9 Temmuz 2015 Perşembe

SA1508/KY22-AB13: Yorgoların Adı Şimdi Ne Olsun, Ağalar?

"Bu da size kapak olsun, ağalar!"


Olmasaydık, olmazdınız. Biz olmasaydık adınız Yorgo olurdu derken, milletin kafasını ütülerken senelerce rahattınız. Hani gazilere, şehit çocuklarına, onların çocuklarına, torunlarına;  darbeler yoluyla, ekonomik krizlerle eziyet ederken iyiydi ya her şey. Güllük gülistanlıktı ortalık sizlere. Darbelerle yandaşlarınıza, ülkenin malı mülkü, ihalelere bile verilmeden, her şeyin üzerine konarken yolsuzluk yoktu öyle mi? Memleket parsel parsel satılmıyordu, öyle mi? 

Ah, pabucumun derebeyleri ah! Gezi'ye çıkan ruhunuz, ekmek almaya giden sermayeniz rahat değil, hepsi bu nedenle biliyoruz. Ukrayna Başbakanı Yanukoviç’e yolsuzluk yapıyor diyerek, Gezi ayaklanmasına giden Ukrayna’nın bölünmesini görüyoruz. Putin’le Merkel’in çatışmalarını izliyoruz aylardır.

Aralarında mezhep çatışması mı var?  Son yüzyıldır başımıza demokrat kesilen Hristiyanlar, birbirlerini mi kesmek istiyor? Bu soruyu bir cevaplayın, ağalar.

Merkel’in desteğini alarak, ülkemizde Geziye çıkan ruhunuzun sermayesi… Güzel güzel ihaleler alıyor Ukrayna’da.  Ukrayna’yı parsel parsel saaatıyooorlaaar. Duyuyor musunuz ağalar?

Ortada Brest-Litovsk Barış Antlaşması da yok, ağalar. Ukrayna’daki darbenin arkasında da Yanukoviç’e yolsuzluk ve hırsızlık suçlaması yapan Almanya vardı. Gezi ruhu sayesinde şimdi Ukraynalıların adları Angela Dorothea Merkel mi olacak, ağalar?

IMF’ye borcun bittiği gün, IMF’ye ülkemizin 5 milyar dolar borç teklifi yaptığı gün ayaklandınız ağalar. Gene, olmasaydık adınız Yorgo olurdu diye, günlerce kafa ütülediniz.

Yapmayın dedik, etmeyin dedik. Darbe olur, ülke 13 sene öncesine döner. Gene ülkemizin kasalarını boşaltırlar. IMF kapımıza dayanır, gırtlağımıza kadar tekrar borca batarız. Yorgo’ lar ülkemize ekmek almaya geliyorlar, karınları aç dedik, dinletemedik. 

Hep siz haklıydınız, hep siz ağalar.

***
Gün geldi çattı. “Gün olur, devran döner” sözü gerçek oldu.

“YORGOLAR BATIYOR AĞALAR.”

Hayranı olduğunuz AB’liğinde  Çipras Merkel’le anlaşamıyor. Toplantı üstüne toplantı, olmadı üstüne ülkede referandum yapıyorlar. OXI diyorlar Merkel’e Yorgo’ lar…

Duyuyor musunuz ağalar? Çipras, Merkel'le anlaşabilmesi için borçlarının bir kısmının silinmesini istiyor. O kısım borçlarının faizidir. Hani faiz lobisi yoktu, ağalar?

Almanya, eğer Yunanistan Euro Bölgesinden giderse, tahmini olarak 90 milyar Euro kaybedecek. 

Maliye Bakanı Yanis Varufakis, istifa ettikten sonra eşi Danai ile birlikte motosikletine atlayarak çekip gidiyor.(1) 

Aynı şey ülkemizin başına gelse, motorunuza 1,5 liralık mazotu doldurup, maviliklere doğru çekip gidersiniz, biliyoruz ağalar.

Yunan halkı bankaların önünde kuyruk olmuş son kalan paralarını çekiyor. Emekliler yerlerde sürünüyor TV’lerde. Tam bizdeki eski ekonomik kriz gibi, görmüyor musunuz, ağalar?

Yerine atanan Yunanistan Maliye Bakanı Eucklidis Çakalotos oldu. Merkel şimdi onunla üçgen problemi çözecek.  Problem sorusunu okuyor, dün gece. Sorusu Öklid Çakalatos, ağalar! 

Siz bile davanızdan, savunduklarınızdan, senelerce bu ülkede çatıştığınız düşüncelerinizden vazgeçerek, seçimlerde kurt işareti yapmadınız mı? Ne üçgenler çizdiniz beraber çatıya çıkabilmek için? 

Öklid Çakalatos üçgen dâhisi değil, ağalar!

Fidel Castro, borcunu ödemeyen Yunanistan Başbakanı Çipuras'ın halk referandumundan, Hayır (OXI) çıktı diye, onları tebrik ediyor.(2) 

Borcunu ödemeyen hırsızlar ne zaman kahraman oldu? Kafanıza oksijen mi gitmiyor, ağalar? 

***
O da yetmedi. Ülkemizde Özal dönemindeki gibi yap-işlet- devret modeli ile ihaleye açılan işletme ve yatırımlar 10-15 yıl süreliğince kiraya verildiği halde, 

Üstelik ihaleleri TV’de herkesin gözü önünde canlı yapıldığı halde, 

Darbe dönemlerinde kucağına kimseden habersiz, bedavaya bırakılan sermayenin basını da ihalelere de girdiği halde,

Memleketi talan ediyorlar, parsel parsel satıyorlar, hırsız var diye, bağırıp durdunuz. 

Yunanistan adalarını satışa çıkarmış bu sabah. Denize düşen Başbakan Çipras, turizm cenneti olan adalarına umut bağladı! Ege Denizi'ndeki tam 120 adayı satışa çıkardı!

İŞTE SATILIK ADALAR

Omfori 50 milyon Euro, Patroklos 45 milyon Euro, Dulichium 40 milyon Euro, Kuzey Ege 35 milyon Euro, Nisos Makri 15 milyon Euro, Nafsika 6,9 milyon Euro, Kardiotissa 6,5 milyon Euro, Nissos Sofia 5,5 milyon Euro, Kitnos 5 milyon Euro, Strogilo 4,5 milyon Euro, Lihnari 3 milyon Euro,  Gaia 3 milyon Euro, St. John's 2,8 milyon Euro, Tragonisi 2,6 milyon Euro, Vouvalos 2,5 milyon Euro, Kato Antikeri 2,2 milyon Euro (3)

Size bu bir ders olsun. Memleket öyle satılmaz, böyle satılır. Öyle talan edilmez, böyle talan edilir., Duydunuz mu ağalar?

Gerçi siz bu işin uzmanıydınız. 29 banka bu ülkede batırılırken, en az 290 milyar dolar iç edilirken, ülke memurun, emeklinin maaşını ödeyemez haldeyken,

Hırsızlar neredeydi, ağalar?

Hırsızlık yoksa insanlığınız yok, dediniz. Yetmedi, Dışişleri ve MİT’in Suriye politikası ile kafa ütülediniz. 

Ne mi oldu dün, ağalar?

07 Temmuz 2015 günü, yani dün Türkiye Ermenileri Patrik Genel Vekili Başpiskopos Ateşyan, Suruç ilçesinde Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) oluşturduğu çadır kente ziyarette bulundu. 

Çadır kentte kalan Ermeni ailelerin olduğunu duyunca bölgeye geldiklerini söyledi, "Tabii ki Ermeni cemaati için geldim, çocuklarımız için ne yapabileceğimizi düşüneceğiz", dedi. 

Peşinden Kaymakam Çiftçi, çadır kentte Kobani' den gelen yaklaşık 26 bin kişinin yaşadığını ve bunların tüm ihtiyaçlarının karşılandığını bildirdi.

Ayrılırken Türkiye Ermenileri Patrik Genel Vekili Başpiskopos Ateşyan:

- Türkiye herkes için fedakârlık yapıyor, din, ırk, mezhep ayrımı yapmadan bir çatı altında herkesi barındırıyor' dedi. (4)  

Bu da size kapak olsun, ağalar.

***
Bizler zora düşenin haline ağlamayız, hala öğrenemediniz gitti.

Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Davutoğlu, "Yunanistan’a her türlü yardımı yapmaya hazırız", dedi. Uluslararası Nakliyeciler Derneğimiz Yunanistan'a lojistik iş birliği teklifinde bulundu. Sınır kapısı girişindeki zorlukların kaldırılması durumunda Yunanistan’ın yıllık 400 milyon euro kazanç elde edebileceğini söyledi.(5)  

Duydunuz mu ağalar?

***
İnsanlığı, kardeşliği, demokrasiyi, ülke yönetmeyi dün, "Vallahide billahi de bıktım. Dedikodudan bıktım", diyen Kemal Kılıçdaroğlu’ndan öğrenecek değiliz.(6)  

Biz de sizin başınızdakilerden bıktık, ağalar…

Gündemi yalan iftiralarla dizayn etmenizden, boş mevzuların lak lakı ile meşgul etmenizden…

Üçgen koalisyon muhabbetlerinizden, paralel kenarları bile dolanarak çözemediğiniz problemlerinizden, vallahi de billahi biz de bıktık. 

Birazda gerçek geziye, tatile çıkın. Bizde kafa dinleyerek çalışalım, ağalar.

Gelişmiş Dünya Ülkelerinin arasında ekonomik savaşlar var artık. Bu savaşta ülke olarak ya enkazın altında kalırız, ya da çıkarız. 

Ancak bu ülkede, öyle geze geze ekmek almaya gidilmiyor artık, ağalar. 

Alın teri gerekiyor, emek gerekiyor, azınlıklara adil davranmak gerekiyor. Halkınsa gerçekten yanında olmak gerekiyor. Senelerdir bize öğrettiğinizi iddia ederek, siz kafamızı ütülüyordunuz. 

Şu soruyu doğru cevaplarsanız yolunuz belki aydınlık olur. 

Söyleyin bakalım bize…

YORGOLARIN ADI ŞİMDİ NE OLSUN, AĞALAR?



Azize Bahtiyar, 09.07.2015, Sonsuz Ark, Konuk Yazar



KAYNAKÇA: 

1- http://www.haberler.com/varufakis-maliye-bakanligi-ni-terk-etti-7483913-haberi/?utm_source=Facebook&utm_campaign=facebook_hc
2- http://www.ntv.com.tr/dunya/kubanin-eski-lideri-fidel-castro-ciprasi-tebrik-etti%2cv6kib7yRT0GBNo8G2WkxaA
3- http://www.ahaber.com.tr/dunya/2015/07/08/yananistan-1436319031
4- http://www.aa.com.tr/tr/u/551795--turkiye-herkes-icin-fedakarlik-yapiyor
5- http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/29481925.asp
6- http://www.haberturk.com/gundem/haber/1100125-kemal-kilicdaroglu-vallahi-biktim

Seçkin Deniz Twitter Akışı