7 Şubat 2018 Çarşamba

SA5610/KY25-NO105: Demek Şimdi Gidiyorsun Çetin!

"Rabbim onu rahmetiyle kuşatsın inșaallah. Günahlarını affetsin. Bizim gibi yaralı, arızalı kuşakları gidiş yolundan, niyetlerinden yargılasın Rabbim."


Ölüm bütün hesapları sıfırlar, kapatır derler. Hayat ise mücedele ve kavga demektir. Benim dostluk anlayışım biraz farklıdır. Kavgasız dostluklar sahtedir bana göre. Kavga dediğin biz insanlar için. Burası gurbet içre gurbet. Buradaki kavgalar burada kalır. Kimse ile benlik davamız, kavgamız olmadı şükür. Her şeyi sevdiklerimiz daha iyi olsun diye söyledik, yaptık ettik. Allah şahittir kul bilmese de olur. 

Dost dediğin, dostuna dostunun duymak istediğini değil, duyması gerekeni söyler, bedeli ne olursa olsun! Ben de bugüne kadar hep ve herkese böyle yaptım ve bundan sonra da böyle yapmaya devam edeceğim...

Çetin'le Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsünde o komünist ben ülkücü iken taşlașarak başlamış tanıșıklığımız. Yıllar sonra sosyal medyada yeniden tanış olduk. Sosyalizmi bırakmış ve bıçkın bir Erdoğan taraftarı olmuştu. Üslubu hem eski komünistliğinin verdiği rehavetle malûl, hem de bıçak gibiydi. Özellikle üslubunun argo ötesi yüzünden çok kavgamız oldu. Hatırım için çok paylaşımını kaldırdığı olmuştur. Her kavgamızdan sonra her seferinde de özürleșip barıştık. 

Çetin kendisini eleştirebilen, kendisi ile dalga geçebilen ve özür dilemesini bilen ender insanlardan biriydi. Defalarca telefonla görüşmelerimiz oldu güzel sevdiği Aachen'a gelmek istiyordu ama nasip olmadı.

Bunları neden yazıyorum. Çetin'i bu sabah (6 Şubat sabahı) kaybettik. Gurbet içre gurbet dediğim Almanya'nın Hanau şehrinde bir hastanede solunum yetersizliği nedeniyle vefat etti Çetin Erdoğan.

Çetin'in gurbet sürgünü ve gurbet hayatı olağanüstü zorluklar içinde geçti. Emekli olup kesin dönüş yaptığı Türkiye'den bir ameliyat için tekrar buralara gelmişti. Son nefesini de bu lanet olası ülkede verdi. Ölümü de hayatı gibi oldu. 

Benim gönlüm değil kalbi vatan aşkı ve sevdasıyla atan durmuş bir kalbin sahibini, bu gurbette bize ait bir kibrit çöpünün bile bırakılmasına razı gelmez. O yüzden elimizden gelen her şeyi yapacağız.

An itibariyle eski eşi ile irtibattayım. Rahmetlinin geçmişte sarf ettiği bazı sözleri dolayısıyla bazı zorluklarımız var. Halledip Çetin'i Türkiye ye göndereceğiz inșaallah.

Rabbim onu rahmetiyle kuşatsın inșaallah. Günahlarını affetsin. Bizim gibi yaralı, arızalı kuşakları gidiş yolundan, niyetlerinden yargılasın Rabbim.



Naim Okur, 07.02.2018, Sonsuz Ark, Konuk Yazar, Gündem

Naim Okur Yazıları




Sonsuz Ark'tan
  1. Sonsuz Ark'ta yayınlanan yazılardan yazarları sorumludur. 
  2. Sonsuz Ark linki verilerek kısmen alıntı yapılabilir.
  3. Sonsuz Ark yayınları Sonsuz Ark Manifestosu'na aykırı yayın yapan sitelerde yayınlanamaz.

Seçkin Deniz Twitter Akışı