28 Aralık 2015 Pazartesi

SA2260/KY25-NO41: Köprüden Geçti Gelin ya da Kurtarılan İntiharcıları Ne Yapmalı?!

"Çok eleştirim var kardeşim çok! Olmaz ki bu kadar da hata yapılmaz ki!"


Neymiş adam, neden Ak Partili imiş? Doğru ya, Ak Parti en son seçimlerde % 0,001 oy almış bir parti olduğu için intihara kalkışan adamın Ak Partili bir eleman çıkması çok büyük bir eksiklik. Ayrıca adamcağız intihardan vazgeçtiği ve makam arabasının kapısına kadar getirildiği halde neden Erdoğan halâ iphone 6S i ile telefonda konuşmaya devam etmiş? Gülmeyin çok önemli konular bunlar. Ahan da bu konuyu ele aldım gördünüz mü?!

İlk baktığımda ben de sizin gibi düşünmüş ve içimden(!) eleştirmiştim. "Ne idi lan adam gelmiş arabanın kapısına bizim Reisicumhur halâ iphone'u ile konuşuyor"du mevzu. Sonra olayın cereyan ediş şekli yazılınca dünya durdukça Taife-i Laikus'un burnunun dibinde durası Erdoğanımız'a yine hak verdim.

Cumhurumuzun Reisi ve dahi Taife-i Nefretus'un gıcıklık odağı ne yapmalıydı? Olayı görmüş ve konvoyunu durdurarak müdahale etmiş ve "Gidin adama söyleyin intihardan vazgeçsin CB seninle görüşmek istiyor deyin" demiş.

Tam bu talimatı verdiği sırada ve esnada Obama'nın "Cumanız mübarek olsun kanka, nörüyon" sözleriyle başlayan telefonu gelmiş. "Valla iyilik sağlık kanka, hamdolsun, bildiğin gibi hayat kurtarmakla meşgulüz" derken; korumalar intihar semtine uçarak ve su yolu ile ulaşmak isteyen vatandaşı karga tulumba değilse de şeritler arasında "tek tek basaraktan bade içerekten" geçirip arabanın kapısına getirmesinler mi?

Ne yapsındı sayın Tayyip'imiz Erdoğan'ımız ya; "Ya kanka Obama! Sana doyum olmaz ama şu köprüden geçti gelin, ay pardon, atlamaya çalışan ve az önce yaptığım antidemokratik müdahale ile hayatını kurtardığım ve büyük ihtimalle benim seçmenin olma ihtimali olan vatandaşın derdini dinlemem lazım, zaten şu gıcık gittiğim Aydın Doğan'ın adamları bir yandan video çekiyorlar, biz sonra devam ederiz, bak Emine Hanım'ın da Michaela'ya selamları var, görev süreniz bitmeden gelsinler size bir mantı açacakmış, ha unutmadan şu gönderdiğin Iphone 6S den Emine Hanım da istiyor yalnız onunki pembe neyim olacakmış hatun rengi, renk seçimini Michaela'ya bırakıyormuş" mı deseydi.?

Ekmek arası döner gibi arada Suriye meselesi, Putin'in dönekliği gibi önemli mevzuları da sıkıştırdığı köprü üstü muhabbeti yarıda mı keseydi?

Benim eleştirim; o korumalara ve kırk yolda bir gelen "köprüden geçerken intihar etmekte olan vatandaşı görüp, ikna ederek vazgeçiren Cumhurbaşkanı haberini" iğdiş eden piar danışmanlarına. 

Olmaz ki kardeşim madem konvoy durdu, git hazır intihara kalkışan adamla diyalog kapıları sonuna kadar açık iken, kameralar yayında bekleyeceksin Cumhurbaşkanımızın konuşmasının bitmesini. 

Dünya durdukça köprüden geçen intiharcıları kurtarası Cumhurbaşkanımız arabadan inecek ve şeritler arasından o atletik yapısıyla sol elle şerit refüjlerinden kavrayarak iki ayağı havada atlayarak şeritler arasından geçerek vatandaşın ayağına kadar gitmeli ve önce sormalı idi, "Hangi partiye oy veriyon la sen?" deyü.

Adam da tesadüfen Ak Partili çıkmalı -ki zaten mucize eseri ak partili çıkmış- hayatı kurtarılmalı. Malum bir oy bir oydur!

Yok adam eğer muhalif biri olsaydı; "Yapma etme yakında 3.köprü açılacak, oranın da reklama ihtiyacı var, gel sen acele etme, açılınca orada intihar edersin, olmadı bak oradan tren de geçecek, kendini trenin altına atarak intihar etme opsiyonun da olur" diye ikna etmeli idi.

Neyse bütün bu ikna çalışmaları canlı yayında Breaking News olarak yayınlanırken elini vatandaşa uzatıp demir parmaklıklar arkasından vatandaşı kurtarıp bağrına basarkenki görüntüler eşliğinde mutlu sona erişilmeliydi. 

Çok eleştirim var kardeşim çok! Olmaz ki bu kadar da hata yapılmaz ki! Hem adam neden Ak Partili ve bilmem ne ocaklarında görevli biri?

Memlekette ak partili olmayan ve işi gücü yolunda gitmeyen, karısı ile kavga etmiş, karısı adamın yüzünü çırmıklamış kocası da ona bir tokat atmış ve bunun üzerine karısı çocuğunu almış götürmüş ve 26 gündür çocuğunun yüzünü göstermemiş ve intihar etmeye karar vermiş başka adam mı yok?!

Bak gördünüz mü gene inandıramadınız Laiküs Külyutmazüs taifesini.


Naim Okur, 28.12.2015, Sonsuz Ark, Konuk Yazar, Gündem
Naim Okur Yazıları

Seçkin Deniz Twitter Akışı