24 Mayıs 2023 Çarşamba

SA10191/KY1-CÇ813: CHP Seçim Otobüsünden Yeniden 'Sarı Saçlım Mavi Gözlüm' Şarkısı Çalınırken...

Sonsuz Ark/ Evrensel Çerçeveye Yolculuk

"Sorma Cemal Bey, ne konularda neler yazmadım ki.. dinleyen kim.. bir gangester gurubu çökmüş partime.. elim kırılsın, ne yapalım yine vereceğiz oyumuzu.."

Biraz önce dışardayım (yaklaşık yarım saat önce, 18 Mayıs 2023, Saat,16:24'e göre).. CHP seçim otobüsünden gayet gür bir sesle "Mavi gözlüm sarı saçlım" şarkısı

"Oh My God!", dedim.. 

2018 seçimlerinde, belediye seçimlerinde, bu seçimin birinci turunda duymadığım, komşumun neredeyse 2018 yılında ağlayarak "Farkında mısın Cemal Bey, partimizi çaldılar, bir kere olsun "mavi gözlüm sarı saçlım" şarkısını çalmadılar, söylemediler.." dediği şarkı çalıyordu.

Eve dönünce sosyal siteye koşup aynı sitemi eden bir başka komşuma durumu müjdeledim.. sevineceğini umarak.. düşünsene benden en az 15 yaş büyük (ben 62 o seksenine merdiven dayamış) sevinsin istedim.. gözleri fal taşı gibi açılıp;

"Ah be Cemal Bey, bunlar süzme salak, elim kırılsın ben partimin çalındığını bile bile oy veriyorum.. şimdi Kürt seçmeni küstürecekler.. Allah verede Kürt bölgesinde bu densizliği yapmasalar!" demez mi?

"Abi", dedim, "Bir uyarı mektubu falan yazsan?"

"Sorma Cemal Bey, ne konularda neler yazmadım ki.. dinleyen kim.. bir gangester gurubu çökmüş partime.. elim kırılsın, ne yapalım yine vereceğiz oyumuzu.."

"Abi", dedim, "Biz oy vermesek, bu ekipten kurtulamaz mıyız?"

"O nasıl söz Cemal Bey?", dedi, "Allah korusun öyle bir şey olabilir mi? Sakın ha.. elimiz de kırılsa oyumuzu vereceğiz.."

"Öyle abi!", dedim..

Diyeceksiniz ki, "Niye yaşlı adamla dalga geçiyorsun?" Yav, niye dalga geçeyim, ayakta zor duruyor, üzüntülere mi gark edelim garibimi?


Cemal Çalık, 24.05.2023, Konuk Yazar, Sonsuz Ark, Siyasi Hatıralar, Kafa Koçanıma Göre





Sonsuz Ark'tan
  1. Sonsuz Ark'ta yayınlanan yazılardan yazarları sorumludur. 
  2. Sonsuz Ark linki verilerek kısmen alıntı yapılabilir.
  3. Sonsuz Ark yayınları Sonsuz Ark manifestosuna aykırı yayın yapan sitelerde yayınlanamaz.
  4. Sonsuz Ark Yayınlarının Kullanımına İlişkin Önemli Duyuru için lütfen tıklayınız.

Seçkin Deniz Twitter Akışı