16 Şubat 2018 Cuma

SA5650/KY48-SY41: "Yerli Woodstock"

"Geçen İstanbul-Ömerli''de düzenlenen bir müzik festivali Amerika''nın ünlü Woodstock Festivali''nin adını alınca, bendeniz yine kafayı yedim bir nevi! Neyse."



25 Haziran 2000, Pazar

Yerli herşeye karşı, neredeyse kışkırtılmış bir ilgi beslerim. Şu naylon, prefabrik geçici dünyada orijinal birşey varsa, o şey üzerinde mutlaka yerlilik, bir yerli yerindelik taşıyor demektir. Yerlilik ve orijinallik taşımayan herşey, gözümde yersiz ve gereksizdir.

En kıl olduğum yersizliklerden birisi de, herhangi bir eşyamızın, insanımızın ya da etkinliğimizin önüne, sözümona bir yerli sıfatı ekleyerek onu abartma alışkanlığıdır. Ekşimiş suratlı, tatminsiz bir kas manyağı pazusunu şişirip bir poz mu verdi; bakarsınız gazetelerin ilgili sayfalarında, televizyonlarda adı "Yerli Rambo"ya çıkar. Sapık bir kadıncağız, kocasını divana mı bağlayıp doğradı; onun adı artık Antalyalı Şaron''dur. Statüsü yükselir, reklâm yıldızı filân olur...

Geçen İstanbul-Ömerli''de düzenlenen bir müzik festivali Amerika''nın ünlü Woodstock Festivali''nin adını alınca, bendeniz yine kafayı yedim bir nevi! Neyse.

Aha size www.Sipesifik.com

Bu Spesifik.com, bizim Ertuğrul Fındık''ın İnternet''teki sımsıkı dergisi. Kimler mi var? Bizim mahalle toptan orda valla: Sadık Battal, Arthur Rimbaud, Gökhan Özcan, Cahit Zarifoğlu, William Faulkner, Murat Menteş, Hakan Albayrak, Şaban Abak, İbrahim Kiras, Murat Zelan, Ben, Mehmet Şeker, Ahmet Demirhan, İdris Özyol, Salih Zengin, Burhan Eren, Nurullah Güler, Yurdal Kılıçer.

Tıklayın tıklayın, ciddi bişey...


Selahattin Yusuf, 16.02.2018, Sonsuz Ark, Konuk Yazar, Yolda
Selahattin Yusuf Yazıları



Sonsuz Ark'ın Notu: Selahattin Yusuf Beyefendi'nin 2006'den geriye doğru yayınladığımız yazılarının büyük bir kısmını Şimdiki Zamanın İzinde adlı kitabında bulabilirsiniz.




Sonsuz Ark'ın Notu: Selahattin Yusuf  Beyefendi'ye, 'tamamen hür, tamamen geniş nefesler alarak' yazdığı yazıları bizimle paylaştığı için teşekkür ederiz... Seçkin Deniz, 15.04.2016



İlk yayınlandığı yer: Yeni Şafak




Sonsuz Ark'tan
  1. Sonsuz Ark'ta yayınlanan yazılardan yazarları sorumludur. 
  2. Sonsuz Ark linki verilerek kısmen alıntı yapılabilir.
  3. Sonsuz Ark yayınları Sonsuz Ark manifestosuna aykırı yayın yapan sitelerde yayınlanamaz.

Seçkin Deniz Twitter Akışı