacağını açıkladı. Başbakan Erdoğan: ''Türkiye artık hak ettiği saygın bir ülke olma konumuna ulaşmaktadır".

Hürriyet, 20.01.2004


Erdoğan TL'ye itibar kazandırdı:
TL'den 6 sıfır atılmasını öngören yasa, 31 Ocak 2004 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanmış, 1 Ocak 2005'te de paradan 6 sıfır atılmıştı. 5083 sayılı “Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin Para Birimi Hakkında Kanun” ve bu kapsamda çıkarılan Bakanlar Kurulu kararları uyarınca, iki aşamalı uygulanan para reformunun birinci aşamasında para biriminin başına “Yeni” ibaresi konulmuş, ikinci aşamada ise “Yeni” ibaresinin kaldırılarak TL'ye dönülmüştü. Türkiye'de ilk kez gerçekleştirilen paradan 6 sıfır atılması operasyonu kapsamında tamamı Türkiye'de basılan ve 1 Ocak 2005 tarihinden itibaren dolaşıma verilen Sekizinci Emisyon Grubu banknotlar 1, 5, 10, 20, 50 ve 100 Yeni Türk lirası olmak üzere 6 farklı değerden oluşuyordu. 1 Ocak 2009'da ise paradaki “Yeni” ibaresi kaldırılarak “Türk Lirası”na (TL) dönüldü. YTL banknot ve madeni paralar 1 Ocak 2010'da tedavülden kaldırıldı. Türkiye'de 30 yıla yakın yaşanan yüksek enflasyon, bazı ekonomik değerlerin milyarlar, trilyon, hatta katrilyonlarla ifade edilmesine neden oluyordu. Bu süreçte, ekonominin nakit ihtiyacı, 1981'den sonra neredeyse her 2 yılda bir tedavüle çıkarılan üst değerde yeni banknotlarla karşılanıyordu. Hürriyet, 01.01.2015

Geçmişte elimdeki kitaptan ötürü nezarette sabahladım..



Kanserli hastama tedavi uygulayacağız, ama SSK hastanesinde (şimdi kapatıldı bu hastaneler) Kemoterapi ünitesi yoktu; Kemoterapi tedavisi için SSK hastanesinden gidip sevk aldım..


SSK İşçi hastaneleri, işçiler Devlet hastahanelerinde tedavi alamazlardı.

İnançlarından ötürü okullara sokulmayanlara destek eyleminde coplar yedim.. bunlar arkaik söylemler değil.. duyum değil.. bizzat yaşadım..


28 Şubat 1997 postmodern askeri darbesi sonrası Başörtüleri nedeniyle liselerde ve üniversitelerde okullarından atılan öğrenciler

'Başımızda kulak istiyoruz' kapağıyla çıkan derginin bırakın yazarını çizerini-sahibini- sorumlusunu çaycısı kapıcısı dağıtıcısı bile der dest edilip aylarca hapis yatan ülkede 'Tayyibi kim vurmak ister!' kapağıyla çıkan dergileri çıkaranlar kahraman diye alkışlanıyor.. 


Yönetmeni din sömürüsü yapan FETÖ'den yargılanan güya solcu dergi... 

22 Aralık 2003 tarihinde, Türksolu Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Erkin Yurdakul’un bir apartman dairesinden atlayarak intihar ettiği öne sürüldü. Ölümünden sonra derginin başına gelen Gökçe Fırat, dergiyi FETÖ lehine yayın yapan bir çizgiye getirdi.

Ordu içerisinde yuvalanan FETÖ 15 Temmuz 2016'da  askeri darbe girişiminde bulundu. Milliyet, 06.07.2017: "FETÖ’nün medya yapılanmasına ilişkin yürütülen‘darbe’ soruşturmasında, tutuklu sanıklardan Türk Solu Gazetesi yazarı Gökçe Fırat Çulhaoğlu’nun, örgüte ait bir şirkette sigortalı olarak çalıştığı ortaya çıktı." 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan iddianamede, Çulhaoğlu için “Sosyalist / solcu görünümlü FETÖ/PDY tetikçisi” dedi.

Daha sayayım mı? 

Azıcık.. azıcık soluk alıyorum.. onu da bana çok görüyorsunuz.. ben şerbetliyim.. çocuklarım torunlarım bunları yaşamasın.. derdim bu..


***


Yazmayayım.. söylemeyeyim.. diyorum.. olmuyor.. itimadım yok.. itimat telkin etmiyorsunuz.. bunda kabahat benim mi?


Ben mi 'Yağlı kazığa oturturum!' diyeni koltuk değneği yaptım?


Ben mi 'Partimin başkanı cumhurbaşkanı doğal adayıdır, kaçamazsın!' dedirtip kırk gün dolmadan unutturdum?


Ben mi 'habis ur.. kan içen vampir.. soysuzlar çetesi!' sözlerini iddianameye koyanları unutturup kol kola gezmenizi sağladım?


Azıcık kendinizi sigaya çekin ve niçin itimat etmediğim üzerine kendinizi yorun.. 


***


Olanı olduğu gibi değerlendirip yaşamak tavır almak yerine kurguladınız kurguladığınız distopyayı hem kendinize hem taraftarlarınıza yaşattınız, yaşıyorsunuz.. 


Bunu nereden mi çıkarıyorum.. 'Gel bakayım' söyleyeyim; hali hazırda uygulanan birtakım şeyleri vaat etmenizden.




Cemal Çalık, 24.05.2018,  Konuk Yazar, Sonsuz Ark, Siyasi Hatıralar, Kafa Koçanıma Göre



Sonsuz Ark'tan
  1. Sonsuz Ark'ta yayınlanan yazılardan yazarları sorumludur. 
  2. Sonsuz Ark linki verilerek kısmen alıntı yapılabilir.
  3. Sonsuz Ark yayınları Sonsuz Ark Manifestosu'na aykırı yayın yapan sitelerde yayınlanamaz.

Seçkin Deniz Twitter Akışı