14 Aralık 2012 Cuma

SA124/AyS1: Serotonin Hormonu

"Ölse de tarih nasıl silsin bu sosu. O yazardır; ölümsüzdür."


Yazarlığa merak salanların asıl derdi ne? Gereksiz bir soru. Dertlerini merak etmenin anlamı yok. Yazıyorlar işte. Yazıyorlar; okuyan okuyor okumayan da zaten gündemde değil. İmla kuralları editör onayından geçene kadar kimsenin umurunda değil. Söz, saz, dil, sanat işin şakası. Film, haber, yorum lakırdıların harflere bürünmüş hâli. Fikir, bilim, ideoloji makara usulü geviş getiriyor. Tekerlemeler, zeka kıvılcımları, kendini beğenmişlikler, sınıf atlamalar, arabalar, mahalle değiştirmeler hepsi birer ritüel.
./.
Güzel, bakımlı ve çekici kadınlarla hoşsohbetler eşliğinde siyasal turşu kurmak; yüksekçe bir form grafiğine ek salvo atışları falan. Devlet denen çorap söküğünü her seferinde bir yerlerinde ısırık izi olarak bırakma kavgası. Ya devlete yakın ya devlete uzak; ama devlet için her şey.

../..
Ekonominin de canı patates kalınlığında serotonin hormonunu aktive ederek zevkle sürükleniyor beyne. Paracıklar toparlanıyor hepsinin banka hesaplarında. Tatiller, yöreler, geziler ve kameralar. Çorapların değişen renkleri ile geçilen dalgalar ve sinsi yataklarda döllenmiş aşağılamalar. Üste çıkanın canı mor, kıraati lahana. Üste çıkan kerevetçi ve nihayetinde basit bir tarih sosu. Zaman geçer ve hepsi biter, teker teker ölürler.
…/…
Ölümü kim ister? Ödüllerin, renkli ışıkların serdiği kırmızı halılarda yürürken, kim ölmek ister? Yazar niçin ölmek istesin? Aşk, para ve ün… Yazarların yazarlığa merak salmalarının sebebi bu mu? Olamaz tabi. Aşk, para ve ün için ölünmez ki? Aşk, para ve ün varken, şarkılar o kadar tatlı, şaraplar o kadar mayhoşken neden ölsün yazar? Ölse de tarih nasıl silsin bu sosu. O yazardır; ölümsüzdür. 
…./….
Yazarlar, aşka tünemiş kadınlar ve erkekler olmasa, siyaset bulvarında cirit atan baldırı sertler olmasa, cıvıldak siyaset kabadayıları olmasa ne yapacaklar? Ölmese birileri, boşanmasa, öldürmese, evlenmese, doğurmasa, ne yapacak yazar? Baldırı sertler baldır resitallerinde ırk kebapları yapıp yemeseler yazarlar neyi koklayacaklar? Din bezirganları pazarda göbek büyütmeseler yazarlar neye küfredecekler, neye biat edecekler?
…../…..
Noktalar arttıkça parağraf sayısı da artar, bazıları parağraf sayıları artsın diye yazar; bazıları parağraf başına aldıkları para bankada biriksin diye… Bazıları da gelecek pazarına ün dokur; yumuşak, sıcak ve ölümsüz yün… 
……/……
Var mıdır sevabına yazan?




Aykut Seçkiner, Sonsuz Ark, 14.12.2012, Kırk İki Ara Noktalı Yazılar 1



Serotonin Eksikliğinden Doğan Sorunlar:


1. Kalıcı Hüzün

2. Sex Drive kaybı
3. Düşük Özgüven
4. Sosyal Çekilme/Yalnız Kalma İsteği
5. Hassaslaşma/Ağlama Nöbetleri
6. Uykusuzluk
7. Kas ve Eklem Ağrıları
8. Mide Ağrıları/İştahsızlık




Seçkin Deniz Twitter Akışı