30 Mart 2017 Perşembe

SA4154/KY1-CÇ383: Referandum Geyikleri

"Anadolu'da bir kentin meydanı.. yüz iki yüz kadar toplanmış bir kalabalık.. ana muhalefetin başkanı halka hitap ediyor.. kalabalık karşısında vecde gelmiş.. "



'Partili Başbakan'a itirazı olmayanın 'Partili Cumhurbaşkanı'na itirazı anlamsızdır.. efendim olur mu Cumhurbaşkanı tüm milleti temsil ediyor! Eee.. Başbakan sadece kendisine oy verenleri mi temsil ediyor? 

CHP, ideolojisinin iktidarı için Başbakan ayrı Cumhurbaşkanı ayrı temsiliyetlermiş gibi sunma gayretinde.. ve o yüzden Cumhurbaşkanlığı makamını kendisinin son kalesi olarak görüyor ve bunu dillendiriyor.. partisizlikten muradı da emekli bürokrat.. özellikle de TSK emeklileri.. 

CHP'yi anlıyorum da seni anlayamıyorum.. CHP'nin kalesini (ne denli bir tarafsızlık muradında olduğunu buradan anla) savunmak sana mı düştü?.. CHP Sivil (siyasetçi) Cumhurbaşkanı'nı. hiç ama hiç sindiremedi içine.. Özal'a demediğini bırakmadı.. emekli bürokrata hala methiyeler diziyor.. 

Demirel de CHP zihniyetine inkılap ettiği için onandı.. demek ki Cumhubaşkanlığı makamı asla tarafsız olmadı ve Özal ve Gül ve Erdoğan CHP indinde bir sapmadır.. o zihniyette olmadıkları için onları tarafsız görmez

***

Tuhaf bir mantık peydah olmuş.. samimi biçimde 'hayır' diyen yok.. Batı'nın ve terör örgütlerinin 'hayır'ı EVET'i artırmak için imiş.. peki senin hayır'ın niye değil de onların hayırı arttırsın ki EVET'i?

Belki onlar değil de sen 'hayır' dediğin için ben EVET diyorumdur ve belki senin tavrın samimi değil..

***

Anadolu'da bir kentin meydanı.. yüz iki yüz kadar toplanmış bir kalabalık.. ana muhalefetin başkanı halka hitap ediyor.. kalabalık karşısında vecde gelmiş.. 

'Sevgili Hollandalılar, sevgili Alman hemşehrilerim.. niye evet diyelim.. elbet hayır diyeceğiz.. düşünün bir EVET dediğimizde tek adam olacak ve belki o tek adam bir kararname çıkarıp partinizin başkanını, yani beni partinizin başkanlığından alacak, bir başkasını atayacak.. böylece sizin gülme kaynağınızı dumura uğratacak.. işte bunun için hayır..

Sevgili Hollandalılar, sevgili Alman hemşehrilerim belki böyle bir durumda 'Kasetle Gelen Kararname ile Gider' türünden bir şeyler diyeniniz çıkabilir.. ama unutmayın ben gidersem kim yürüyen merdivene ters binip sizi güldürecek.. işte bunun için hayır..' :)



Cemal Çalık, 30.03.2017,  Konuk Yazar, Sonsuz Ark, Deneme







Sonsuz Ark'tan
  1. Sonsuz Ark'ta yayınlanan yazılardan yazarları sorumludur. 
  2. Sonsuz Ark linki verilerek kısmen alıntı yapılabilir.
  3. Sonsuz Ark yayınları Sonsuz Ark Manifestosu'na aykırı yayın yapan sitelerde yayınlanamaz

Seçkin Deniz Twitter Akışı