15 Ekim 2015 Perşembe

SA1891/KY13-AO29: Ankara'daki Bombaları Kim Patlattı?



Ankara'da patlatılan bombaların hedefi ne olabilir, bu bombaları kim patlattı?

İhtimalleri yazmadan önce patlatılan bu bombaların kime yaradığına bakmanın bizi doğru adrese götüreceğini düşünüyorum. Bu çerçevede neler söylenebilir?


  • Seçim yaklaşırken iki partinin oylarının yükselişi dikkat çekmekteydi; Ak parti ve CHP.. Bu sonuçlara göre Ak partinin tek başına iktidar olması söz konusuydu. Bunun garanti altına alınması için HDP'nin baraja takılması gerekiyor ve bu gidişata göre bu ihtimal gittikçe güçleniyordu.
  • HDP'nin baraja takılmasının söz konusu olması için Güneydoğu'dan oylarının düşmesinin yanısıra asıl büyük şehirlerdeki oylarının düşmesi gerekiyor.. Peki HDP buralarda hangi kesimlerden oy almıştı? Elbetteki bugünkü mitingi tertip eden sol kesimlerden..
  • Eğer AK Parti gibi CHP'nin oyları da yükseliyorsa bu şu anlama gelir: Büyük şehirlerde HDP'ye giden emanet sol oylar CHP'ye gidecektir.. O nedenle öyle bir şey yapılmalı ki, sol yeniden HDP'ye yüklenmeli.. İşte bunun için bombaların patlatılması ve kitlesel ölümlere yol açmak önemli bir imkan yaratırdı.
  • Şimdi patlayan bu bombalar oyların HDP'de kalmasını sürdürür.. Zira Ak Parti iktidarının önünü kesmek gerektiği yeniden güncellenmiştir ve bunun için HDP'nin barajı aşması mutlak gereklidir!
  • Bombanın şimdilerde Doğu'da patlamasının yararı olamazdı. Hatta şu an oradaki çatışmalar HDP'ye kan kaybettirirdi. O nedenle başkent en iyi adresti.. Buradan hem bir çok ildeki gösterilerin ateşi fişeklenebilir hem de dış dünya konuyla daha yakından ilgilenebilir, devletin güvenlik zaafına vurgu yapılabilir, iktidar yıpratılabilirdi.
  • Bombanın patladığı yerde yine gençler vardı. Gençlerin ölümünün yarattığı etki her zaman daha fazlaydı ve Suruç olayı bunu göstermişti. Radikal sol bombayla HDP'ye kilitlenmişti.
  • Dün, S.Peker'in memleketi Rize'de teröre karşı miting yapıp, Ak Parti'ye destek istemesinin "Mafyadan Ak partiye destek" şeklinde yorumlanmasının hemen ardından patlayan bombalar, devletin mafyayla işbirliği yaptığı algısını yaratmaya yardımcı olacaktı.Ayrıca IŞİD'in bombalardan sorumlu tutulmasıyla bu algı daha da pekiştirilebilecekti ve nitekim gelişmeler o yönde.
  • Rusya'nın Suriye'ye açık desteğiyle birlikte Esed'ci uzantıların, onların destekçileri bombalarla TR'ye gözdağı vermiş olabilirler. Böylece TR'ye Suriye'yle ilgisini azaltır ve önüne konacak şartlara rıza gösterme noktasına gelebilir diye hesap edilmiş olabilirler.
  • PKK'nın ateşkes yapacağının belirtildiği bir zamanda bomba patlatılması iktidarın üzerinde "Barışı istemiyorlar, şiddetin suçlusu iktidardır' demeye gelebilir ki, zaten bunu yapmak istiyorlar. PKK'nın uzantısı HDP Güneydoğu'da ayaklanma çağrısı yapıp, insanların ölümüne yol açmışken nasıl oluyordu ki onlara destek çıkanların mitingi "Barış" dan bahsedebiliyordu. Barışı dinamitleyeni böylece örtmek istiyorlardı. Zira terör HDP'ye zarar veriyordu, Kandil'in seçime kadar barış projesine zemin hazırlamak gerekiyordu.
  • Bu bombalarla askerlerin darbe için duyarlılığını artırmak istiyorlar.. Güvenlik zaafiyetinin yaygınlaşması veya öyle gösterilmesi askere davetiye çıkarabilirdi.
  • Patlatılan bu bombalarla HDP barajı aşamazsa ülkenin bir bomba çiftliğine dönüşebileceği korkusu verilmiş olabilir. Zira Bayık'ın bu yöndeki açıklamalrı bu iddiayı doğrular nitelikte.
  • 100'e yakın kişinin feci şekilde ölümüne yol açan bu bombalar sayesinde seçimin ertelenmesine hızlıca yol alınabilir ve yeni ölümlerle bu sağlanabilirdi.
  • Bu katliamın daha büyük olması hesap edilmiştir. Yaratılacak infiallerle "teröre karşı miting"lerin kamuoyuna bıraktığı etkiyi, algıyı değiştirmek için karşı eylemlere,gösterilere başlanması halinde iktidarın teröristlere karşı elde ettiği başarı gölgelenmiş olabilirdi.

Sonuçta; Bu bombaların her yönden Ak Parti'ye zararı vardır ve bombaların hedefi bu zararı vermeye yöneliktir.

Bu nedenleri ne kadar artırırsak artıralım, bütün ihtimaller bir adrese çıkar, Türkiye'yi yutmak isteyenler el birliğiyle faaliyet içerisindeler..


Allah bunlar fırsat vermesin.


Başımız sağolsun..



Adnan ONAY, 15.10.2015, Sonsuz Ark, Konuk Yazar


Seçkin Deniz Twitter Akışı