29 Haziran 2019 Cumartesi

SA7789/KY13-AO274: Yeni Parti Hesapları ve Ak Parti

"Ak Parti'nin içine yönelik söylemlerle, yenilgilerin kaynağının bizzat Erdoğan’ın yanlışlarından kaynaklandığı öne sürülecek ve böylece Ak Partililerin ona olan aşırı sevgisi yok edilmeye çalışılacak."


Ak Parti İstanbul’u kaybetmenin ardından bu kez de parçalanma senaryolarıyla karşı karşıya kalacak. Uzun zamandır konuşulan yeni parti hızla örgütlenecek. Eski Ak Partililerin etkin olacağı yeni partiye her ilden ciddi bir destek geleceğini düşünüyorum.

Zira bir Türkiye seçimine dönüştürülen İstanbul seçiminde alınan %9’luk yenilgi parti içinde ve dışındaki fırsat bekleyenleri harekete geçirecek. Bu sonuç her tür parti içi muhalifi ve beklenti içinde olanı yeni partiye yöneltecek..

Bu partinin hayata geçmesiyle siyasetin muhalefet kanadındaki sacayağı da tamamlanmış olacak.

Bu parti öncelikle, tıpkı MHP’den kopan İYİ parti gibi bir işleve sahip olacak, Ak Parti'yi içeriden çökertmeyi hedefleyeceği gibi, yaşananlardan rahatsız olan Ak Partililerden karşı cepheye destek gibi algılanacak.

İstanbul’u farklı kaybeden ve hiç beklemediği bir manzarayla karşı karşıya kalan Ak Parti'nin önümüzdeki dönemde nasıl bir yol haritası izleyeceğini bekleyip göreceğiz.

Muhalefetin bundan sonraki asıl hedefi Erdoğan olacak.

Ak Parti'nin içine yönelik söylemlerle, yenilgilerin kaynağının bizzat Erdoğan’ın yanlışlarından kaynaklandığı öne sürülecek ve böylece Ak Partililerin ona olan aşırı sevgisi yok edilmeye çalışılacak.

Erdoğan üzerinden yürütülen aleyhte propaganda da yol alınması halinde bir Erdoğan Partisi olan Ak Parti de doğal olarak parçalanma sürecine girecek..

Hesaplar böyle; ancak Türkiye seçmeninin neye, nasıl bir tepki vereceğini kestirmek zor..


Adnan ONAY, 29.06.2019, Sonsuz Ark, Konuk Yazar, Gündem'in Düşündürdükleri





Sonsuz Ark'tan
  1. Sonsuz Ark'ta yayınlanan yazılardan yazarları sorumludur. 
  2. Sonsuz Ark linki verilerek kısmen alıntı yapılabilir.
  3. Sonsuz Ark yayınları Sonsuz Ark manifestosuna aykırı yayın yapan sitelerde yayınlanamaz.

Seçkin Deniz Twitter Akışı