17 Mayıs 2019 Cuma

SA7678/KY13-AO251: Rum Tartışması ve Türkiye Düşmanlığı Yapan HDP ile CHP İttifakı

"Bu derece akıl tutulması bizlere, bu bölgenin insanlarına fazlasıyla haksızlık..."


HDP, bu ülkeye düşmanlık için her tür kışkırtıcılığı yapıyor..‬ Bunlara göre Rumlar’a soykırım yapmışız.. ‪Kandil’in uzantısı olan bu partiyle ittifak edip, İBB’de kadrolaşması için imkân sunanlar ülkeyi ne kadar büyük tehlikeyle karşı karşıya bıraktıklarının farkında değiller.

Ülke aleyhinde ne varsa hepsinin içinde yer alan HDP çevreleri yıllardır “Ermeni Soykırımı” diye teraneler tutturuyordu, yetmemiş olacak ki şimdi de Rum soykırımından bahsediyorlar. Türkiye’de meşru siyaset zemininden yararlanıp Dünya kamuoyuna yeni bir iftira kampanyası sunan bu partinin hedefi ne olabilir?

İşin garibi bazı Rum gazeteleri de bunların desteğiyle İBB Başkanı seçilmek isteyen Ekrem İmamoğlu’nun da Rum olduğunu öne sürüp, onun seçilmesinin Rumlar’ın tekrar İstanbul’u almaları İçin bir imkân oluşturacağını yazabiliyorlar.

Yunan gazetelerinin, internet sitelerinin bu tür yazı ve iddialarına karşılık Ekrem İmamoğlu’nun neden şiddetle tepki göstermediğini, CHP’nin neden bu konuda suskun kaldığını bilemiyorum!

Bildiğim tek şey; bu anlayıştaki bir partiyle ittifakların ülkemize hayır getirmeyeceğidir..



***

Dünden beri Esenler Belediye Başkanı Ak Partili Mehmet Tevfik Göksu'nun yaptığı bir konuşma üzerinden yapılan kimi yorumlarla, İstanbul’da yaşayan Ak Partili Trabzonluları kışkırtıp, tekrarlanacak seçimde İmamoğlu’na oy vermelerini sağlamaya çalışıyorlar. CHP’nin organize ettiği bu demagojiyle aslında aklımızla alay ediyorlar...

Şimdi, o toplantıda Göksu’nun ne dediğine bir bakalım;

“Ne dedi Yunan medyası.. Takip ettiniz değil mi.. İstanbul’u Yunan kazandı diyor. Bi dakka yahu bu arkadaş nereli, CHP’nin adayı nereli? Trabzonlu.. Ee nasıl oldu İstanbul’u Yunan kazandı dedi Yunan medyası da bir sesi çıkmadı ! Olay büyük, hesap büyük.”

Görüldüğü gibi söz tamamen İmamoğlu’na yönelik ve Göksu, Yunan medyasının İstanbul’u ele geçirme hülyasına İmamoğlu’nu alet etmesini sorguluyor ve İmamoğlu’nun bu açıklamalar karşısında neden sessiz kaldığını soruyor..

Söz gayet açıkken, bu açıklamayı CHP’lilerin ve yandaşlarının sırf siyaset için çarpıtarak “Trabzonlulara Yunanlı dedi” diyerek fırtına koparması en azından zekâmızla alay etmektir..

Hiç unutmam..

Oldukça eski bir dönemdi. Kütüphane haftası dolayısıyla Rize kütüphanesinde bir panel düzenlenmişti. Panele bir rektör ile bir rektör adayı da katılmıştı. Paneldeki konuşması esnasında mevcut rektör, kitap okumaya karşı isteksizliğimizi dile getirmek için “ne yazık ki, bizler kitap okuma özürlüyüz” deyince hemen diğer panelistlerden biri olan rektör adayı prof. fırsat bu fırsat diyerek sırf rektörü karalamak ve buradan seçim öncesi kendine sempati kazandırmak için araya girerek “bize özürlü diyemezsin, biz özürlü değiliz, bu açıklamayı kınıyorum” deyince, paneli izlerken bu duruma hem gülmüş, hem şaşırmıştım! 

Nasıl oluyordu da koca bir Prof. bu hallere düşebiliyor, sırf bir iki oy daha alırım hesabıyla öne atılıp, zekasıyla kendini küçük düşürdüğünün farkında olamıyordu.

Şimdi bu olup, bitenlere bakınca o günü hatırladım..

Bu derece akıl tutulması bizlere, bu bölgenin insanlarına fazlasıyla haksızlık...


Adnan ONAY, 17.05.2019, Sonsuz Ark, Konuk Yazar, Gündem'in Düşündürdükleri






Sonsuz Ark'tan
  1. Sonsuz Ark'ta yayınlanan yazılardan yazarları sorumludur. 
  2. Sonsuz Ark linki verilerek kısmen alıntı yapılabilir.
  3. Sonsuz Ark yayınları Sonsuz Ark manifestosuna aykırı yayın yapan sitelerde yayınlanamaz.

Seçkin Deniz Twitter Akışı