27 Nisan 2023 Perşembe

SA10143/KY1-CÇ804: “Öcü ile Korkutamazsınız!”

      Sonsuz Ark/ Evrensel Çerçeveye Yolculuk

"Kazın ayağı öyle değil ve bu yüzden “öcü ile korkmuyoruz” savunusu kadar eblehçe bir savunu ile çırpınıyorlar."

Trafikte ters yönde aklı başında hiçbir sürücü otomobilini sürmek istemez. Öyle ya hem yolu tıkar hem de olmadık kazalarla karşılaşır. Arada bir şeytan dürtmez mi? Kendi adıma arada bir “Ulan şuradan geçsem hemen evdeyim!” dediğim çok olmuştur. 

Eve giden normal yoldan gidiyorum, en az dört kilometre yol alıyorum. Ama ışıktan ters yola dalsam yüz metre bile yok. Her o ışıkta kırmızıya yakalansam “Dal la.. ne olur? Aha bak ev karşıda!” der, sonra normal yoldan devam ederim. U dönüşüne kadar iki kilometre iki kilometre de U dönüşü devamı, oysa ters yola dalsam.. Cesaretim yok. Korku mu? 

Evet korku. Dalmayı düşündüğüm ters yön ana yol.. her dakika araç geçiyor. Peki şimdi o ters yola girmeye kalkışsam ve yanımda olan biri “Aman ha!” dese, beni öcü ile mi korkutmuş olur? Öcü ile korkutmaya mı çalışıyordur yanımdaki? Sanırım meramımı anlatmışımdır. Yanımdakinin uyarısı bana korku ekme gayreti değil. Birileri bizi teröristlerin açıkça desteklediği yapıya oy vermeye çağırırken, itirazlarımızı “Kimse öcüden korkmuyor!” türü eblehçe bir savunudalar. 

'Eblehçe' diyorum zira trafikteki ters yola girmenin uyarısı öcü ile korkutma durumu değil. Ya da çıplak elle elektrik kablosunu -elektriğin kesik olup olmadığı belirsiz bir durumda- tutmaya kalkanı vb. uyarmak öcü ile korkutma değil. Hani kalkıp “Arkadaş bizim işaret ettiğimiz kesime teröristlerin destek açıklaması mevcut iktidarın bir oyunudur! Bizi destek açıklamaları bir oyundur!” dese daha akıllıca olur, “Öcü ile korkutamazsınız!” türünden eblehçe bir savunu yapmamış olur. 

Ama bunu diyemiyor. Nasıl desin desteklememi istediği taraf sabahtan akşama kadar “KHK’lıları serbest bırakacağız, kayyumla atanan belediye başkanlıklarını geri vereceğiz” türünden açıklamalar ortada, bunu dillendirmekten hiç çekinmiyorlar. Sanırsın KHK’lı olarak hapiste olanlar terör suçundan dolayı hapiste değiller. Sanırsın kayyum atanan belediyeler ayrılıkçı terör örgütüne çalışmamışlar.  

Sanırsın hendek kazıp kurşun sıkanlar için, “demokratik haklarını kullanıyorlar, alınlarından öpüyorum!” denmemiş. 

Hani bunlar olmasa KCK’sından (HDPKK) DHKP-C’sine, MLKP’sine kadar ve daha nice şer örgütlerinin (ABD yönetimi dahil, Biden’in açıklamaları sanırım unutulmamıştır) destek üstüne destek açıklamasını iktidarın bir oyunu savunusuna “acaba” derdim. 

Ama kazın ayağı öyle değil. Kazın ayağı öyle değil ve bu yüzden “öcü ile korkmuyoruz” savunusu kadar eblehçe bir savunu ile çırpınıyorlar.


Cemal Çalık, 27.04.2023, Konuk Yazar, Sonsuz Ark, Siyasi Hatıralar, Kafa Koçanıma Göre





Sonsuz Ark'tan
  1. Sonsuz Ark'ta yayınlanan yazılardan yazarları sorumludur. 
  2. Sonsuz Ark linki verilerek kısmen alıntı yapılabilir.
  3. Sonsuz Ark yayınları Sonsuz Ark manifestosuna aykırı yayın yapan sitelerde yayınlanamaz.
  4. Sonsuz Ark Yayınlarının Kullanımına İlişkin Önemli Duyuru için lütfen tıklayınız.

Seçkin Deniz Twitter Akışı