28 Haziran 2019 Cuma

SA7787/KY13-AO273: Kandil'in Şemsiyesi Olarak HDP'nin Kodları

"Bu derece karmaşık bir ağ içinde bulunan HDP seçmeninin kodları çözülemezse, Öcalan üzerinden Kürt seçmene etki edilebileceği yanılgısına düşülür."


HDP, PKK’nın siyasal uzantısıdır. Bu partinin siyasal kadrosunu, stratejisini Kandil belirler. Kandil, bunları belirlerken Türkiye siyasetine uygun tercihler yapar veya onlara verilen akıl bu yöndedir. Zira, PKK’yı besleyen güç Türkiye’yi hedefleri için önemli görür ve bu konuda akıl verici pozisyondadır.


HDP’nin siyasal pozisyonu budur, ancak HDP seçmeni PKK’lı olarak görülemez. Hatta, HDP seçmeni çoğunluk olarak PKK’ya uzaktır. Onlar İçin HDP, sistem içinde kendilerine sahip çıkan etnik bir şemsiyedir.


HDP, onlara şemsiye olurken, onları da çeşitli yöntemlerle kontrol altında tutar ve hedefleri doğrultusunda yönlendirir.

Bu yönüyle HDP hem Kandil için, hem de Kürtler için önemlidir. Kandil’in Kürtler üzerinde direkt etkisi yoktur. Onlar daha çok silahlı örgütlenmeyle ilgilidirler.


Bu derece karmaşık bir ağ içinde bulunan HDP seçmeninin kodları çözülemezse, Öcalan üzerinden Kürt seçmene etki edilebileceği yanılgısına düşülür.


Oysa; hiyerarşik olarak, Öcalan’ın Kandil üzerinde, Kandil’in de HDP üzerinde etkisi vardır. Eğer HDP seçmenini yönlendirecekseniz, önce Kandil’i ikna edip, Kandil aracılığıyla HDP’yi o çizgiye getireceksiniz.


Kandil devreye sokulmaz, HDP isteğinize geçit vermezse direkt Öcalan üzerinden HDP seçmenine ulaşmak zordur.


23 Haziran seçimi bunu bir kez daha ortaya koydu..



Adnan ONAY, 28.06.2019, Sonsuz Ark, Konuk Yazar, Gündem'in Düşündürdükleri






Sonsuz Ark'tan
  1. Sonsuz Ark'ta yayınlanan yazılardan yazarları sorumludur. 
  2. Sonsuz Ark linki verilerek kısmen alıntı yapılabilir.
  3. Sonsuz Ark yayınları Sonsuz Ark manifestosuna aykırı yayın yapan sitelerde yayınlanamaz.

Seçkin Deniz Twitter Akışı