31 Temmuz 2018 Salı

SA6582/SD1081: Sonsuz Ark Sohbetleri 11

"Sonsuz Ark, Yeni Türkiye'nin oluşum aşamalarına katkıda bulunmaktan onur duymaktadır ve katkıda bulunmaya devam edecektir."


24 Haziran 2018 bir başlangıçtır. Türkiye, etkin ve yetkin bir devlet olarak halkının desteği ile rüştünü ispat etmiş olmanın getirdiği özgüvenle yirmi birinci yüzyıla giriş yapmış durumdadır. Bu henüz kuramsal analizleri yapılmamış stratejik bir zaferle sonuçlanan; stratejik olmayan bir başlangıçla başlayan, tamamen hayatın akışı doğrultusunda ilmek ilmek işlenmiş ve her ilmeğinde daha büyük bir strateji ile güçlendirilmiş ve daha sonraki stratejilere emanet edilerek sonlandırılmış bir süreçtir.

Türkiye, karşısındaki gücün ulaştığı küresel boyutların farkındadır; Türkiye'de yaşayan ve 24 Haziran'da zafer elde eden her bilinç bir kurtuluş mücadelesi verdiğinin farkındadır. Türkiye Cumhuriyeti devleti, halkının %53'ünün bilinçli desteği ile tarihi değiştirmiştir ve değiştirmeye devam edecektir.

9 Temmuz 2018'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yemin etmesi ile fiilen başlayan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, demokratik bir şekilde seçilen, Cumhurbaşkanlığını Erdoğan'ın, Başbakanlığını Binali Yıldırım'ın yaptığı Ak Parti hükümeti ile Milliyetçi Hareket Partisi lideri Devlet Bahçeli'nin işbirliği ile hayata geçirilmiş tarihteki tek demokratik sistemdir. Bu, siyaset bilimcilerin, tarihçilerin ve felsefecilerin dikkatle ve ciddiyetle incelemesi gereken büyüklükte ve ciddiyette bir konudur. Ancak bunun ne kadar yapılabileceği belirsizdir, ülke olarak buna uygun akademik bir profile sahip değiliz.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile yönetilmeye başlanan devlet yeniden kurulurken yaşanacak sıkıntıların giderilmesi amacıyla aktif bir şekilde çalışan başkanlığını Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yapacağı bir gözlemciler heyeti oluşturulmalıdır. Çünkü yeni sistem örneksizdir ve örnek olmak üzere kurulmaktadır. Nesnel bakabilen, sistem bilgisi gelişmiş, dinî, hukukî, ekonomik, psikolojik ve sosyolojik yeterliliklere sahip stratejik algılama ve yorumlama yetenekleri sınanmış vatansever fertlerden oluşması gereken bu heyetin aylık, üç aylık, altı aylık, yıllık, beş yıllık raporlar oluşturmaları yeni sistemin ihtiyaçlarını belirlemek açısından zorunludur. Tesbitler ve öneriler sistemli bir şekilde Cumhurbaşkanı ile paylaşılmalı ve bu mekanizma ilk beş yıl süresince kesintisiz bir şekilde işletilmelidir.

Sonsuz Ark, Yeni Türkiye'nin oluşum aşamalarına katkıda bulunmaktan onur duymaktadır ve katkıda bulunmaya devam edecektir.

Selam ve sevgiyle...




Seçkin Deniz, 31.07.2018, Sonsuz Ark, Sonsuz Ark Sohbetleri
Sonsuz Ark Sohbetleri





Sonsuz Ark'tan


  1. Sonsuz Ark'ta yayınlanan yazılardan yazarları sorumludur. 
  2. Sonsuz Ark linki verilerek kısmen alıntı yapılabilir.
  3. Sonsuz Ark yayınları Sonsuz Ark Manifestosu'na aykırı yayın yapan sitelerde yayınlanamaz.

Seçkin Deniz Twitter Akışı