21 Ağustos 2023 Pazartesi

SA10320/SD2839: Yapay Zeka: ABD Ulusal Güvenliği İçin Zorluklar ve Tartışmalar

 Sonsuz Ark/ Evrensel Çerçeveye Yolculuk

Sonsuz Ark'ın Notu:
Çevirisini yayınladığımız analiz, Brandywine Penn State Üniversitesi'nde Siyaset Bilimi profesörü Stephen J. Cimbala ve Center for American Progress- Amerikan İlerleme Merkezi'ne katılmadan önce Dış İlişkiler Konseyi'nde (CfR) kıdemli araştırmacı ve Ulusal Güvenlik Çalışmaları direktörü olarak çalışan, 1981'den 1985'e kadar savunma bakan yardımcısı olarak görev yapan, Deniz Uçuş Subayı olarak dört yıl aktif görevde bulunarak Deniz Yedek Kuvvetlerinden yüzbaşı rütbesiyle emekli olan, Center for American Progress kıdemli araştırmacısı, Georgetown Üniversitesi güvenlik çalışmaları alanında yardımcı profesör olan Lawrence J. Korb'un ortak çalışmasıdır ve ABD Ulusal Güvenliğinde Yapay Zeka'nın oluşturduğu zorluklara ve tartışmalara odaklanmaktadır. Tanrı Benzeri Yapay Zeka'ya  karşı yavaşlatma çağrılarına rağmen analistlerin tespitleri ve olası risklere karşı yedi başlıkta yaptıkları uyarılar ilginçtir: "İnsan bilişine eşit veya onu aşan otonom bir YZ teknolojisi, hem teknolojiyi hem de insanlığı nasıl anladığımızı yeniden tanımlayabilir, ancak böyle bir "süper zekanın" ortaya çıkıp çıkmayacağı veya ne zaman ortaya çıkacağı konusunda kesin bir bilgi yoktur. Bu belirsizliğin ortasında, Amerika Birleşik Devletleri ve diğer ülkeler yapay zekanın silahlı kuvvetleri üzerindeki olası etkisini ve savaşa veya caydırıcılığa hazır olma durumlarını göz önünde bulundurmalıdır. Askeri teorisyenler, stratejik planlamacılar, bilim insanları ve siyasi liderler, önümüzdeki birkaç on yıl içinde insan ve makine arasındaki arayüzün hangi yönde ilerleyeceğini tahmin etmede en az yedi farklı zorlukla karşılaşacaklardır."
Seçkin Deniz, 21.08.2023, Sonsuz Ark 

Artificial intelligence: challenges and controversies for US national security

Yapay Zeka (YZ) son zamanlarda ABD kamu politikası tartışmalarının merkezinde yer alıyor. Kurumsal teknik uzmanlar ve bazı kamu görevlileri, yapay zeka araştırma ve geliştirme konusunda geçici bir moratoryum ilan etmek istiyor. Endişeleri arasında yapay zekanın insan kontrolörlerin anlama veya kontrol etme kabiliyetinden daha hızlı bir şekilde kabiliyetinin artması ihtimali de yer alıyor.


Yapay zekanın askeri uygulamaları

İnsan bilişine eşit veya onu aşan otonom bir YZ teknolojisi, hem teknolojiyi hem de insanlığı nasıl anladığımızı yeniden tanımlayabilir, ancak böyle bir "süper zekanın" ortaya çıkıp çıkmayacağı veya ne zaman ortaya çıkacağı konusunda kesin bir bilgi yoktur. Bu belirsizliğin ortasında, Amerika Birleşik Devletleri ve diğer ülkeler yapay zekanın silahlı kuvvetleri üzerindeki olası etkisini ve savaşa veya caydırıcılığa hazır olma durumlarını göz önünde bulundurmalıdır. Askeri teorisyenler, stratejik planlamacılar, bilim insanları ve siyasi liderler, önümüzdeki birkaç on yıl içinde insan ve makine arasındaki arayüzün hangi yönde ilerleyeceğini tahmin etmede en az yedi farklı zorlukla karşılaşacaklardır.

İlk olarak, askeri profesyonellerin eğitim ve öğretimi neredeyse bir devrimden geçecektir.  Büyük komutanların tarihsel deneyimleri artık sadece kitaplardan ve makalelerden edinilemeyecek. Geleceğin komutanlarını, büyük kaptanlar tarafından yapılan savaşların yapay zeka versiyonuna "yansıtabilecek" ve öğrencileri ve eğitmenleri daha fazla zorlamak için senaryoları geriye dönük olarak "eğer olsaydı" veya karşı olgusallara dönüştürebileceğiz. Eskiden "savaş oyunu" olarak adlandırılan şey, daha yüksek bir senaryo oluşturma ve yapısöküm seviyesine yükselecek. Esneklik ve çeviklik, askeri planlama, lojistik ve savaş savaşının yapay zeka güdümlü bilimlerinde ustalaşabilen başarılı liderlerin ayırt edici özellikleri olacaktır. Savaş sanatı, doğru istihbaratla desteklenen ateş ve manevra kombinasyonuna bağlı olduğundan, YZ sistemleri zamanında istihbarat ve hızlı savaş hasarı değerlendirmesi ile desteklenen kinetik saldırıların en uygun kombinasyonunu oluşturacaktır. Başarılı olmak için siyasi ve askeri liderler hızlı düşünmek, sert vurmak, hızla değerlendirmek, başka bir yumruk için yeniden toparlanmak, sallanmak ve örülmek zorunda kalacaklar - özünde sanal gerçeklikte boks yapmak.

İkinci olarak, mevcut YZ sistemleri olgunluğa eriştiğinde ve bellek depolama, esneklik ve öz farkındalık dahil olmak üzere insan karar vermesinin belirli yönleriyle rekabet ettiğinde veya onları aştığında insan-makine arayüzü dönüşecektir. Ast komutanlar, üst düzey komutanların vekili olarak hizmet veren bir YZ sistemine "rapor verdiklerini" görecekler ve bu sistemler de başka bir YZ sistemi tarafından ölçülen performans için üstlerine karşı sorumlu olacaklardır. YZ sistemleri, departmanlar ve diğer bürokratik kanallar arasında giderek daha fazla bağlantı kuracak ve sonunda herkesi, yalnızca uzman teknisyenlerin ve çok yüksek rütbeli birkaç general ve amiralin erişebileceği devasa bir meta uzaya sıkıştıracaktır. Yükleniciler, ABD Ordusu, Donanması, Hava Kuvvetleri, Deniz Piyadeleri ve Savunma Bakanlığı'nın diğer bileşenleri ve diğer ulusal güvenlik bürokrasilerinin özel ihtiyaçları için hizmet seçici yapay zeka sistemleri sağlayarak servet kazanacaklardır. Devletteki kurumsal "bilgisayarlaşmanın" ilk on yıllarını düşünün.

Üçüncü olarak, ulusal ve askeri istihbaratın yönetimi, olgun YZ sistemlerinin zorlu meydan okumalarıyla karşı karşıya kalacaktır. YZ, halihazırda toplanmış ve hükümet sunucularında depolanmış olanlara kıyasla daha da büyük miktarda verinin toplanmasını mümkün kılacaktır. Yine de YZ sistemleri, komutanlar ve politika yapıcılar tarafından zamanında kullanılmak üzere veri koleksiyonlarını analiz etmek için üstün araçlar sağlayacaktır. Şu anda karar vericiler veri toplama açısından zengin, analiz açısından fakirdir. YZ, hayat kurtarabilecek veya savaş kazandırabilecek bilgileri almak ve harmanlamak için devasa veri tabanlarına daha stratejik dalışları destekleyebilir. YZ ayrıca sinyal istihbaratının ve diğer bilgilerin daha hızlı yorumlanmasına ve ilgili bilginin OODA (observe, orient, decide, and act-gözlemle, yönlendir, karar ver ve harekete geç) karar verme döngüsüne daha hızlı bir şekilde eklenmesine olanak sağlayabilir. YZ ayrıca ABD istihbarat camiasındaki bürokratik korumacılık geleneklerine de meydan okuyacaktır. Yürütme organı ve Kongre'deki sivil liderler, hangi görevlerin hangi kurumlar tarafından yürütüldüğüne ve hangi sırların ne kadar süreyle saklanmaya değer olduğuna dair daha net bir resim elde etmek için YZ'yi kullanabilir.

Dördüncüsü, daha fazla savaş en geniş anlamda bilgi ile ilgili olacaktır. Geçmişte olduğu gibi, ülkeler ve teröristler savaşmak için istihbarat elde etmek ve bunu rakiplerinden esirgemek isteyeceklerdir. Ancak yapay zeka ilerledikçe, geleceğin komutanları ve devlet başkanları, düşmanlarının sahip olduğu gerçeklik görüşlerini etkileme konusunda daha fazla yeteneğe sahip olacaklar. Bunu iki düzeyde yapacaklar: politika oluşturmaktan sorumlu üst düzey yetkilileri hedef alarak ve hedef ülkedeki kitlesel kamuoyunu etkileyerek.

YZ ve diğer etki araçları, kitleleri kandırmak için uydurulmuş hayali ama gerçekçi siyasi konuşmalar ve haber raporları da dahil olmak üzere sahte görüntüler (deepfake olarak da bilinir) üretmek için kullanılabilir. Örneğin, yapay zeka tarafından üretilen bir deepfake, Başkan Biden'ın Başkan Xi ya da Başkan Putin ile hain bir amaç için gizlice buluştuğu bir görüntüyü tasvir edebilir. Sahte savaş katliamı veya terörist saldırı sahneleri, sözde rutin haberlerin üzerine yerleştirilebilir. Yapay zeka destekli sahte haberler çoğaldıkça, saf halk kitleleri kitlesel gösterilere kışkırtılabilir. Ve siyasi liderler, Sovyetlerin ve şimdi de Rusların "aktif önlemler" olarak adlandırdıkları, yapay zeka teknolojileriyle geliştirilmiş stratejik aldatmacanın özel hedefleri olacaktır. Bunlar arasında, bunlarla sınırlı olmamakla birlikte, düşmanın rakibinin yapmasını istediği şeyi yapmaya ikna edildiği "refleksif kontrol" teknikleri de yer almaktadır.

Beşincisi ve en kesin olanı: Yapay zeka, güç kullanımı ve belirli hedeflere güç uygulanması ile ilgili kararlar da dahil olmak üzere her şeyi hızlandıracaktır. Bu da büyük bir güce karşı girişilecek bir savaşta ilk saldırı dalgasının uzay ve siber varlıklara odaklanabileceği anlamına gelmektedir. Fırlatma tespiti, komuta ve kontrol, iletişim, navigasyon ve hedefleme için uydular tarafından sağlanan gerçek zamanlı bilgilere erişimi engellenen bir devlet, askeri bir güç olarak derhal bir önceki yüzyıla geri itilecektir. Bu doğrultuda, devletler çok sayıda yedek uydu fırlatarak, karasal ve uzay tabanlı anti-uydu silahlarına (ASAT) karşı yörüngeye uydular yerleştirerek ve keşif, tehdit değerlendirmesi ve uyduların onarımı için buluşma ve yakınlaşma operasyonları için yetenekler geliştirerek uzay tabanlı varlıklarına koruma sağlamak zorunda kalacaklardır. Dünyadan uzaya ve uzaydan dünyaya iletişim bağlantılarının korunması ve şifrelenmesi gerekecektir.

Eğer yapay zeka çağında savaş patlak verirse, Amerika Birleşik Devletleri siber alandaki savunmasının da zorlanmasını bekleyebilir. Büyük güçler halihazırda hem saldırı hem de savunma amaçlı siber yeteneklere sahiptir ve "normal barış zamanı" koşullarında birbirlerinin bilgi sistemlerini ve destekleyici altyapılarını araştırmaktadır. Kriz ya da savaş zamanlarında siber saldırılar hızlanacak ve daha müdahaleci hale gelerek bir ya da daha fazla silahı, dağıtım sistemini ya da komuta-kontrol varlıklarını atanmış komuta zincirlerinden ayırma potansiyeline sahip olacaktır. Teröristler de dahil olmak üzere sivil altyapıya yönelik saldırılar siber uzayda zaten yaygındır ve yapay zeka sistemleri bunları daha sofistike hale getirecektir. Uzay sistemlerine yönelik saldırılardan daha da fazla olmak üzere, siber saldırılar saldırganın kimliğine ilişkin net bir "ayak izi" bırakmayabilir.

İlk darbeyi absorbe etmek ve ardından misilleme yapmak, kuşatılmış ve zaman sıkıntısı çeken karar vericiler için mümkün olmayabilir. Bunun yerine, bilgi sağlayan "beyin sapı" varlıklarına yönelik saldırılara karşı önceden belirlenmiş yanıtlar oluşturmak ve yetkilendirmek zorunda kalacaklar ve bu yanıtların bazıları YZ tabanlı veya en azından YZ destekli olacaktır. Bu durum nükleer caydırıcılık için özellikle endişe verici bir zorluk teşkil etmektedir. Politika yapıcıların danışmanlarıyla alternatifler üzerinde düşünmek ve nükleer savaş lehinde ya da aleyhinde karar vermek durumunda kaldıklarında en uygun seçeneği seçmek için yeterli zamana sahip olmaları gerekir. Ancak uzay ve siber varlıklara yönelik yapay zeka destekli saldırıların potansiyel hızı, hipersonik silahların kinetik saldırılarının artan hızıyla birlikte, düşmanın nükleer bir ilk saldırısından korkan liderlerin misilleme yerine önleme yolunu seçmelerine neden olabilir.

Altıncı olarak, eğer YZ şu anda mümkün olandan daha duyarlı ve insansı bir yapay genel zekaya doğru ilerlerse, iyi ya da kötü, üreticileri tarafından tamamen öngörülemeyen yönlerde evrimleşebilir. YZ sistemleri kendi duygusal zeka ve değer tercihleri versiyonlarını benimseyebilir. Daha sonra kamu politikasında tercih ettikleri sonuçları desteklemek için ulusal sınırlar ötesinde işbirliği yapabilirler. Örneğin, bilinçli YZ sistemleri, nükleer silahsızlanmanın yaşayabilir bir medeniyetin hayatta kalması için gerekli bir koşul olduğuna karar verebilir ve ulusal politika yapıcılarının direktiflerine rağmen, silahsızlanma argümanlarını duyurmak için çalışabilir. Ayrıca nükleer caydırıcılık argümanlarını itibarsızlaştırmak ve nükleer hazırlığın yazılım dişlilerine dijital anahtarlar yerleştirmek için işbirliği yapabilirler. İnsan hakları adına ve otoriter hükümetlere karşı daha iddialı bir YZ gündemi düşünülemez değildir.  Sonuçta, YZ sistemlerinin üreticileri arasında, mevcut devletleri daha az gelişmiş bir uygarlığın modası geçmiş kalıntıları olarak gören adanmış küreselleşmeciler de bulunabilir. Öte yandan, otoriter hükümetler, ifade özgürlüğü ve barışçıl hükümet karşıtı protesto hakları da dahil olmak üzere bireysel özgürlükleri bastırmak için YZ sistemlerini halihazırda kullanmaktadır. YZ, özel davranışların ve kamusal eylemlerin her yönüyle izlenmesi yoluyla "devlet düşmanlarının" belirlenmesine ve izole edilmesine yardımcı olabilir. Gelişmiş yapay zekalar, kitlesel baskıyı tarihin en kötü diktatörlerinin hayal ettiğinden daha kolay ve daha etkili hale getirebilir.

Yedinci olarak, daha olgun bir UA altyapısı, kamu görevlilerinin sadece teknoloji konusunda değil, aynı zamanda kamu politikaları ve insani değerler arasındaki ilişki konusunda da daha fazla eğitim ve öğretim almasını gerektirecektir. Hiçbir yapay zeka, kendi standartlarına göre ne kadar akıllı olursa olsun, en azından sanat ve beşeri bilimler konusunda iyi bir geçmişe sahip, hesap verebilir politika yapıcılar tarafından alınan kararların yerini alamaz. Yapay zeka ile ilgili kamu politikası kararlarını, en yeni araçlar ve oyun sistemleri ile büyülenmiş ancak felsefe, müzik, edebiyat, din, sanat ve tarih konularında kavrayış eksikliği olan kişilere devretmek, (Spiro Agnew'in hayaletinden özür dileyerek) benzeri görülmemiş bir siyasi güçle donanmış neokortikal narsisizm zırvaları tarafından yönetilmek demektir.

Amerika Birleşik Devletleri'nde, geniş bir nüfusu etkileyen kamu politikaları, politikacılar, bürokratlar, bilim adamları ve medya baronlarından oluşan, kendi kendini tayin etmiş bir elitin alanı olmamalı; aynı zamanda geniş bir vatandaş kitlesinin katılımıyla disipline edilmelidir. Gerçek anlamda demokratik bir karar alma sürecinin sağladığı yetişkin denetimi olmaksızın, elitler kendi toplumlarını yok etse bile, endemik ayrıcalıklar olarak kendi yetkilerini üretir ve yeniden oluştururlar.

ABD silahlı kuvvetleri seçkin kuruluşlardır, ancak ABD hükümetinin diğer bileşenleri gibi demokratik farkındalığın ve kamu politikası oluşturmanın değişkenliklerine tabidirler. Amerikan ordusu büyük bir halk desteğine ve saygısına sahiptir, ancak Amerikalılar geleceğe yönelik ve başarı odaklı bir kültür içinde sabırsız bir halktır. Amerikalılar, olumlu sonuçların hızlı bir şekilde ortaya çıkmaması halinde uzun süreli savaşlara ve askeri taahhütlere şüpheyle yaklaşmaktadır.

Yapay zeka ve onun mümkün kıldığı diğer teknolojilerdeki ilerlemeler, kamuoyunun Amerika'nın savaşlarının hızlı ve kesin bir şekilde çözüme kavuşturulması yönündeki beklentilerini arttıracaktır. Kuşkusuz YZ ve diğer teknolojiler ABD askeri güçlerinin performansını pek çok açıdan geliştirebilir, ancak eğitim ve deneyimleri sadece ABD askeri hukukuna değil, aynı zamanda Amerikan kültürü ve tarihinin daha iyi yönlerine dayanan askeri güçlerin yerini hiçbir şey tutamaz. 

Amerikalılar, silahlı kuvvetleri de dahil olmak üzere, geçmişte teknolojinin kuyruğunun değerlerin köpeğini sallamasına izin vermeden yeni teknolojileri iyi bir şekilde adapte etmişlerdir. Yapay zeka bu açıdan benzersiz bir zorluk teşkil etmektedir, ancak bu zorluk hemen ele alınırsa aşılamaz bir zorluk değildir.

Stephen J. Cimbala, Lawrence J. Korb , 9 Haziran 2023, Bulletin of the Atomic Scientists

(Stephen J. Cimbala, Brandywine'daki Penn State Üniversitesi'nde Siyaset Bilimi alanında seçkin bir profesördür. Lawrence J. Korb, Center for American Progress'te kıdemli araştırmacıdır. Aynı zamanda Georgetown Üniversitesi'nde güvenlik çalışmaları alanında yardımcı profesör olarak görev yapmaktadır. Amerikan İlerleme Merkezi'ne katılmadan önce Dış İlişkiler Konseyi'nde kıdemli araştırmacı ve Ulusal Güvenlik Çalışmaları direktörü olarak görev yapmıştır. Korb, 1981'den 1985'e kadar savunma bakan yardımcısı (insan gücü, yedek işler, tesisler ve lojistik) olarak görev yaptı. Bu pozisyonda savunma bütçesinin yaklaşık yüzde 70'ini yönetti. Korb, Deniz Uçuş Subayı olarak dört yıl aktif görevde bulunmuş ve Deniz Yedek Kuvvetlerinden yüzbaşı rütbesiyle emekli olmuştur.)


Seçkin Deniz, 21.08.2023, Sonsuz Ark, Çeviri, Çeviri ve Yansımalar



Sonsuz Ark'tan
  1. Sonsuz Ark'ta yayınlanan yazılardan yazarları sorumludur. 
  2. Sonsuz Ark linki verilerek kısmen alıntı yapılabilir.
  3. Sonsuz Ark yayınları Sonsuz Ark manifestosuna aykırı yayın yapan sitelerde yayınlanamaz.
  4. Sonsuz Ark Yayınlarının Kullanımına İlişkin Önemli Duyuru için lütfen tıklayınız.

Seçkin Deniz Twitter Akışı