4 Ağustos 2018 Cumartesi

SA6606/KY29-YA103: Rum Lobisi Paris’i Durduramadı

"KKTC’nin spor, sanat, eğitim anlamında gerçekleştirecekleri tüm etkinlikleri ve KKTC’ye gelecek ünlü sanatçıları lobi faaliyetleriyle engellemeyi başaran Rumlar bu kez de amaçlarına ulaşamadı."


Hilton Otelleri'nin veliahtı Paris Hilton, bugün (4 Ağustos) KKTC'ye geldi. Kendi çıkardığı parfümü Platinum Rush için yaptığı Avrupa turunun bir parçası olarak Kuzey Kıbrıs'a gelen Paris Hilton, fanları ve basın mensupları tarafından Ercan Devlet Havalimanında karşılandı. 

İnstagram paylaşımından, Paris, İspanya ve Romanya'dan sonra Kuzey Kıbrıs'ı ziyaret edeceğini duyuran Hilton, KKTC’nin yeni çekim merkezi olan Bafra’daki Limak Otel'de konaklayacak. 

Rumlar engellemeye çalıştı ama…

Paris Hilton’un KKTC ziyareti Rum basınında da geniş yer buldu. KKTC’nin spor, sanat, eğitim anlamında gerçekleştirecekleri tüm etkinlikleri ve KKTC’ye gelecek ünlü sanatçıları lobi faaliyetleriyle engellemeyi başaran Rumlar bu kez de amaçlarına ulaşamadı. 

Porto Riko asıllı ABD'li şarkıcı Jennifer Lopez'in 2010 yılında Girne’de bir otelde vereceği konser Rum lobisi tarafından engellenmiş, tehdit alan Lopez ziyaretini iptal etmek zorunda kalmıştı. Bunun ardından dünyaca ünlü sanatçı  Anastacıa ile anlaşan otel, spekülasyonlara aldırmayan sanatçı ile Kıbrıs Türklerine unutamayacakları müzik ziyafeti çekmişti. 

Yine aynı yıl, Girne’de bir başka otelde Julio İglesias'ın vereceği konser Rum baskıları sonunda iptal edilmişti. Rum Alithia gazetesi, İglesias'ın, "Kuzey Kıbrıs'ta varolan rejim" hakkında bilgi almasının ardından, Girne'de vereceği konseri iptal ettiğini iddia etmiş, İglesias'ın, KKTC'de son 4 ay içerisinde konserini iptal eden beşinci mega star olduğu açıklamıştı. 

Konserin iptal edilmesinde, şarkıcının internet sayfasına protesto yollayan ve KKTC'deki durum hakkında bilgi veren Amerika'daki Yunanlı ve Kıbrıslı Rumların etkili olduğunu ileri sürülmüş, daha önce “Jenifer Lopez, Anastasia, Rihanna ve Justin Timberlake'in Kuzey Kıbrıs'taki konserlerini iptal ettiği" kaydedilmişti.

Yunanistan'daki LAOS partisinden bazı milletvekilleri, daha önce, İglesias'ın konserinin engellenmesi için, AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso ile Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Jerzy Buzek'ten "müdahale etmeleri" talebinde bulunmuştu. 


Dr.Yurdagül Atun, 04.08.2018, Sonsuz Ark, Konuk Yazar, Medya, 
Sonsuz Ark'tan
  1. Sonsuz Ark'ta yayınlanan yazılardan yazarları sorumludur. 
  2. Sonsuz Ark linki verilerek kısmen alıntı yapılabilir.
  3. Sonsuz Ark yayınları Sonsuz Ark Manifestosu'na aykırı yayın yapan sitelerde yayınlanamaz.

Seçkin Deniz Twitter Akışı