15 Eylül 2015 Salı

SA1759/KY22-AB16: ABD’nin Marslı IŞİD Projesi

"ABD, bu yüzyılda petrol ve enerji kaynaklarını elinde tutmak için IŞİD gibi örgütler kuruyorsa, gelecekte de kullanacağı yöntemler çok farklı olmayacaktı."


IŞİD Suriye’de sadece petrol kaynaklarının bulunduğu alanlarda hâkimiyet kurdu. Tam da ABD’nin istediği buydu. Hatırlarsak eğer; ülkemizde vatansever geçinen, Irak’la ülkemizin yaptığı petrol anlaşmasını ağızlarına almayan basın, hükümetimizi IŞİD’e yardım etmek ve silah göndermekle suçlamıştı. Ancak geçen hafta iddiaları ve yaptıkları haberler ile ters düşen ve kendilerini yalanlayan çok tezat bir olay oldu. Irak’ta bir gurup Türk işçisi kaçırıldı. 

Terörist gurup, basına önce IŞİD diye servis edildi.(1) Ancak ortada anormal bir durum vardı.Türkiye İŞİD’E yardım ediyorsa kendi işçilerini neden kaçırıyordu?

Videoda (2) rehin alınan Türk işçilerine karşılık şu şartların yerine getirilmesi isteniyordu:

1) Türkiye’den Irak’a militan gönderilmesi bitsin. Türk askeri çekilsin. 
2) Çalınan petrollerin Kürdistan’dan Türkiye’ye taşınması durdurulsun.
3) Suriye’deki Alevi köylerden İdlib’deki Foa ve Keferya ile Halep’teki Nubbul ve Zehra’ya yönelik kuşatmalar kaldırılsın.

Üstüne üstlük bu istekler tamda malum basınımızın tüm iddiaları ile örtüşüyordu. Fakat işçilerimizi kaçıran gurubun adı bu basın tarafından ülkemizde IŞİD olarak değil, Şii ölüm magandaları adı ile sunuluyordu.(3) Çünkü kendi iddiaları ile tamamen ters düşüyordu.

Arka fondaki gurup üyeleri, yöntem ve teknikleri, IŞİD’in komik çekimlerle Suriye’de çektiğini iddia ettiği, "Ne de güzel kafa kesiyoruz" dediği Hollywood videolarından hiçte farklı değildi. Videodaki söylemler ise malum basınımızın bahsettiği tüm suçlamaları ve ithamları gayet güzel kapsıyordu. 

Amerika ve batıyı çok seven basınımız gene güzel bir tiyatronun içindeydi. Aradaki tek fark arka fona asılmış Şii olduklarını hissettiren yazıydı. Sadece dekor farklı, tiyatrocular aynı, talepler ortak noktadaydı.

IŞİD’e yardım eden ülke Türkiye ise, IŞİD neden Irak-Türkiye petrol anlaşmasını iptal etsin isterdi? 

Bunu ancak Dünya'daki petrol ve enerji rezervlerinin bulunduğu her yeri karıştıran ABD isterdi. Ülkeleri ve insanlarını korkutacağı bir terör örgütü yaratıp, ortalığa salması yeterliydi. Para kaynakları kendisine aktığı sürece hiçbir sıkıntı yoktu. 

Çünkü NASA’nın pek çok ülkenin milli gelirini dahi aşan uzay çalışmaları için çok paraya ihtiyacı vardı. Tam da o sırada ABD Mars’ta yaptığı çalışmalarla ilgileniyordu. 

Marsta hayat başlatmak için yapacağı çalışmalar için en ilginç öneri teknoloji dehası Tesla'nın CEO'sundan geldi:

"Gezegenin iki kutbuna da termonükleer bomba atalım!"

Teknoloji devi Tesla Motors’un CEO’su Elon Musk, Mars’ta yaşamı başlatmak için gezegenin kutuplarında termonükleer patlamalar gerçekleştirilmesini önerdi. 

Bir Amerikan TV programına konuşan Musk, Mars’ın insan yaşamına uygun hale gelmesinin bir yavaş bir de hızlı yolu olduğunu iddia etti. Musk, yavaş yöntem olarak, gezegeni sera gazlarına boğarak birkaç yıl içinde bir iklim değişikliği başlatmayı gösterdi. Musk, hızlı yöntemi ise ‘Daha ilginç’ şeklinde tanımlayarak, “Hızlı yol, gezegenin kutuplarına termonükleer bombalar atmaktır” dedi.(4)

ABD gelecekte Mars'ta insan kolonisi kurmayı planlıyordu. Ancak bunu devam ettirebilmesi için gene paraya ihtiyacı olacaktı. Bu yüzyılda petrol ve enerji kaynaklarını elinde tutmak için IŞİD gibi örgütler kuruyorsa, gelecekte de kullanacağı yöntemler çok farklı olmayacaktı.

Gelecekte Marstaki insan kolonisinden mutlaka din değiştirerek İslam’ı seçenler olurdu. Sonra kendi aralarında “Marslı İŞİD” örgütünü kurar ve Dünya halklarına saldırır,  günümüzde olduğu gibi ülkeleri ve halkları aynı şekilde korkutmaya devam ederlerdi. 

Neden olmasındı?

Belki de torunlarınız gezegenler arası din diyalogları projelerine tabi tutulurken, siz sonsuz arkı okumadığınız için pişmanlık duyacaktınız. 

Dememişlerdi demeyin…

Azize Bahtiyar, 14.09.2015, Sonsuz Ark, Konuk Yazar



Seçkin Deniz Twitter Akışı