23 Mart 2020 Pazartesi

SA8451/KY25-NO119: Ve İlk Vak'a Kayıtlara Geçti

"Kim derdi ki gün gelecek Klopapiere (tuvalet kağıdı), Wertpapiere (değerli kağıt) muamelesi görecek? "

 

Malum ve dahi hain Corona Virüsü ortaya çıktıktan bu yana Cermenya'da bunların "Hamsterkauf" dedikleri panik alışverişlerinde en çok aranan malzemenin tuvalet kağıdı olması garibime gitmişti. Tuvalet kağıdı yoksa herkesin bürosunda mini bir lavabo var zaten! 

Büro demişken bizim evde sizin wc dediğiniz yere büro diyoruz. Neymiş en fazla orada vakit geçiriyormuşum. Külliyen yalan efendim. Bizim bebelerin uydurması!

Ay nereden geldik biz bu büroya? Haa tuvalet kağıdı diyorduk. Sırf merakımı celbettiği için ilk alışverişte dikkat ettim ve hakikaten tuvalet kağıdı raflarında in cin oynuyordu. Bu dediğim yaklaşık bir ay önce ha!



Derken sosyal medyaya videolar düşmeye başladı. Konu Almanların marketlerde tuvalet kağıdı için kavga etmeleriydi. Ki bunların hepsi gizli çekim yani tezgah falan değil. Hele birinde yaşlı bir teyzenin koca memeli bir kadına akşettiği şamarı görmeliydiniz. 



Daha sonra marketlerde "lütfen bir tane alınız" uyarı ibareleri olan plaketler asıldı raflara. Derken birden fazla tuvalet kağıdı alanlarla diğer müşteriler ve çalışanlar arasındaki meydan savaşlarına şahit olmaya başladık. Ve nihayet tuvalet kağıtlarının olduğu bölümlerde polisleri de gördük.



İş polisin devreye girmesi noktasına kadar gelince espri olsun diye bagajda unutulan tuvalet kağıdı fotoğrafı eşliğinde "Dikkat, arabanızın içindeki değerli eşyaları görünür şekilde bırakmayın!" şeklinde polis logolu fotoshopların geyiği yapılmaya başlandı...

Ve geldik bugüne. 

Az önce okuduğum bir habere göre Aachen Polis Teşkilatı'!na bir araba soygunu haberi gelmiş. Polis olay yerine gittiğinde arabadan sadece "tuvalet kağıdı" çalınmış olduğunu tesbit etmiş ve gözlerine inanamamışlar. Ve bu vak'a kayıtlara geçmiş oldu.



Bu durumda günlerden beri sadece hane halkımla paylaştığım esprimi sizlerle de paylaşmam farz oldu.

Almanca da tuvalet kağıdı "klopapiere", borsada elden ele dolaşan bono ve benzeri kağıtlara verilen isim ise "wertpapiere".

O zaman espri gelsin artık:

Kim derdi ki gün gelecek Klopapiere (tuvalet kağıdı), Wertpapiere (değerli kağıt) muamelesi görecek? 





Naim Okur, 23.03.2020, Sonsuz Ark, Konuk Yazar, Gündem

Naim Okur Yazıları




Sonsuz Ark'tan
  1. Sonsuz Ark'ta yayınlanan yazılardan yazarları sorumludur. 
  2. Sonsuz Ark linki verilerek kısmen alıntı yapılabilir.
  3. Sonsuz Ark yayınları Sonsuz Ark Manifestosu'na aykırı yayın yapan sitelerde yayınlanamaz.

Seçkin Deniz Twitter Akışı