6 Mayıs 2016 Cuma

SA2855/KY13-AO70: Davutoğlu Kendinden Bekleneni Yerine Getirdi

"Tehlike geçiştirilmiş değil. Erdoğan'a bin bir hile kurmuş olanların hain planları elbette bundan böyle de devam edecek.."


Demirel, askerlerin pozisyonuna göre kendi pozisyonu belirleyen bir siyasiydi. Ne zaman gideceğini hep bildi ve 6 kez gidip, 7 kez geldi O nedenle Menderes ve Özal'dan daha çok müdahale yaşamış olmasına rağmen ayakta kaldı. Onun ayakta kalmasının tek nedeni askerlerin gücünü ve sınırlarını bilmekti.

Siyasette bu çok önemli bir ayardır. Eğer durumun vehâmetini anlamazsanız Menderes gibi acı bir sonla karşılaşır veya Özal gibi kuşkulu bir ölümle karşı karşıya kalırsınız. Veya etrafa saçtığınız korku nedeniyle Erbakan gibi tasfiye edilirsiniz.

Davutoğlu bunları bilen, yerinde değerlendiren biri olarak emanetin tesliminin gerekli olduğunu gördü ve vakit kaybetmeden emaneti aldığı ele teslim etti.

Böyle yapmakla sadece kendi önünü değil, emaneti ona veren ve asıl hedef durumunda olan Erdoğan'ın da önünün kapatılmasına engel oldu.

Tehlike geçiştirilmiş değil. Erdoğan'a bin bir hile kurmuş olanların hain planları elbette bundan böyle de devam edecek..

Davutoğlu kendinden bekleneni yerine getirdi. O seçimlerin başbakanı olarak tercih edilmişti. Bu görevini hakkıyla yerine getirdi. 

Kendi sınırına geldi ve orada durması gerektiği açıkça işaret edilince bir devir teslimin zaruretine gönüllü teslim oldu.

Bundan sonra bayrağı devralacak olanın önünde yargıda paralel temizlik, paralelle ciddi mücadele ve anayasa değişikliğiyle başkanlık sisteminin ihdası gibi çok hayati konular var.

Bunların gerçekleşmesi sadece Erdoğan'ın ve Ak Parti'nin gelecek hedefleriyle ilgili değil, Davutoğlu'nun dediği gibi "Türkiye ve Mazlumların, Coğrafyamızın geleceği " ile de ilgilidir..

O nedenle bir Ebubekir idrakine daha çok ihtiyacımız var...



Adnan ONAY, 06.05.2016, Sonsuz Ark, Konuk Yazar

Seçkin Deniz Twitter Akışı