23 Şubat 2018 Cuma

SA5691/TG243: Özgür Masonlar’dan Biraderlik Derneklerine: Haklarında Çok Az Şey Bildiğimiz Gizli Topluluklar

Sonsuz Ark'ın Notu:
Masonluğun Avrupa'da ve Dünya'da yayılırken merkez olarak belirlediği bir ada İngiltere ya da Britanya ve Britanyalılar 21. yüzyılda masonların, polis, yargı ve benzeri yapılarda, kurumlarda örgütlendiğini ve kardeşlerine imtiyaz sağladığını medyada açıkça tartışıyorlar... Dünya'nın geri kalanı ne olduğunu anlamasa da, meraklıları adadaki sarsıntının farkındalar... Sonsuz Ark olarak 'mason''masonluk'  ve 'illuminati' etiketleriyle birçok analiz yayınladık, insanlığa katkıda bulunduk, aşağıdaki çeviri de bu maksada matuf olarak yayınlanmaktadır. Dünya'nın iyiliğe ihtiyacını arttıran kötülüğün sorumluları karanlık dehlizlerden çıkarılıp yargılanmadan iyilik umut olamayacak.
Seçkin Deniz, 23.02.2018

From Freemasons to frat houses: The secret societies we know very little about

Masonlar hakkında ne biliyoruz? Gizli toplantılar, komik el sıkışmaları, katlanmış bir pantolon paçası, mırıldanan sözler. Ancak elbette Masonlar bunlardan ibaret değildir. Olay, üyelikten sağlanan faydalardır ve bizi, üye olmayan şüpheli kişiler haline getiren de budur. Her şey bu kadar iyi ve masumsa bu gizliliğin sebebi nedir? 

Masonlar, uzun süredir varsayıldığı gibi, birbirlerini, iş dünyasında, kamusal yaşamda ve özel hayatta kayırıyorlar mı? Nüfuz alanları nereye kadar uzanmaktadır? İş yerinde, toplum içinde ve hatta otorite ve polisle olan ilişkilerimizde, dâhil edilmediğimiz karşılıklı bir dayanışmadan dolayı kaybeden taraf mı oluyoruz?

1988’de Michael Baigent ve Richard Leigh tarafından yazılan, The Temple and The Lodge (Tapınak ve Loca) adını taşıyan kitap, büyüleyici Masonluk dünyasının kapağını araladığını iddia etmesi nedeniyle en çok satanlar arasına girmişti. Bu kitapta ve daha önceki kitapları The Holy Blood and the Holy Grail (Kutsal Kan ve Kutsal Kâse)’de, Özgür Masonların kökenini doğrudan, 1139’da kurulan ve kısa sürede Avrupa çapında büyük güç ve nüfuz sahibi olan Tapınak Şövalyelerine bağlamışlardı.  

Baigent ve Leigh, Tapınak ve Loca için yazmış oldukları giriş bölümünde, şöyle diyor: “Masonluk yozlaşmış mıdır? Bu - daha da kötüsü - bazı karanlık (ve eğer gizlilik, kötülük için bir ölçütse) çirkin bir sona ithaf edilmiş büyük bir uluslararası gizli tertip midir? Avanta, torpil, nüfuz ve siyasal güce ulaşabilmek için, Şehir yönetimi ve polis içinde bir kanal mı bulunmaktadır?”

Bunlar doğru mudur? Bilmiyoruz, çünkü Özgür Masonluk doğası gereğince gizli bir organizasyondur. Gizli topluluklar- veya en azından sahip oldukları fikirler- şu veya bu şekilde, yüzyıllardır varlıklarını sürdürebilmiştir. Masonluğun gizemli dünyası, bütün dünyaya yayıldığı iddia edilen İlluminati’den dünyanın politik elitlerinden oluşan karanlık Bilderberg Gurubu’na ve bezdirici katılım ritüelleri olduğu söylenen Amerikan Biraderlik derneklerine kadar birçok komplo teorisinin ortaya çıkmasına neden olmuştur. 

Kappa Alpha Order (Çev: üniversiteli Mason öğrenci derneği), Lexington, Virginia’da bulunan ABD Mason Birader derneklerinin en saygınlarından birisidir ve günümüzde ülke çapında aktif haldedir. Kappa Alpha, Amerika'nın ırkçı geçmişini Konfederasyon işaretleri ile kucakladığı için eleştirilmekte ve hem görüntü hem de organizasyon anlamında Özgür Masonlarla yakın bağlantı içinde olmasıyla bilinmektedir.

Bir İngiliz olan Peter (gerçek adı değil), güney ABD eyaletlerinden birinde üniversitede okurken Kappa Alpha (KA)’ya katılmış. Peter’a dayak atma ve müstakbel üyelerin arabalarla gözü bağlı bir şekilde kaçırılarak gizli kabul törenine götürülmesi ve “el sıkışma” ritüelinin uygulanması hadiselerini tecrübe edip etmediği sorulduğunda şöyle dedi: 

“Özelde kendi bölümüme ve genelde locama saygımdan dolayı detaylara giremem. Ayrıca bahsettiğiniz şeyler son derece karışık. Özgür Masonluk ve birçok benzer yapıda olduğu gibi din bütünkeştirici bir etkendir-KA’da bu birleştirici unsur biraderliktir. Savaş ve Barış'daki Pierre Bezukhov gibi size bazı gizli gerçekler hakkında müphem bilgiler verilir. Yönünüzü kaybetmeniz için gözleriniz bağlandıktan sonra kampus etrafında gezdirildikten sonra üniversite mabedine götürülürsünüz. Sonra diz çökme, şövalye ilan edilme, mahmuzla ödüllendirilme, İncil’i öpme ve zeytin yapraklarının verilmesi gibi ritüeller gerçekleşir. Pelerinler giyilir ancak kukuleta yoktur. Doğrusunu söylemek gerekirse bunlar bana oldukça saçma gelmiş ve olaylara ciddi bir şekilde bakmama engel olmuştu. Bundan sonra Masonları spor takımlarına da sahip olan, hayır işleri ve cemiyetler aracılığıyla sosyal olaylarla ilgilenen bir içki kulübü gibi gördüm.”

Peter, ABD’de yaşadığı bir yıl boyunca KA’nın aktif bir üyesi olarak kaldı ve şu anda da orada edinmiş olduğu bazı arkadaşlarıyla bir mezun birader olarak hala irtibatını sürdürüyor. Ancak şimdi bazı düşünce ve eylemlerin "kolayca mazur görülerek teşvik edildiği" bu tür toplulukların, "oldukça tehlikeli" olabileceğini düşünüyor.

Üzerinden on yıl geçmesine ve Kappa Alpha içinde yaşadığı yerden çok uzakta bulunmasına rağmen Peter, bazı şeylerden örneğin KA’ya katılma töreninden bahsetmekten kaçınıyor. Bu gibi topluluklar içindeki kurulan bağlar oldukça güçlüdür ve uzun süre devam eder. 

Masonlar'ın Times ve Telegraph'da sunduğu açık mektup "açığız" ifadesi ile bitiyor; İngiltere'nin Birleşik Büyük Locası'nın web sitesinde tekrarlanan bir ifade. "Mason Olmak" sayfasında, dört beyaz adam bir barda içkilerini paylaşırken; aidiyet ve destek mesajı veriyor. 

Sitede şu ifadeler yer alıyor: “Etnik grubu, politik görüşleri, ekonomik durumu veya dininden bağımsız olarak herhangi biri, teşkilata katılabilir ancak inançlı birisi olması beklenir.” Eğer bölgenizde bulunan locada herhangi bir tanıdığınız yoksa iletişim sayfasını kullanarak Özgür Masonlarla temasa geçmeniz mümkün.  

Her şey yeterince açık görünüyor. Merakımdan, aynı şekilde bir siteleri olup olmadığını öğrenebilmek için, İlluminati kelimesini arattım. Bu özel guruba üye olduğunu kabul eden birine rastlamanız oldukça zor, böyle bir gurubun olup olmadığı da ayrı bir muamma. Organizasyon belki de en çok The Illuminatus romanında geçmesi sayesinde tanınıyor. 1970'lerde Robert Shea ve Robert Anton Wilson tarafından yazılan ve bol miktarda seks, uyuşturucu ve büyü içeren bu üçlemede, geçmişe uzanan ve dünya çapındaki bir komplodan bahsediliyor.

Şaşırtıcı bir şekilde İlluminati’nin bir web sitesi vardı ve hatta dini ve siyasi liderlere “imaj yönetimi, markalaşma ve küresel Pazar stratejileri” konularında hizmet sunan Beverly Hills merkezli, Lirim adını taşıyan bir PR şirketleri bile bulunmaktaydı.

Bunun üzerine Lirim'e hızlı bir e-posta attım: 

"E-posta adresinizi İlluminati web sitesinden aldım. Uluslararası karanlık bir örgüt olduğunu düşündüğüm için bir web sitesine sahip olmaları beni şaşırttı, sanırım herkes zamana ayak uydurmak zorunda kalıyor. Ben İngiltere'de yaşayan bir gazeteci ve yazarım. İlluminati'ye nasıl katılacağımı öğrenebilmek için size yazıyorum. Üyelik ücreti, yani aylık ücretler var mı? Katılım için yapılması gereken ritüeller var mı? Ayrıca Robert Anton Wilson/Robert Shea tarafından yazılan kitaplardaki her şey doğru mu? Şimdiden teşekkürler, sizden geri dönüş almak ve kayıt olmak için sabırsızlanıyorum.”

Aynı zamanda Bilderberg Grubuyla da temasa geçtim: 

“Ben İngiltere'den bir gazeteci ve yazarım ve Bilderberg Grubuna katılım konusuyla ilgileniyorum. Başvuru koşulları, üyelik avantajları ve nasıl katılacağımı bana bildirir misiniz?”

Merak içinde yazdığım mesajlara henüz her ikisinden de bir cevap gelmiş değil. Belki de, benim hakkımda zaten çok fazla şey biliyorlardır.

David Barnett / 11 Şubat 2018, The İndependent


Tamer Güner, 23.02.2018, Sonsuz Ark, Stratejik Araştırma, Çeviri



Sonsuz Ark'tan
  1. Sonsuz Ark'ta yayınlanan yazılardan yazarları sorumludur. 
  2. Sonsuz Ark linki verilerek kısmen alıntı yapılabilir.
  3. Sonsuz Ark yayınları Sonsuz Ark Manifestosu'na aykırı yayın yapan sitelerde yayınlanamaz.

Seçkin Deniz Twitter Akışı