18 Kasım 2018 Pazar

SA7141/KY13-AO215: Bahçeli Her Yerde Tek Başına Aday Gösterme Fikrinden Vazgeçer mi?

Görülüyor ki; Bahçeli’nin bu çıkışının ardından CHP/Kılıçdaroğlu bazı HDP’lilerle görüşse dahi, yönünü İYİ Parti'ye çevirmiş, İYİ Parti ile seçim ittifakı İçin anlaşma arayışı içerisine girmiş durumda. 


Bahçeli, “seçimlere tek başımıza gireceğiz” yönünde açıklama yaptığında, bu açıklamayla millet ittifakını dağıtmayı amaçladığını, bu açıklamanın ardından bir süredir dillendirilmekte olan CHP ile HDP’nin ittifak yapmasıyla ilgili planların önüne geçildiğini, böyle bir şeyin gerçekleşmesi halinde CHP’nin HDP ile ittifak yapması halinde bundan en fazla zararı Ak partinin görebileceğini, Bahçeli’nin bu açıklamasının aslında dolaylı yönden Ak Parti'ye yaradığını öne sürmüştüm..

Görülüyor ki; Bahçeli’nin bu çıkışının ardından CHP/Kılıçdaroğlu bazı HDP’lilerle görüşse dahi, yönünü İYİ Parti'ye çevirmiş, İYİ Parti ile seçim ittifakı İçin anlaşma arayışı içerisine girmiş durumda. 

Ahmet Hakan’ın iddiasına göre de bu iki parti seçim ittifakı için prensipte 6 madde üzerinde anlaşmışlar...

Eğer, CHP ile İYİ Parti'nin seçim ittifakı kesinleşir ve bu halka çeşitli politik manevralarla gizli şekilde HDP’yi de kapsar pozisyona gelirse, benim de şimdiden iddiam odur ki; MHP başta bazı büyük şehirler olmak üzere Ak Parti'yle ittifak yapar ve böylece her yerde tek başına aday gösterme fikrinden vazgeçer..

Bilmem yanılır mıyım?

***

Zihnen kirlenmiş bir toplumu siyaset dizayn edebilir, ama bu o toplumun sağlıklı bir toplum olabilme ihtimalini yükseltmez. Bilakis siyasetin kişiler üzerindeki etkisi arttıkça, kişilerin düşünme yetisi zayıflar. Bu ise kişinin özgürlüğünü elinden alır.

Özgür olmayan insan düşünemez.Düşünemeyen kişi bilim üretse dahi o kişinin sosyal bilime katkısı olamayacağı için gelişen sadece bilim olur ve insan yerine sınai gelişme değer kazanır, toplum yerinde sayar, hatta toplum daha çok kabuğuna çekilir.

Oysa her şey insan mutluluğu için var. İnsanın mutluluğu ise özgürlüğünden geçer.

Doğu toplumlarında en ciddi sorun özgürlük sorunudur. Bu sorun ise gelişememenin, geriden gelişin ana nedenidir.

Özgür birey, üreten, gelişen, geliştiren bireydir.

Bu gerçeği görmemekte ısrar edersek insanlığımızla birlikte, demokrasimiz de tehditten kurtulamaz...


Adnan ONAY, 18.11.2018, Sonsuz Ark, Konuk Yazar, Gündem'in Düşündürdükleri





Sonsuz Ark'tan


  1. Sonsuz Ark'ta yayınlanan yazılardan yazarları sorumludur. 
  2. Sonsuz Ark linki verilerek kısmen alıntı yapılabilir.
  3. Sonsuz Ark yayınları Sonsuz Ark manifestosuna aykırı yayın yapan sitelerde yayınlanamaz.

Seçkin Deniz Twitter Akışı