7 Temmuz 2018 Cumartesi

SA6454/SD1052: ABD Ordusu'nda Arayışlar: Taktikler ve İnsan Faktörü

Sonsuz Ark'ın Notu:
Aşağıda çevirisini yayınladığımız analiz, ABD Ordusu'nun ihtiyaç duyduğu yeni eğitim modelinin nasıl olacağına dair önerilerde bulunmakta ve pilot uygulamalardaki sonuçları değerlendirmektedir... ABD Ordusu'nun teknolojik silahlanma artarken bu teknolojiyi kullanma becerisi gelişmemiş askerlerinden ve Amerikan toplumunun askerlik mesleğine kaliteli bireyler ekleme yeterliliğinden kaygılandığı görülmektedir. Cumhurbaşkanlığı, Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı ordumuzun çağdaş eğitim ihtiyaçlarının ne durumda olduğunu ölçen ve yayınlayan yaklaşımlar geliştirmeye odaklanmalıdır.
Seçkin Deniz, 07.07.2018

TACTICS AND THE HUMAN FACTOR

Dört yıl önce, ordunun robotik ve otonom sistemler içerecek şekilde genişletilmiş askeri teknolojilerden yararlanmaya ciddi bir şekilde bakmaya başladığı görülüyordu. Böylesine büyük bir organizasyondaki büyük değişikliklerde olduğu gibi, bu “Üçüncü Dengeleme Stratejisi”nin de uygulanmaya başlaması biraz zaman aldı. Geçtiğimiz aya (Mart 2018) kadar, Trump yönetimi, henüz bu teknolojik gelişmeleri finanse etmek için 686 milyar dolarlık yeni bir savunma bütçesi ortaya koymamıştı. 


Ordumuz en yeni, en ölümcül ve en hassas silahları geliştirmeye devam etmeli, teknolojik gelişme ilerlerken mevcut durumun askeri çatışmalarda ABD'ye belirleyici bir zafer sağlayamayacağının farkına varmalıdır. İstenen askeri etkileri üretmek için, ABD ordusu aynı zamanda en önemli varlığına, halka da kaynaklarını ve dikkatini odaklamalıdır.


ABD Pasifik Ordusu  komutanı General Robert Brown, bu duyguyu 2014 İnsani Boyut adlı resmi raporunda tekrarlamıştı: "Tek başına maddi çözümler, karşı karşıya olduğumuz hızla birbirine adapte olan karmaşık tehditler dizisine karşı belirleyici bir avantaj sağlamayacaktır."


Ancak, dört yıl sonra, bugün, askerlerimizin bilişsel ve sosyal yeteneklerini eğitmek veya geliştirmek için yeni bir şey yapmadık. Üstelik Pentagon, ordumuzun en temel parçası olan, piyade sınıfının olabildiğince ölümcül olabileceğini vurguladı. Ne yazık ki, bu araçları kullanacak olan askere odaklanmak yerine, son derece dar bir bakış açısıyla ölümcül yaklaştık, daha iyi silahlar, optikler ve vücut zırhı gibi fiziksel teknolojiye odaklandık.


Gelişen Tehdit


General Brown'un sözünü ettiği “tehditler” 2014'ten bu yana büyük ölçüde değişti. Ocak ayında Savunma Bakanı James Mattis, ABD savunma planlamasının odak noktası olarak Çin ve Rusya ile stratejik rekabeti sağlam bir şekilde pekiştiren 2018 Ulusal Savunma Stratejisini yayınladı. Çin ve Rusya'nın şu anki ABD yeteneklerinden çok daha gelişmiş askeri teknolojiler geliştirdiği bir sır değil. Peki ne yapıyoruz? Düşmanla savaşmak için teknolojik silahlanma yarışına devam mı ediyoruz?


Ordumuzdaki bazı liderler alternatif bir yaklaşım sunuyor. Eski Savunma Bakan Yardımcısı ve Third Offset Strategy-Üçüncü Ofset Stratejisinin önemli bir savunucusu olan Robert Work, Batı'nın en güçlü ve en uzun soluklu askeri avantajının halkın kalitesi olacağını kabul ediyorBu “insan faktörü” ABD ordusu için yeni bir şey değil. Eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Ray Odierno ve Gen. Brown gibi ordu liderleri, artık ordunun “insani boyut” olarak adlandırılan artan odaklanma ve eğitimin savunuculuğunu yapıyorlar.


Stratejik Düzeyde Cevap: İnsan Boyutu Stratejisi


2015 yılında, General Odierno, ABD Ordusu'nda insan boyutunun geliştirilmesinin önünü açmak için İnsani Boyut Stratejisini yayınladı. Makale, insani boyutu, ordunun güvenilir profesyonellerinin ve ekiplerinin bilişsel, fiziksel ve sosyal bileşenleri olarak tanımladı. Ayrıca, “her bir Askerin insani performansını optimize etme” ve “belirsizliğe ve kaosa karşı güvenilir profesyonellerden oluşan ekipler oluşturma” ihtiyacını da açıkladı. Bu belge iyi araştırılmış, stratejik düzeyde bir vizyon sunsa da, Ordumuzun taktik birimlerinin bu sonuca ulaşmak için nasıl bir yol izleyeceğini göstermemiştir.


Genç liderlere stratejik düzeydeki bilimsel araştırmalar biraz bulanık görünüyor. Bölük komutanı için ne anlama geliyor? Bir takım-müfreze lideri için? Ya da askere en yakın bir tim lideri için? General Brown'ın insan odaklı odaklı yaklaşımını 25. Piyade Tümeni'nde bölük eğitimine entegre ettik ve İnsan Boyut Stratejisini taktik düzeyde uygulamayla ilgili çeşitli sonuçlara vardık.


Operasyonel Model Gereksinimi


25. Piyade Tümeni (Broncos) 3. Tugay komutanı Albay Rob Ryan, tüm alt liderlerini sürekli olarak “Big 5- Büyük 5” - fiziksel uygunluk, atışlarda nişancılık yeterliliği, tıbbi beceri yeterliliği, küçük birim taktikleri ve hareket kabiliyeti konusunda eğitmeye zorluyor. Bu temeller basit bir nedenden dolayı vurgulanmaktadır: askerlerin, timlerin, takımların, bölüklerin ve nihayetinde tugayın savaşta kazanmak için iyi bir şey yapmaları gerektiğini yansıtırlar. Ancak, savaşta başarımız için hayati öneme sahip olsalar da, insan boyut mevcut “Büyük 5” eğitim planımıza entegre edilerek geliştirilebilir. İnsan boyutunu, Büyük 5 görevlerinin ustalaşmasını sağlayan bir destek olarak görüyoruz. Eğer askerlerimiz daha akıllı, organizatör-düzenleyici, sosyal ve zihinsel olarak sağlıklı bireylerse, karmaşık ve sürekli değişen bir savaş alanında kazanmaya daha hazırlıklı olacağız. "Büyük 5 + 1" deyin.



İnsan Performans Modeli: Büyük 5 + 1


Bronco liderleri neden Büyük 5 eğitimine önem veriyor? Çünkü bu eğitim öncelikleri üzerinde bir komut vurgusu var. İnsan performans eğitiminin taktik seviyeye entegrasyonu benzer bir komuta vurgu gerektirecektir. İnsan boyut eğitimini Big 5'e benzer bir mimariye dönüştürerek, stratejik vizyonu taktiksel bir gerçekliğe dönüştürmek için operasyonel çerçeve sunacağız. Bu, tüm kademelerdeki komutanlara insani boyuta yönelik yıllık eğitim rehberliği yapacak ve ilgili kategorilerdeki yeterliliği değerlendirmek için bir metrik sunulmasını sağlayacaktır.


Taktik Düzeyinde İnsan Boyutu: Versiyon 1.0


Albay Ryan'ın piyade bölüklerinden birinde insan boyutu eğitimini, bilişsel, sosyal, fiziksel ve etik olarak dört kısma ayırdık. Asker seviyesinde “eğitim bileşenleri”nin 1.0 versiyonunu uygulayarak insani boyut gelişimini denemeye başladık. Piyade bölüğümüzün normal eğitim gelişim sürecine bilişsel ve sosyal odaklı eğitimi yerleştirerek, eğitim paradigmasını değiştirmeye başladık. Hiçbir şekilde ABD ordusunun tamamı için altın bir çözüm bulduğumuzu düşünmüyoruz - bu yüzden ona sürüm 1.0 diyoruz - bölüğün birbiriyle nasıl etkileştiğine ve sorunları nasıl ele aldığına dair temel değişiklikler yaşadık. Diğer çabaların yanı sıra, birimlerimizin bireysel farkındalığını ve genel takım uyumunu artırmak için davranışsal ve kişilik değerlendirmelerini kullandık. Ayrıca, çevrimiçi mesleki gelişim forumları oluşturmak ve temel askerlik görevlerini öğrenme şeklimizi değiştirmek için akıllı telefon tabanlı yazılımları kullanarak  teknolojiden yararlandık. Son olarak, sezgisel teknikleri tanıtan ve askerlerimizi problemleri farklı şekillerde düşünmeleri için eğiten karmaşık düşünme alıştırmalarını deneyimlemeye başladık.


İnsani boyut eğitimimizi, sürükleyici gerçeklik ve spor psikolojisinden yararlanmak için genişletirken, eğitim programının etkinliğini izleyebilmek için niteliksel ve niceliksel ölçümleri kullanmaya devam ediyoruz. Yine de, başarının ayrılmaz unsurları, asker seviyesindeki performans ve geri bildirim olarak kalmaktadır.


Bilişsel Eğitim: Okul sesleri gibi mi geliyor?


İnsan performans eğitiminin karşı karşıya kaldığı en büyük zorluk, askerlerimizin ve önderlerimizin birçoğunun dört bileşenden üçünü (bilişsel, etik ya da sosyal gelişim), onları daha ölümcül ve etkili askerler yapan bir eğitimin parçası olarak değil, bir eğitim uygulaması olarak görmeleridir. Ancak, bilişsel veya sosyal eğitim mümkün olduğu kadar çok sahaya veya taktik eğitime sıkı sıkıya bağlı olabilir ve eğitim için tek yöntem olarak bölük eğitimine güvenilmemelidir.


Ordumuzun genç liderleri, eğitim ortamını değiştirerek, sınıf dışındaki dinamik ortamlarda, bir alan eğitim çalışması sırasında yansıma, dikkat yönetimi, karmaşık düşünme ve kültürel keskinlik gibi teknik ve yöntemleri içeren PowerPoint slayttları bir askerin akıllı telefonuna aktararak öğretebileceklerdir.


İnsan Boyutunun Geleceği


Deneyimlerimizden ve eğitim bileşenlerimizin sürekli geliştirilmesinden, insani performans eğitiminin, tıpkı işaretçilik veya küçük birim taktikleri gibi, tüm bölük düzeyinde eğitimin bir parçası olarak uygulanması gerektiğine inanıyoruz. Üst düzey ordu liderlerimiz, genç subaylara ve erbaşlara insani performansı öğretmek için izin vermelidir. Eğitimin en düşük rütbeye kadar ulaşmasıyla, genç liderlerimiz insani boyutun geliştirilmesinde ayrılmaz bir paydaş haline gelecektir.


Ancak, eğitim almak yeterli değildir. Üst düzey liderlerimiz de bu eğitimin gerçekleşmesi için uygun kaynak ve zaman ayırmak zorundadır. Bu durumda kaynaklar, insani boyutun fiziksel, etik, sosyal ve bilişsel bileşenlerine odaklanan gelişmiş eğitim paketleri gibi görünüyor. Bu eğitim paketlerinin her biri, temel yeterlilikle başlayan ve ustalığa dayanan bir eğitim sürecine sahip olmalıdır.  Ayrıca, konu uzmanlarının mümkün olduğunca taktik seviyeye yakın olarak yerleştirilmeleri gerekmektedir, bu nedenle bir birim lideri davranış psikologları, ahlaki ve etik uzmanlarını ve kendi biriminin eğitim planını desteklemek için güç antrenörlerini talep edebilir ve bunu planlayabilir. Tabii ki, sorunlara işaret etmek yeterli değildir, bu yüzden takip eden makalede açıkça tanımlayacağız ve insani boyutun taktik düzeyde eğitimine yönelik potansiyel çözümümüzü özetliyoruz ve umarım insani boyut eğitiminde “doğru”nun neye benzediğine dair üretken bir söylem kurmaya başlıyoruz.


Stratejik seviye komutlarımızın onaylanmış taktik seviye çözümünü üretmesini beklemek yerine, çözümü aşağıdan yukarıya doğru oluşturmaya yardımcı olmak istiyoruz. Ordunun Hızlı Yetenekler Ofisi'ni, insani boyut eğitimi bir versiyona dayalı bir yaklaşımla hemen uygulamaya başlamak için kullanmalıyız. General Brown, geçmişte insan boyutunda çabalara öncülük etti. Askerlerinin bilişsel ve sosyal gelişiminde uzmanlık ve bağlılık gösterdi. Ordunun insani boyutta eğitilmesinin 1.0 versiyonunun ardından, bir üst komutanın bölümlerinden birinde taburun tamamı ile eğitime başlannalı ve uygulama sorunları giderildikten sonra ordunun tamamında uygulanmalıdır.


Jeopolitik çevrenin her geçen gün daha karmaşık hale gelmesiyle birlikte, belirsizlik ve kaosa alışkın çevik ve adaptif askerler geliştirmek zamanıdır.




Connor Love ve Jeff Hubler, 24 Nisan 2018, Modern War Institute-MWI

(1. Lt. Connor Love, General Robert Brown'ın emrinde ABD Pasifik Ordusu Komutanlığı’ndaki Eylem Grubunun bir üyesidir. Oxford Üniversitesi'nden yüksek lisans derecesine sahiptir . Yüzbaşı Jeffrey Hubler, A / 2-35 IN, 3 IBCT, 25. Piyade Tümeni'nde bölük komutanıdır. 2012 yılında bir Stryker takım lideri olarak Kalıcı Özgürlük Operasyonunu desteklemek için görevlendirildi.)


Sunulan görüşler yazarların görüşleridir ve 3. Tugay, 25. Piyade Tümeni, ABD Ordusu Pasifik Komutanlığı, Ordu Bölümü veya Savunma Bakanlığı'nın resmi pozisyonunu yansıtmaz.





Seçkin Deniz, 07.07.2018, Sonsuz Ark, Çeviri, Çeviri ve Yansımalar

Çeviriler ve Yansımalar




Not: Çeviri programları kullanılarak İngilizce'den çevrilmiştir.




Sonsuz Ark'tan
  1. Sonsuz Ark'ta yayınlanan yazılardan yazarları sorumludur. 
  2. Sonsuz Ark linki verilerek kısmen alıntı yapılabilir.
  3. Sonsuz Ark yayınları Sonsuz Ark Manifestosu'na aykırı yayın yapan sitelerde yayınlanamaz.

Seçkin Deniz Twitter Akışı