8 Ağustos 2015 Cumartesi

SA1627/KY25-NO27: Halk Pazarında Barış(!) Günü

"Muhatabını yanlış seçen bu mitingin barışa değil PKK'nın silaha sarılmasına haklılık üretmeye çalışan beyhude bir çaba olduğunu söylüyorum."


Blok lafını çok sevdi bizim komşu mahallenin aklı evvelleri.. Yüzde altmışlık Tayyip Erdoğan nefretinin birleştirdiği bloktan hükümet çıkaramayınca evde kalmış kızlarını (CHP) Ak Parti'ye kakalamaya çalışıyorlar. Bakınız koalisyon görüşmeleri..

Ondört ilke ile yola çıkan CHP, 'üçbuçuk'a dünden razı. Bu arada yanlış(!) yürüyen barış ve çözüm süreci, yanlış partnerinin oturduğu masaya tekme atması ile ikinci bir emre kadar derin dondurucuya kaldırıldı. 

Böylece hükümete de "Benden günah gitti" haleti ruhiyesi ile geniş ve çok yönlü bir değerlendirme fırsatı çıkmış oldu.

Masayı deviren şımarık ve yanlış muhatabın provokasyonları neticesinde savaş(!) yeniden başlamış oldu..

Sabrı korkaklık belleyen ve hep aşağı mahalledeki abilerine güvenen PKK şifresi ile özetlenebilecek olan partner, pabucun pahalı olduğunu anlayınca (Bakınız askeri operasyonlar) tekrar eski barış şarkılarını söylemeye başladı..

Savaş(!)'ın diğer tarafına bir tek sözün söylenmediği barış mitingi olmaz! Yanlış günde buluşuyorlar hiç olmazsa gitmişken halk pazarında alışveriş yapsalardı bari..

Hastalığı değil de hastalanan bünyeyi hedef alan bir tedavi yöntemi uygulayan absürd bir medikal mantık var ortada.. Yaşasın mikroplar-kahrolsun bünye diyen..

Kızmaca yok! Herkes kendi evinin önünü temizleyecek. Altın kural bu!

Kürt Mahallesi'ndeki gerçek barışseverler devletle hükümetle uğraşmayacaklar artık; çünkü işe yaramıyor, yaramaz da. 

Onlar, Pkk'ya açık ve net bir şekilde "Benim için öldürme!" diyecekler..

PKK'nın sosyolojik tabanı, kaale alması gerekenleri çünkü onlar.. Her örgüt beslendiği sosyolojik tabanı dikkate almak zorundadır. Eğer bölgesel ve emperyal güçlerin taşeronluğunu; kendi halkının, kendi tabanının (Kürt Halkı) selametine tercih etmemiş ise..

Ben ve benim gibiler ise sözümüzü dinletebilme ihtimalimiz olan Ak Parti ve hükümete ve politikalarına etki etmeye çalışacağız.. 

Böyle barış olmaz derken ne kadar dinledilerse sözümüzü, böyle savaş olmaz dediğimizde de o kadar dinleyecekler.. Allah'tan her savaş yeni bir barışta bitiyor..

O yüzden muhatabını yanlış seçen bu mitingin barışa değil PKK'nın silaha sarılmasına haklılık üretmeye çalışan beyhude bir çaba olduğunu söylüyorum.

Malum dost acı söyler..

Naim Okur, 08.08.2015, Sonsuz Ark, Konuk Yazar, Gündem
Naim Okur Yazıları

Seçkin Deniz Twitter Akışı