23 Kasım 2016 Çarşamba

SA3674/KY25-NO74: Demek ki Neymiş? Türkler Kızdırmaya Gelmezmiş!

"Aradan günler geçtiği halde halâ Alman Medyasının bir numaralı gündemi olduğu ve kaldığına göre Almanlara bayağı koymuş bu son ziyaret." 


Mevzu Erdoğan-Steinmeier görüşmesi. Görüşmenin muhteviyatından bana ne! Ben görüşmenin nasılındayım. Bild’e çok koymuş bu nasıllar! Nasıl mı? Bakalım nasılmış…

Efendim havalimanında ne kırmızı halı varmış, ne de karşılayacak üst düzey bir diplomatik ekip. Galiba Esenboğa mahalle muhtarı gönderilmiş! Steinmeier’i beklemesi gereken siyah limuzin kendilerini havaalanında değil de otelin önünde beklediği için mecburen otobüsle gelmiş arkadaş otele kadar…

Neyse otele gelindiğinde bir de ne görsünler?! Arabanın önüne takılan Alman Bayrağı yok. İlgisiz yetkililer bayrağınızı asacak anten bulamadık demişler!

Neyse, Dışişleri bakanlarının yapmış olduğu görüşmeden sonra mutad olduğu üzere yapılan ortak basın açıklamasında çok sert tartışmalar olmuş. Steinmeier ne derse Mevlüt Çavuşoğlu daha sert cevaplar veriyormuş. Tam bir rezillik yani! Eskiden gelip ayarlayıp gidiyorduk. Muhataplarımız gak guk bile diyemiyorlardı. Bol bol yutkunmak zorunda kalmış Steinmeier! Çavuşoğlu konuşurken gözleri yuvalarından fırlamış, dudaklarını ısırmış neredeyse! (Abartı!)

Bununla da kalmamış olup bitenler. Cumhurbaşkanı Erdoğan son dakikada ”Hadi sen de gel bakalım” randevusu verince Külliye’de almış soluğu çiçeği henüz burnuna verilmemiş Cumhurbaşkanı Adayı hali hazırdaki Cermenya’nın Dışişleri Bakanı Steinmeier. Telefonda Çavuşoğlu’nun bekletmesini daha hazmedememişken bu seferde Külliye'de çay kahve ikramı yapılmış Steinmeier’e… “Malûm siz hesapta yoktunuz, kaynak yaptınız, Beyefendi Akapulko Muhtarı ile görüşüyor birazdan sizi kabûl edecek” tesellisiyle..! Akapulko diye bir yer yok mu? Tabii ki yok kafa buluyoruz burda!

Neyse ciddileşelim. Derken Steinmeier-Erdoğan görüşmesine geçilmiş. Bundan sonrasını Bild’den alalım haberi!  “Erdoğan tahtına kurulmuş bir sultan gibi köşesine kurulmuş” , Steinmeier ile arasına 2 metre mesafe koymuş, bu da yetmezmiş gibi Steinmeier’i alçak bir koltuğa oturtmamış mı?! 

Üstelik fonda Alman Bayrağı falan da hak getire! İki tane Türk Bayrağı varmış sadece! Olmaz ki kardeşim bu kadar da yapılmaz ki! Tamam alçak koltuğu anladık! Steinmeier henüz Dışişleri Bakanı ama adam bir kaç ay sonra Cermenya’nın Cumhurbaşkanı olacak. Sırf henüz atanamadığı için yapılır mı böyle muamele?! Bild diyor ki; “Erdoğan’la Steinmeier arasında buz devri!”

Aradan günler geçtiği halde halâ Alman Medyasının bir numaralı gündemi olduğu ve kaldığına göre Almanlara bayağı koymuş bu son ziyaret. 

Bild Gazetesi, Türkler çok kızgın diye Steinmeier’in uçaktan otobüse binerkenki resimlerini yayınladı. Hepimiz biliyoruz ki uluslararası diplomasi semboller üzerinden yapılır ama bu kadarı da fazlaydı yani. Adam daha cumhurbaşkanı seçilmeden bütün karizmayı çizdirdi Erdoğan yüzünden. Zira daha şimdiden Steinmeier yanlış aday lafları dolaşıyor Alman Medyasında. İster misiniz Merkel aday göstermekten vazgeçsin!

Şimdi anladınız mı neden moralimin bu kadar iyi olduğunu?!


Naim Okur, 23.11.2016, Sonsuz Ark, Konuk Yazar, Gündem
Naim Okur Yazıları

Seçkin Deniz Twitter Akışı