27 Ağustos 2021 Cuma

SA9344/KY1-CÇ783: Heyecanlı Oluyor!

  Sonsuz Ark/ Evrensel Çerçeveye Yolculuk

"Bir Hüsam Amca mı böyle? Daha niceleri.. ilerliyoruz. Ama gördüğüm kadarıyla alet-edevâtta oluyor ilerlemeler. Tavırlarda, sözlerde, eylemlerde bir değişiklik yok gibime geliyor."

Sanal aleme bayılıyorum. Her şeyden önce çocukluğuma, gençliğime alıp götürüyor. Yaşlı kahvehanelerinin müdavimlerine gizlice kulak verdiğim devrede buluyorum birden kendimi. Öfkelenenler, diş gıcırdatanlar, sakalını vakarla sıvayanlar, bıyık altından gülenler, had bildirmeler, her derde devası olanların gür sesleri, kuşkucuların kaş çatışı ve daha neler neler. 

Bazılarının sözlerini duyar kendi kendime derdim ki, “Muhtemelen devlet erkânı bu kişinin sözleri üzerine kendine çeki düzen veriyor!” sonra kendime itiraz ederdim, “Öyle olsa bu böyle olmaz, demek ki dinlenmiyor, dinlense hiçbir sorun kalmaz ortada!” 

Ya bu bilgece çözüm reçetesine karşı çıkan? Onun hiç mi hakkı yok itirazında? Ne diyor “Sen daha evin damından akan kar suyunu hale yola koyamadın, mekteplerdeki meseleyi hallediyorsun?” Doğru mu? Aslında doğru, Milli Eğitim Bakanı olsa altı ayda tüm sorunları çözecek reçetesi olan Hüsam Amca’nın hanımı Melahat Nine’nin babaanneme sızlanışını az işitmiş değilim ki.. “Boynu altında kalacısa sabah akşam kahvede sağa sola söz yetiştiriyor, şu dama iki kürek toprak at da loğla, diyorum ama duyan kim? Yatağı taşıyacak yer kalmadı evde!” 

Bir Hüsam Amca mı böyle? Daha niceleri.. ilerliyoruz. Ama gördüğüm kadarıyla alet-edevâtta oluyor ilerlemeler. Tavırlarda, sözlerde, eylemlerde bir değişiklik yok gibime geliyor.

Dün yüksekten konuşan, kendini bulunmaz Hint kumaşı sanan emekliler, yaşlılar kıraathanelerinde arz-ı endam edenlerin torunları, bizler, dedelerimizin varlığını sürdürmekte pek ısrarcıyız ve başarıyoruz da. Sanırım dedelerimiz mezarlarında rahat uyumaktalar. 

Ama yine de bir eksik var.. evet, yaşlılar kıraathanelerinde yüksekten konuşanlara arada bir kimliği meçhul biri seslenirdi; “Anlat anlat, heyecanlı oluyor!”

Sanal alem bu sesten niye eksik kalsın? Niye geri dursun?

Aha ben diyeyim; Anlat anlat, heyecanlı oluyor!


Cemal Çalık, 27.08.2021, Konuk Yazar, Sonsuz Ark, Siyasi Hatıralar, Kafa Koçanıma Göre





Sonsuz Ark'tan
  1. Sonsuz Ark'ta yayınlanan yazılardan yazarları sorumludur. 
  2. Sonsuz Ark linki verilerek kısmen alıntı yapılabilir.
  3. Sonsuz Ark yayınları Sonsuz Ark manifestosuna aykırı yayın yapan sitelerde yayınlanamaz.
  4. Sonsuz Ark Yayınlarının Kullanımına İlişkin Önemli Duyuru için lütfen tıklayınız.

Seçkin Deniz Twitter Akışı