18 Nisan 2018 Çarşamba

SA5976/KY25-NO114: Babam

"Allah'tan dileğim mekanını cennet eylemesidir. Evladın babada hakkı olmaz bilirim, ama ben senden razıydım, Allah da razı olsun."


Bundan iki yıl önce bugün kaybetmişiz Babamı... Zaman gösterdi ki kaybettiğimiz, sadece hayatımızda çok önemli bir yer tutan bir büyüğümüz değil çok daha fazlası imiş. Varken nereye koyacağımızı bilemediğimiz değerleri yokluğunda baştacı etmek istersiniz ama nafiledir.

Ben onun hayatımızda işgal ettiği özgül ağırlığı kaybedince anladım. O gün bugündür babalığın ne kadar zor olduğunu bizzat yaşayarak baba olmaya çalışarak görüyorum... "Babası olan insan kaç yaşında olursa olsun çocukmuş derlerdi", yaşayarak öğrendim.

Rabbim, hepimizin içindekileri bilendir. Allah nasip ederse seni daha uzun, daha tafsilatlı bir şekilde anlatmak isterim. En büyük oğlun, ömrünün son yıllarını, son anlarını yanında geçiren biri olarak yapmak istediklerine şahidim. Rabbim de içine, niyetine, kalbine şahit. Ömrün boyunca bir lahza bile yalan söylemeyen, başkasına ait bir kuruşa tevessül etmeyen, racon bilen raconlu, adam gibi adamdın...

Allah'tan dileğim mekanını cennet eylemesidir. Evladın babada hakkı olmaz bilirim, ama ben senden razıydım, Allah da razı olsun.

Bu vesileyle cenaze telaşımız ve aradan zaman geçtiği yüzünden geri dönüp teşekkür edemediğim bütün kadirşinas dostlara teşekkür ediyorum. Rabbim onların da önden gidenlerine rahmet etsin ve mekanlarını cennet eylesin inşaallah.


Naim Okur, 18.04.2018, Sonsuz Ark, Konuk Yazar, Gündem
Naim Okur Yazıları




Sonsuz Ark'tan
  1. Sonsuz Ark'ta yayınlanan yazılardan yazarları sorumludur. 
  2. Sonsuz Ark linki verilerek kısmen alıntı yapılabilir.
  3. Sonsuz Ark yayınları Sonsuz Ark Manifestosu'na aykırı yayın yapan sitelerde yayınlanamaz.

Seçkin Deniz Twitter Akışı