25 Ekim 2016 Salı

SA3577/SD551: Sonsuz Ark’ta Bir Karadeniz Sağanağı; Naim Okur

"Yaşadığı Almanya, ya da Alamanya, onu Alamancı yapamamış ki hâlâ güzel yurdunda yaşıyormuş gibi bu toprakların her türlü duygusuna, olayına ve heyecanına an be an katılıyor ve yorumluyor. Kendi özgeçmişinden getirdiği her şeyi bizlere anlatıyor, bu ülkenin kanayan tüm yaralarına dikkat çeke çeke ilerliyor."


Cümleler, harflerden ve o harflerin bir araya gelerek oluşturduğu kelimelerden uzanırlar yazandan okuyana. Bu o kadar samimi bir uzanmadır ki içindeki ihaneti bile görebilen gözlere tek tek anlatır, kaldı ki içindeki iyiliği anlatmaması imkansızdır. Sesini bile duymadığınız insanlarla 'yazışarak' tanıştığınız o benzersiz dünyada, internette, kitaptan daha interaktif ve büyülü olan bir etkileşim atmosferinde ancak cümlelerle, o cümleleri okuyarak karşınızdakinin iç dünyasına ve kişiliğine doğru bir okuma yaparsınız. Nasıl yazan yazdığı ve anlattığı kadar usta ise okuyan da okuduğu ve anladığı kadar ustadır. Sonsuz Ark'ı biz bu temel üzere imar ve inşâ ettik.

İşte Naim Okur yazdığını ve anlattığını ustaca anlattığı için biz, onu okuyanları ve anlayanları aynı ustalıkla buluşturduğumuzda Cemal Çalık'ın o rengarenk atmosferinden gelen bir Karadeniz sağanağı ile karşılaşacağımızı henüz bilmiyorduk. Sıcak ve içten anlatımı ile yayınladığım son yazıya geldiğinde Naim Okur'un geniş bir okur kitlesi oluşmuş ve Sonsuz Ark'taki tüm zamanların en çok okunan yazısının sahibi yapmıştı onu.

Karadeniz sağanağı gibi başlayıp biten ve her seferinde heyelan, sel ve bilumum tektonik sarsıntıları hatıra olarak bırakıp giden yazılarına 'Muhteşem(!) Alman Medeniyeti'nin asla 'Irkçı ve Türk ve Müslüman Düşmanı' olmayan (!) tutumunu anlattığı ilk yazı ile başlamıştı... Başlığı da kendine özgüydü: "Küvet Thinks" yada Soyadıma İhanet...'

Zaman çabuk geçiyor ve biz yaşlandıkça daha çok şey görüyor, deneyliyoruz... Ve her deney ve deneyim sonrası düşünüp durduklarımızı anlatarak daha çok şeye müdahil oluyoruz. Naim Bey de öyle.... Yaşadığı Almanya, ya da Alamanya, onu Alamancı yapamamış ki hâlâ güzel yurdunda yaşıyormuş gibi bu toprakların her türlü duygusuna, olayına ve heyecanına an be an katılıyor ve yorumluyor. Kendi özgeçmişinden getirdiği her şeyi bizlere anlatıyor, bu ülkenin kanayan tüm yaralarına dikkat çeke çeke ilerliyor.


Bir gün Adana'da kebap yiyip şalgam içeceğimiz bir ortamın olmasını umut ettiğim Naim Okur, 25. Konuk yazarımız olarak aramıza katıldı.,  22 Mart 2015 Pazar günü  yayınladığım ‘SA1229/KY25-NO1:"Küvet Thinks" ya da Soyadıma İhanet...'   başlıklı ilk yazısından bu yana, bir yazar, baba, eş, evlat  insan ve vatandaş olarak gören, ayrıntıyı ve geçmişi yok sayanlara karşı daha ısrarcı, daha müslüman bakma telaşı olan Dilimdeki Tüy etiketi ile yayınladığım 70 yazısıyla Sonsuz Ark’a katkıda bulundu; kendisine müteşekkiriz, onu yetiştiren anne-babasına, onu öylece koruyan, destekleyen eşine ve çocuklarına bu babda teşekkür etmek de üstümüze borç.

Sonsuz Ark çıktığı sonsuza doğru yolculuğunda kişiliğine, kimliğine ve mesleğine olan saygısı net olan dostlarla yürümeye devam edecek.

Bu vesile ile Naim Okur  Beyefendi'ye ve ailesine sağlıklı, huzurlu ve başarılı bir hayat diliyoruz.



 Seçkin Deniz, 25.10.2016, Sonsuz Ark, Eleştiri, Teşekkür

Seçkin Deniz Twitter Akışı