24 Ağustos 2017 Perşembe

SA4771/KY13-AO137: Akşener'in Yeni Partisi

"Öyle anlaşılıyor ki, bu ekibin tek amacı var; MHP'nin altını iyice oymak, iktidardan adam ayartarak Erdoğan'ın gücünü düşürmek ve ülkeyi yeniden eski günlere dönüştürmek.."


Bir zaman önce "Akşener'in MHP genel başkanı olabilmeye zerre şansı yok" demiştim. Süreç haklı çıkardı.

Akşener ve onunla birlikte hareket eden/ Bahçeli'ye karşı aday olanların hemen hepsi MHP'nin ülkücü çizgiden saptığını öne sürüp, MHP'yi yeniden gerçek ülkücülüğün adresi yapacaklarını belirtiyordu. Bunlar, MHP içinde önemli sayıda delegeyi de ayartarak Bahçeli'ye karşı yanlarına çekmeyi de başarmışlardı. Bahçeli'ye tepkili olan delegelerin hemen hepsinin beklentisi MHP'nin daha milliyetçi, 1980'li çizgiye dönmesi yönündeydi. Bu kişilere göre, Bahçeli partiyi bu çizgiden uzaklaştırmıştı.

Bahçeli'nin yerine adaylık için öne çıkarılan isim olan Meral Akşener'in geçmişte MHP yerine DYP'de siyaset yapmış olması kimilerince eleştiri konusu olunca Akşener'in ne kadar milliyetçi biri olduğu yazılı medyada yoğunluklu olarak işlendi. Akşener, kısa sürede MHP'de aranan milliyetçi, ülkücü kan olarak lanse edildi.

Onca atraksiyona rağmen MHP üzerinden sonuç alınamayınca , bu kez yeni bir parti için kollar sıvandı ve böylece Akşener'in gerçek niyeti de anlaşılmış oldu.

MHP'yi, daha ülkücü, daha milliyetçi çizgiye çekeceği iddiasıyla desteklenen Akşener bu kez merkez sağ bir parti kurmak üzere karşımıza çıktı.

Akşener'e destek veren ve Bahçeli'ye karşı çıkanlar bu kez içinde her tür siyasi kişiliğin bulunacağı bir partide bir araya gelecekmiş!

Öyle anlaşılıyor ki, bu ekibin tek amacı var; MHP'nin altını iyice oymak, iktidardan adam ayartarak Erdoğan'ın gücünü düşürmek ve ülkeyi yeniden eski günlere dönüştürmek..

Ak parti benzeri bir parti kurmak bile başlı başına amacın milliyetçilikle, ülkücülükle zerre ilişkisinin olmadığını anlamaya yeter. İnsana "Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu?" derler..

Bu millet artık bu gibi oluşumlara prim vermez. Zira köprülerin altından çok sular geçti. Kendisine rol biçilen onca siyasetçi kısa bir sürede siyaset arenasından silinip gitti.

Akşener'i de aynı akibet bekliyor.

Bilmiyorum, bu balonun patlaması 2019'a kalır mı?



Adnan ONAY, 24.08.2017, Sonsuz Ark, Konuk Yazar





Sonsuz Ark'tan
  1. Sonsuz Ark'ta yayınlanan yazılardan yazarları sorumludur. 
  2. Sonsuz Ark linki verilerek kısmen alıntı yapılabilir.
  3. Sonsuz Ark yayınları Sonsuz Ark Manifestosu'na aykırı yayın yapan sitelerde yayınlanamaz.

Seçkin Deniz Twitter Akışı