17 Ekim 2015 Cumartesi

SA1905/ÇY5-DÇ23: Ateistlerin Cenneti Paralel Evren

Cennette huriler vaat eden Din ile paralel evrende Zayn’ ın hurisi olma denkleminin mantıksal eşitleme sağlamasında, kuramsal olarak şunu rahatlıkla söyleyebiliriz:
"Ateistlerin Cenneti Paralel Evren'dir"


Stephen Hawking, 3 boyutlu hologram teknolojisi ile Avustralya'da teorik fizikle ilgili bir etkinliğe katılmıştı. Etkinlikte Hawking’e magazin sorusu olarak, "Zayn' ın, One Direction'* u bırakması ve genç kızların kalbini kırmasının kozmolojik etkileri nelerdir?" sorusu yöneltildi. 

Hawking sorulan soruya şu cevabı verdi:

"Eğer paralel evrenler kanıtlanırsa Zayn, başka evrende hâlâ grubun üyesi olabilir ya da kızlardan biri Zayn'la evli olabilir."

Stephen Hawking kitaplarında genellikle bir Yaradanın varlığını reddeder. Var olan her şeyin teorisi “Birleştirilmiş Alan Kuramına” ulaşıldığı zaman kâinatın yaratım sürecinde Tanrı kavramına ihtiyaç olmadığını düşünür. Bazen de söylemlerinde Yaratan’ın Dünyayı yarattıktan sonra unutmuş olabileceği gibi ifadeler kullanır.

Ateistler tarafından “Din Kuramı”, dünyada yaşayan insanlara cennet vaat ettiği için bilimsel teorilere ters düşüyor gerekçesi ile “ahmakça teoriler bunlar” olarak gösterilir.

Hiç şüphesiz dünya hayatına olan sonsuz bağlılık, tüketim çılgınlığını da kucaklayan en evrensel değerdir. Kapitalist yaşantının sömürge haline getirdiği yaşam düzeninde insanları ne kadar dinden uzak tutarlarsa o kadar da verim elde edebilirler.

Bilimsel teorilerinin var oluşluğunun ispatı içinse  “Din Kuram"ında geçen vaatlere benzer vaatler üretmekten nedense çekinmezler. Bu tutumları kendi içlerinde ki büyük çelişkiyi de net bir şekilde gözler önüne serer.

Paralel evrende yani başka bir boyutta başka bir yaşam olabilir. Hatta o boyutta insanlar yaşantılarını isteklerine göre bir ya da birkaç alternatif halinde dizayn ediyor da olabilirler.

Ancak sizin dizayn edeceğiniz diğer boyut yaşantınızı hak etmeniz için hiçbir çaba sarf etmenize gerek yoktur. Bu dünyada onların sözlerine inanmanız, dediklerini yapmanız, gösterdikleri hedeflerin varlığına zihinsel, ruhsal ve yaşantı olarak uyumlu olmanız yeterlidir.

Kısaca ateistlerin insanlar için dünya üzerinde kurdukları denklemde…

Ya Yaratan’a ya da kendini onun yerine koyanların arasında bir çeşit seçim yapmak zorunda bırakılıyoruz. Ancak teorilerini güncellerken zaman zaman ikilemde kaldıklarını ya da benzer teoremler geliştirdiklerini de gözleyebiliyoruz.

Cennette huriler vaat eden Din ile paralel evrende Zayn’ ın hurisi olma denkleminin mantıksal eşitleme sağlamasında, kuramsal olarak şunu rahatlıkla söyleyebiliriz:

“Ateistlerin Cenneti Paralel Evren'dir.”

O halde…

"Rabbimizin, bizi salihler topluluğuyla beraber (cennete) koymasını umarken, Allah'a ve bize gelen gerçeğe ne diye inanmayalım?" Maide Suresi 84. Ayet

Dünyada yaşarken kendilerine paralel evrende cennet dizayn edenler içinse…

"Bu dünya hayatı ancak bir eğlence ve oyundan ibarettir. Ahiret yurduna gelince, işte gerçek hayat odur. Keşke bilselerdi!"  Ankebût Suresi, 64. Ayet



Duru Çağlayan, 17.10.2015, Sonsuz Ark, Çırak Yazar, 



(*)One Direction: Dört üyeden oluşan Britanyalı müzik grubu

Kaynakça:
1-http://www.haberturk.com/dunya/haber/1070839-hawkingden-one-direction-sorusuna-paralel-evren-aciklamali-yanit



Seçkin Deniz Twitter Akışı