23 Şubat 2020 Pazar

SA8380/KY25-NO118: Almanya'da Neo-Nazi Bataklığı

"Alman politikacılar, ana akım medyanın da desteği ile ülkedeki yabancı ve göçmen düşmanlığının esas sebebini sofistike bir şekilde düşmanlık besleyenden (Neo-Nazi) ziyade düşmanlık beslenenin (Göçmenler) davranışına endeksledi yıllardan beri."


Halâ şunu anlayabilmiş değiller. Nasıl Hitler tek başına değil idiyse, toplumdaki yabancı-göçmen düşmanlığı da mevcut sosyolojiden bağımsız değildir. Çünkü bataklık olmadan sivrisinek üreyemez.

Bugün Almanya sosyal medyasında 1.ve 2.sırayı #bürgerkrieg ve #Teutonico hastagleri işgal ediyor.

'Nedir bunlar?' diye sorarsanız birincisi "iç savaş" ve ikincisi Almanya'da iç savaşı tetiklemek için eylemler planlayan Neo-Nazi terör örgütü liderinin lakabı. Esas adı Werner S.miş amcanın.

Peki bu Werner ve geçen hafta cumartesi yapılan bir operasyonla yakalanan saz arkadaşları pardon silah arkadaşları nasıl ulaşacaklarmış bu iç savaş çıkarma emellerine?

Bu kopillerin ilham kaynağı geçen sene (2019) Yeni Zelanda'da iki ayrı camiye cuma namazı öncesinde silahlı saldırıda bulunarak 51 Müslümanı katleden ırkçılar. imiş. Bunlar da komando adını verdikleri 10 örgüt üyesini aynı gün 10 ayrı eyalette 10 ayrı camide namaz kılan müslümanları katledecekler ve böylece Almanya'daki müslümanlar intikam almak için silaha sarılacaklar. Ve bu şekilde bir iç savaş çıkarmayı planlamışlar. Laf aramızda bu gerzekler bizi bayağı ciddiye almışlar!



Bahsi geçen terör hücresi benim de oturduğum ve Türklerin en fazla nüfusa sahip olduğu NRW yani Kuzey Ren Westfalya eyaletinin Minden şehrindeki bir hücre evinde bahsi geçen kararları aldıktan sonra birer birer enselenerek Cermanya adaletinin şefkatli kollarına emanet edilmişler.

Buraya kadar yazdıklarımız bir haber gibi. Kamuoyuna ilk olarak dün duyurulan bu haberi ana akım medya neredeyse hiç duymadı veya görmedi. Bugünkü gazete ve dergilerin manşetinde sadece Berlin'de yayınlanan Taz haber yapmış. Diğerleri ise korona, morona yola devam...



Bunun sebebi haberin detaylarında gizli aslında. Almanya'da silahlı Neo-Nazi gruplara katılım eğilimi her geçen gün artıyor çünkü. On yıllardır güya demokrat Yeşiller de dahil olmak üzere politikacılar #leitkültür /hakim kültür yani hristiyanlık ve #kopftuch yani başörtüsü tartışmalarıyla gündemi göçmenler aleyhine ısıtırken; öbür yanda Neo-Nazi çeteleri yarın hangi camiye saldıracaklarının planlarını yapıyorlardı.



Alman politikacılar ana akım medyanın da desteği ile ülkedeki yabancı ve göçmen düşmanlığının esas sebebini sofistike bir şekilde düşmanlık besleyenden (Neo-Nazi) ziyade düşmanlık beslenenin (Göçmenler) davranışına endeksledi yıllardan beri. Oysa yabancı düşmanlığının objesi olan yabancılar(!) aslında pek de yabancı sayılmazlar bu ülkede.

Almanya'ya iş göçünün 60 yılı aştığı ve artık 4.neslin doğmaya başladığı bir vasatta halâ yabancı(!)ları dolaylı da olsa suçu hafifletici bir unsur olarak göstermekten vazgeçmedikleri müddetçe; Pegidalara ve şimdilik eyalet meclislerinden başlayarak meclislere giren AfD'nin yakın zamanda Alman Meclisi'nde birinci parti haline gelmesine de alışmak zorunda kalacaklar.

Halâ şunu anlayabilmiş değiller. Nasıl Hitler tek başına değil idiyse, toplumdaki yabancı-göçmen düşmanlığı da mevcut sosyolojiden bağımsız değildir. Çünkü bataklık olmadan sivrisinek üreyemez.


Sonsuz Ark'ın Notu: Almanya'nın Hanau kentinde geçtiğimiz günlerde 2 kafeye ırkçı saldırı düzenlenmişti. Aralarında 4 Türk'ün bulunduğu 9 kişinin hayatını kaybettiği katliamın yankıları sürerken Avrupa'da düşük fiyatla hizmet sunan hava yolu şirketi Ryanair'in İcra Kurulu Başkanı Michael O'Leary, islamofobik açıklamalarda bulundu. O'Leary, Müslüman erkeklerin havalimanlarındaki tehdidin kaynağı olduklarını ve fişlenmeleri gerektiğini iddia eden skandal sözler sarf etti. Sabah, 22 Şubat 2020



Naim Okur, 23.02.2020, Sonsuz Ark, Konuk Yazar, Gündem

Naim Okur Yazıları




Sonsuz Ark'tan
  1. Sonsuz Ark'ta yayınlanan yazılardan yazarları sorumludur. 
  2. Sonsuz Ark linki verilerek kısmen alıntı yapılabilir.
  3. Sonsuz Ark yayınları Sonsuz Ark Manifestosu'na aykırı yayın yapan sitelerde yayınlanamaz.

Seçkin Deniz Twitter Akışı