27 Kasım 2015 Cuma

SA2105/KY25-NO40: Köy'ün Hâli

"İşte böyle Can Kardeşim. Daha yazacak çok şey var ,amma ne bende yazacak takat kaldı ne sende okuyacak hâl!"


"Sorma Hasan, sorma köyün halini,
Delindi köprüler geçemez olduk
Herifler her yere sokar elini
Keyfimize göre sövemez olduk"
Abdurrahim Karakoç

Kısa bir süreliğine aramızdan ayrılan bir kardeşe durum raporudur

Kardeşim! Senin yokluğunda buralarda değişen hiç bir şey yok! Her şey bildiğin gibi.

Bizim muhalif taife dilini çıkarmış hazır beklemede. Kim Türkiye'ye çemkirirse rüzgar gülü gibi o tarafa dönüp yalamaya başlıyorlar. Hafta başından beri Putin'in yalanmadık yeri kalmadı. Yalamaktan dilleri kahverengi oldu senin anlayacağın.

Bazıları Rus hatunlara olmayan ingilizceleri ile "Sorry" yarışına girerken, bazıları Rus pilotlara bombalanacak hedefler verme yarışına girdiler. "Biz indiremedik Erdoğan'ı bari sen indir" diyenler mi istersin, "Valla bizim bir suçumuz yok tek suçlu Ak Parti, vuracaksanız orayı ve de eliniz değmişken Saray'ı da vurun çıkarın aradan" diyenler mi istersin? İşte bunlar da hep demokratlıktan oluyor onu da bir kenara not edelim.

Medyamızın durumu da pek şahane. Masum Rus uçağını düşüren kaka Türk Pilotları bayağı revaçta bu ara. Yok yok bunlar 'Rus Medyas'nda değil bizim 'Özgür Çiftetelli Medyası'nda. Rus Medyası bunlardan daha tarafsız senin anlayacağın!

Hani bir ufaklık vardı sakallı. Şu ya hani 4 kişinin saldırısına uğramıştı da güya kırılan burnuna ve kaburga kemiklerine Barcelona'nın kulüp doktorunun müdahalesi ile bir hafta geçmeden yine televizyon programlarına devam etmişti. -Ne o Messi miydi? Gene mi karıştırdım? Hay Allah!
Neyse!- Haa işte O var ya O dedi ki geçen akşam "Ne olacak yani Rus Uçağı 17 saniye sınırlarımızı ihlal edince" dedi. "Şart mıymış hemen elin pardon güzel komşumuz Rusya'nın uçağını düşürmek" 

Dedi yaa! Yurdum insanı bunu duyunca hem ders hem de ruhsat aldılar bu konuşmadan. Arkadaşa 17 saniye sınır ihlali yapacaklarmış! Yok canım ucundan acık değdireceğiz demişler bizim muhabire! 

Bakalım bekliyoruz sonuç ne olacak.

Ha bir de muhalefet liderimiz var ya şu genel müdür olan. Kaleleri şaşırdı, ama bizi gene şaşırtmadı ve Rus tarafına geçiverdi hemencecik.

Cumburdiyet gazetesinin kır saçlı bir gazatacısı ise "Erdoğan Başkanlık Seçimi için vurdurdu Rus uçağını" dedi geçen akşam. Ya ben şaşırmadım da oradaki adamlar iptal oldular. Hatta bir tanesi dedi ki; "İyi güzel de o Rus uçağını nerden buldu da oraya getirdi Erdoğan?" diye soruverdi.

Gerisini ben de hatırlayamıyorum. Ben o sırada etrafta çocuklar var diye ağzımı kapatan Hanım'la boğuşuyordum. İyi niyet dileklerimi sunuyormuşum güya. Kesinlikle iftira hem de kurusundan.

Herkese bir haller oldu bu ara. Hani çakma Yılmaz Güney vardı ya Fatsa'lı. Hah işte Kadir İnanır! O bile tweet neyim atmış Rus Pilot'un arkasından. "Yeni evli Rus Pilotun 7 çocuğu varmış, karısı da 9 aylık hamile imiş!" Ayrıca da "Lanet olsunmuş!" Valla şaka demeyyom! İnanmazsan birazdan koyacağım resimlere bakıver.

Senin anlayacağın bizimkiler 'Umudumuz Putin' modundalar bu ara. En son dakika haberi ise Erdoğan'ı Lahey'de yargılatmak için Cemaat'in dolmuşuna binen "Sarı Saçlı mavi gözlüm" Can Dündar'ımın minibüsü Silivri'de arıza yapınca şoför "Son durak!Buraya kadar! "demiş. 

Kendileri Silivri Sosyal Dinlenme Tesisleri'nde ben diyeyim 3 ay, sen de 3 yıl, Allah bilir 13 yıl mecburi ikamete tabi olabilir diyorlar. Valla ben diyenlerin yalancısıyım.

Uzun lafın kısası bu Anadolu bir zamanlar "Medeniyetlerin Beşiği" derlerdi ya, yok yok o beşik çok eski falan değilmiş bayağı yeni bir beşik imiş! Yoksa bu kadar heterojen bir genetiko mahsulünü sosyoloji ile değil olsa olsa seksoloji ile anlatabiliriz demiş ilim adamları!

İşte böyle Can Kardeşim. Daha yazacak çok şey var, amma ne bende yazacak takat kaldı ne sende okuyacak hâl! Hadi bana müsaade! Bir daha da ortalıktan kaybolup durma sana haber yetiştiremiyoruz gari!


Naim Okur, 27.11.2015, Sonsuz Ark, Konuk Yazar, Gündem
Naim Okur Yazıları

Seçkin Deniz Twitter Akışı