5 Ocak 2017 Perşembe

SA3828/KY25-NO80: Erdoğan'ın Varlığı ve Milli-İslami Yapılanmaların Gelecek Perspektifi

 An itibariyle Erdoğan'ın varlığı bütün Milli-İslami yapılanmalara bir gelecek perspektifi sunmakta ve balans faktörü görmektedir.


IŞİD (DAEŞ), PKK gibi terör örgütlerinin beslendiği sosyal ve kültürel havzaların olması, bu tarlalardan ürün, eleman (sempatizan) devşirmesi üst akıl dediğimiz ve olur olmazsa kullandığımız için cılkını çıkardığımız dış güçlerin varlığını inkar etmemizi gerektirmez. Tam tersi uluslararası istihbarat teşkilatlarına istedikleri gibi modifiye edebilecekleri yoğrulmaya hazır hamur sunar.

IŞİD örneğinden yürüyecek olursak Türkiye dahil olmak üzere bütün bölge ülkelerindeki ve hatta Batı Avrupa ülkelerindeki kendi gibi düşünmeyenlere hayat hakkı tanımayan avami/ köylü İslam algısı, Batı Avrupa ülkelerinde ve Irak/Suriye, Afganistan ve Pakistan ekseninde IŞİD ve benzeri radikal İslami(!) hareketlerin militan devşirmesinin en önemli saikidir.

Dua edelim ki Türkiye'de kendini şu veya bu şekilde İslam'a nispet eden Ak Parti iktidarı ve onun karizmatik lideri Tayyip Erdoğan var. Basit bir sosyo-kültürel simülasyon yapıldığında bu acı ve çıplak görülecektir. An itibariyle Erdoğan'ın varlığı bütün Milli-İslami yapılanmalara bir gelecek perspektifi sunmakta ve balans faktörü görmektedir.

Üst akıl dediğimiz ve bu ülkenin Türklere bırakılmayacak kadar önemli olduğunu düşünen güçlerin neden ne pahasına olursa olsun Erdoğan'dan kurtulmak istediklerini bir de bu açıdan düşünelim bakalım.


Naim Okur, 05.01.2017, Sonsuz Ark, Konuk Yazar, Gündem
Naim Okur Yazıları

Seçkin Deniz Twitter Akışı