17 Temmuz 2015 Cuma

SA1545/KY25-NO20: Bir Kutlu İctimadır Bayram..

"Baba ocağı-ana kucağında bir bayrama daha merhaba diyebilmeyi nasip eden Rabbimize hamd ediyorum."


Herkesin gönüllü yazıldığı.. Bir İlkokul çocuğu heyecanını her dem yaşadığımız. Hele çocukluğunuzun geçtiği ilk defa zeytin çubuğu eşliğinde Kur'an talim ettiğiniz, ilk çocukluk Bayram Namazı'nı kıldığınız, ilk ergenlik Cuma'sını eda ettiğiniz Eski Cami'de 58 yaşın Bayram Namazı'nı kılmışsan..

Yıllardır görmediğin eski dostları ya da yüzünü zar zor hatırladığın, sen çocukken 'amca' olan eski cemaatten simalarla bayramlaşma halkasına durmak.. 


Her ictimada eksilenleri rahmetle yad etmenin buruk hüznüne eşlik eder bayram sevinci.. "Dün buradaydı"larla yad edilenlere, "Yarın kim bilir kimler?" sorusuyla şom ağızlılık edip ölüm gerçeğini hatırlatmalar..

Bizde adettir; arefe günü mezarlıklara gidilir ve adına da "Mezarüstü" denilir. Dün neredeyse bütün aile fertleri Ören köyündeki caminin arka bölümündeki aile mezarlığına ziyarete gittiler. 


Mezarüstü'ne git(e)mediğim için babadan fırça dolu, anadan sitem dolu sözler işitmek zorunda kaldık. Neymiş "Bende zaten ana baba yokmuş ya da ölseymiş mezarına bile gitmezmişim anamın." Ahh, anacağım ahh!


Baba ocağı-ana kucağında bir bayrama daha merhaba diyebilmeyi nasip eden Rabbimize hamd ediyorum. Kalbimin en az yarısını bıraktığım Almanya'daki sevdiklerimin burukluğunu içimde saklı tutarak yeni bir güne daha merhaba..


Bu kutlu günün bereketini heybemize azık kılıp, dünyayı daha yaşanabilir bir yer kılma davamıza, sevdamızı şahit kılıp kaldığımız yerden devam edebilme umudumuzu yeşertir bayramlarımız.. 


Rabbimiz, bu duamıza, umudumuza sonsuz rahmetiyle icabet edicidir inşaallah. 


O, kulunun liyakatına, hak edişine değil; niyetine, davasına, çilesine, sevdasına not verecektir inşaallah..


Rabbimiz yolumuzu açık, umudumuzu canlı, bayramımızı bayram kılsın inşaallah..


Naim Okur, 17.07.2015, Sonsuz Ark, Konuk Yazar, Gündem




Seçkin Deniz Twitter Akışı