2 Ekim 2017 Pazartesi

SA4951/KY13-AO140: Barzani'nin Yolu

"Bunun kesin tespiti böyledir." 


Açık olan bir şey var; PKK nasıl barış sürecini sabote edip, hendek vs. ile bir savaş hazırlığı fırsatına çevirdiyse, aynısını Barzani yaptı.

Türkiye'nin kendisiyle kurduğu iyi ilişki ve anlaşmalar yapmasını fırsat bilen Barzani, topraklarını Irak anayasasınca verilenin iki katına çıkardı.

IŞİD ve PKK gerekçesiyle toprak genişletmesine Türkiye'nin ses çıkarmayacağını hesap etti, hatta desteğini aldı; Türkiye peşmergeyi eğitti.  

Tıpkı PKK'nın yaptığı gibi Türkiye'nin yaşananlar nedeniyle güçsüz olduğunu düşünerek onunla ilişkiyi koparacak adımı attı. Onu karşısına aldı. 

PKK da aynısını yapmış, barış süreci istismarıyla hendekleri tamamlamıştı, HDP de belediyeleri ve bölgeyi ele geçirmişti. FETÖ ise içeriden oymuştu. Bölgeyi tümüyle ele geçireceklerine inandıklarında 2 polisimizi şehit ederek barış sürecini bitirecek çatışmaları başlatmışlardı.

Böylece FETÖ'nun darbe yapma yolunu da açmışlardı. Bölge kontrol edilemeyecek hale gelecek ve 80'de olduğu gibi askerin gelişi alkışlanacaktı.

Ancak Türkiye çoklu düşmanlıklar ve FETÖ hainliklerine rağmen PKK'ya haddini bildirdi, bölgeyi temizledi. 

İşte Barzani de PKK'nın yolunu izliyor.

Genişlemesini tamamlayıp, Peşmergelerini eğittirip, ABD'nin PKK'ya silah akıtmasını fırsat bilip dostu(!) Türkiye'ye sırt çevirdi. Barzani, Türkiye'nin Batı ile ilişkilerinin gerildiği bir dönemi seçti. 

Bu durumda Türkiye'nin refleksi belliydi; Türkiye bölge devletleriyle irtibat kuracaktı.

Barzani de sırtını AB(D)/İsrail'e dayayacak, Türkiye'de Rusya-İran-Irak-SR blokuna yanaşacaktı. Böylece kendisini sağlama alacaktı.

Evet, her zaman dostluk elini uzattığımız Barzani-Talabani tıpkı PKK gibi iyi niyetlerimizi istismar ederek Türkiye'yi yok etme hesabında. 

Bütün bu olup bitenlere gözlerini kapayıp hâlâ müslüman kardeşliği vs gibi istismar yollarına baş vuranlar aynı tıynette insanlardır! 

Bunun kesin tespiti böyledir. 

Durum budur; ama Türkiye bir hak devletinin mirasçısıdır. Hainlikleri unutmazsa da faturayı masumlara çıkarmaz. Türkiye'ye puştluk edenler cezalarını mutlaka çekeceklerdir. Ancak Türkiye, hep aldatılmış bu halka, Kürt halkına hamiliği, ev sahipliğini sürdürmelidir.



Adnan ONAY, 02.10.2017, Sonsuz Ark, Konuk Yazar





Sonsuz Ark'tan
  1. Sonsuz Ark'ta yayınlanan yazılardan yazarları sorumludur. 
  2. Sonsuz Ark linki verilerek kısmen alıntı yapılabilir.
  3. Sonsuz Ark yayınları Sonsuz Ark Manifestosu'na aykırı yayın yapan sitelerde yayınlanamaz.

Seçkin Deniz Twitter Akışı