2 Temmuz 2016 Cumartesi

SA3119/KY25-NO59: Kadir Gecesi'nin Tedâi Ettirdikleri...

"Allah bilir ki; Allah'ın bizden muradı, yeryüzünü cehenneme çevirmemiz değil, cennete çevirmek için mücadele etmemizdir."


Kadir Gecesi Kur'ân'ın doğum günüdür. Nasıl doğum günlerimizde yeniden doğmuyorsak Kadir Gecesi de bir daha olmayacak. Doğum günü kutlamalarında yeniden doğduğumuz için değil, doğmuş olmaklığımıza özel bir anlam atfettiğimiz için seviniriz dostlarımızla beraber. Madem ki öyledir, Kur'an'ın doğum gününde sadece ve sadece Kur'an'a ve dolayısıyla onun mesajına önem atfedelim.

Kitabı anmayalım, okuyalım, anlayalım... Çünkü okumaktan murad anlamak, anlamaktan murad yaşamaktır. Işığı sayıklamakla aydınlanamaz, ateşi sayıklamakla ısınamayız. Aydınlanmak için ışığa, ısınmak için ateşe ulaşmalıyız. Bu da ancak istek, irade ve eylemle olur...

Öyleyse haydin Kur'anı her gün indirelim dünyamıza! Her gün Kadir Gecesi olsun gecelerimiz gündüzlerimiz. Her gün insin Kur'an hayatımıza, dimağıza. Vahiyle yeniden ve yepyeni muhatap olalım. Yağmur gibi yıkasın kirlenmiş zihinlerimizi. Her gün yeniden ışığa kavuşalım, her gün yeniden ısınalım sıcaklığında Kitabımız'ın.

Hayatlarımıza ışık olsun içimiz aydınlansın, can versin kurumuş toprağımıza rahmet olsun. Daha çok ibadet değil, daha çok iyilik yapalım. Daha çok dua değil, daha çok eylem yapalım. Dünyada bir tek aç ve açık gariban kalmayana kadar, dünyada ağlayan bir tek çocuk kalmayana kadar, yeryüzünde bir tek zulüm, haksızlık, yolsuzluk, hırsızlık, gasp, talan, isyan hatta vefasızlık kalmayana kadar devam edelim mücadeleye, eyleme.

Allah bilir ki; Allah'ın bizden muradı, yeryüzünü cehenneme çevirmemiz değil, cennete çevirmek için mücadele etmemizdir.

Öyleyse haydin salata! Haydin zekata! Haydin imha ettiğimiz şu dünyayı yeniden imar etmeye, yeniden inşaya... 

İlk olarak da kendi özümüzden başlayarak. Çünkü "Şüphesiz ki bir kavim(toplum), kendini değiştirmedikçe; Allah da onları değiştirmez.


Naim Okur, 02.07.2016, Sonsuz Ark, Konuk Yazar, Gündem
Naim Okur Yazıları

Seçkin Deniz Twitter Akışı