18 Haziran 2017 Pazar

SA4476/KY13-AO130: Babası Olan Çocuk Hissi'ne dair

"Baba, yaşınız ne olursa olsun sizi hep, "babası olan çocuk" hissini yaşattıran izahı mümkün olmayan bir özgüvenin, bir ulvî duygunun adı."


Babaları annelerden ayıran en büyük özellik annelerin her durumda "anne" olduklarını hissetmeleriyle ilgilidir. Bu duygu onları çocuklarına karşı her zaman sorumlu hissettirir. O nedenle "anne" her zaman annedir.. Bu durum onun duygusallığını artırır ve zaman zaman çocukları arasında, insan ilişkilerinde (farkında olmadan) ayrımcılığa itebilir.

Baba ise, babası sağ olduğu müddetçe "baba" olduğunu tam olarak hissedemez. Torunu dahi olsa babası sağ olan babalar bu duyguyu tümüyle ruhunun derinliklerinde hissedemez. Kişi, babasız kaldığından"baba" olduğunun farkına varır. Bu onun duygularını da alt üst eder ve "baba", "anne"ye benzemeye başlar..

Dedelerin, torunlarına çocuklarından daha çok şefkatle yanaşması, onları daha çok seviyor görüntüsü içerisine girmesi belki de bu yüzden..

Baba, yaşınız ne olursa olsun sizi hep, "babası olan çocuk" hissini yaşattıran izahı mümkün olmayan bir özgüvenin, bir ulvî duygunun adı.

Allah, babalara sağlıklı, uzun ömür versin, aramızda olmayan babalarımıza rahmet eylesin..


Adnan ONAY, 18.06.2017, Sonsuz Ark, Konuk Yazar







Sonsuz Ark'tan
  1. Sonsuz Ark'ta yayınlanan yazılardan yazarları sorumludur. 
  2. Sonsuz Ark linki verilerek kısmen alıntı yapılabilir.
  3. Sonsuz Ark yayınları Sonsuz Ark Manifestosu'na aykırı yayın yapan sitelerde yayınlanamaz.

Seçkin Deniz Twitter Akışı