29 Aralık 2017 Cuma

SA5403/KY13-AO154: Şeffaf Bilgi Toplumu ya da Girdap; Sahteler, Gölgeler ve Asıllar

"Bu girdaptan çıkmanın tek yolu insanlığı öne çıkaran, birbiriyle dolaysız bağ kuran, şeffaf bir bilgi toplumu hayaline hizmet etmektir."


Hayatın en talihsiz yanı; seninle aynı inanç ve düşüncelere sahip olduğu iddiasıyla toplumda yer edinmiş olan insanlardan fersah fersah uzak olmanız.. Maalesef ideolojilerin arkasına gizlenerek kendine alan açan insanlar neredeyse tüm toplum dinamiklerini ellerinde tutuyorlar ve o nedenle her aşamada onlarla yüzleşmek zorunda kalıyorsunuz.

Bu duruma neyin yol açtığına akıl erdiremiyor, sadece manzaranın vehâmetinden oldum olası ürküyorum. Ortada, açık olan bir gerçek var ki; sahteler, gölgeler asılların yerini almış ve artık gerçeklik sanılan şey hakikatle çatışır bir noktaya gelmiş..

Bu toplumsal kaosu en iyi tespit eden yapı CIA güdümlü FETÖ idi. O nedenle her yere kolayca sızabildi. Toplumdaki her ideolojik çevreden kendine kul yaratabilmiş bu yapıya çok yönlü teslimiyet toplumsal çürümenin açık bir delili.

Şimdilerde FETÖ ile mücadele ediliyor, ancak onu doğuran çürümüş toplumsal yapı yerinde duruyor ve hatta yara daha da derinleşiyor.

Yeni bir toplum inşa etmek için adım atmadan, tedrici tedbirlerle sadece çürümüş toplumun daha da kişiliksizleşmesine yol açılır. 

Evet; belki içinde insanlıktan kırpıntı olanlar bu dalgadan kendini kurtarabilir, ancak bu durum sadece toplumsal yaranın örtülmesini sağlar.

Bu girdaptan çıkmanın tek yolu insanlığı öne çıkaran, birbiriyle dolaysız bağ kuran, şeffaf bir bilgi toplumu hayaline hizmet etmektir.

Hiçbir şey öğrenmek istemeyen ve tüm doğruları tekelinde gören eyyamcı, günübirlik çıkarlar peşinde yarışan bir toplumla bu hayale erişmek mümkün mü? 

Sorunun cevabı oldukça zor, ancak başka da şansımız yok. Ortada bu karanlığı yırtar görünen bir ışık da yok.

Sığınağımız; ümitsizliğin haram oluşu..



Adnan ONAY, 28.12.2017, Sonsuz Ark, Konuk Yazar






Sonsuz Ark'tan
  1. Sonsuz Ark'ta yayınlanan yazılardan yazarları sorumludur. 
  2. Sonsuz Ark linki verilerek kısmen alıntı yapılabilir.
  3. Sonsuz Ark yayınları Sonsuz Ark Manifestosu'na aykırı yayın yapan sitelerde yayınlanamaz.

Seçkin Deniz Twitter Akışı