25 Haziran 2018 Pazartesi

SA6381/KY13-AO184: Siyaset Dostluğa Darbe Vurmamalı

"Bu ülke insanlarının öncelikli sorunu; birbirini anlamaya çalışmamak, kolay ayrışmak.."


Hepimizin bir siyasi görüşü var..

Kendi düşüncemizin hakim olması için kendimize yakın düşen siyasete destek verir, o siyaseti temsil edenlerin yanında yer almak isteriz.


Ancak, bazen bu durum öyle abartılır ki, karşı partilerde olanlar düşman görülmeye başlanılır, insanlar arasındaki dostluklar bozulur, bir arada bulunabilme imkanları kaybolur ve toplumsal ayrışma başlar..


Bunun en yakın örneğini 1980 öncesi yıllarda yaşadık ve binlerce insan siyasi kavgalar nedeniyle hayatını kaybetti, kalıcı düşmanlıklar oluştu. O neslin hafızası hala o dönemin kötü hatıralarıyla dolu ve bu hafızayı silmek için o nesil ciddi bir merhale katetmiş değil. O günlerden kalan kan davaları hala canlılığını koruyor..

Bütün bu tablonun müsebbibi aşırı siyasal tarafgirliktir.. Siyaset çatışma üzerinde kolay yol alıyor ve o nedenle uzlaşı yerine çatışma toplumun iliklerine işliyor. Bu çatışma ortamı da o siyaset etkinliğini sürdürdükçe sürüp gidiyor.

Siyaset adına halk kendi arasında kalıcı düşmanlıklar üretirken, siyasetçiler sadece kendi varlıklarını sürdürebilecek zeminleri elde etmek için bin bir kılığa girmekten imtina etmiyorlar.

Meslek hayatım boyunca bu doğrultuda onlarca rezil şeye şahit oldum. Gün geldi ki, aynı siyasi parti içerisinde birbirlerine ağza alınmayacak küfürler edenlerin daha sonra can ciğer dost olduklarını gördüm.


Bakanlık noktasına kadar gelmiş kimi siyasilerin yıllarca demedik söz ve hakaret bırakmadığı siyasi partilere geçmekten sıkılmadığını, buna rağmen pişkince kendini savunmaya kalkması inanılır gibi değildi, ancak en sık rastlanan durumdu..


Yaptığımız haberler ve programlar adına bizlere olmadık hakaretler edip, bizleri bir siyasi partinin savunusunu yapmakla suçlayan kimi siyasilerin sonradan o siyasi partiye yaltaklanmaları ve o siyasi partilerin onları baş tacı etmeye kalkması gündelik bir iş haline geldiği için bunlara alıştık.


Bunların bazılarının arşivlerimizde bulunan dünkü açıklamalarıyla, bugünkü açıklamalarını yan yana koymaya kalktığımızda dinleyen bizler rahatsızlık duyuyoruz, ancak o kişilerde zerre sıkılma söz konusu değil..

O nedenle insanlar bu derece seviyesiz hale gelmiş olan gelgitlerin yaşandığı bir siyasi arenada, siyasi tarafgirlik adına dostlukları yok edip,düşmanlıklar üretmesin, dostlarına tavır almasın ve varsa aradaki düşmanlıkları, kan davalarını ortadan kaldırmaya çalışsın.

Bu ülke insanlarının öncelikli sorunu; birbirini anlamaya çalışmamak, kolay ayrışmak..


Siyasetin bu mesafeyi daha da açmasına izin vermemeliyiz.




Adnan ONAY, 25.06.2018, Sonsuz Ark, Konuk Yazar, Gündem'in Düşündürdükleri






Sonsuz Ark'tan
  1. Sonsuz Ark'ta yayınlanan yazılardan yazarları sorumludur. 
  2. Sonsuz Ark linki verilerek kısmen alıntı yapılabilir.
  3. Sonsuz Ark yayınları Sonsuz Ark Manifestosu'na aykırı yayın yapan sitelerde yayınlanamaz.

Seçkin Deniz Twitter Akışı