24 Mayıs 2018 Perşembe

SA6192/KY68-EA6: Finans Uşakları ve Doları Rezerv Para Olmaktan Çıkarmak

"Bu soygunun tarihte eşi yoktur.. Dürüst olsanız bu sömürü düzeni ile savaşırdınız, Türk hükümeti ile değil."


Kriptolar kritik anlarda maskeleri indiriyor. Hükümete, "IMF ile otur anlaş" diyor.  Sen efendine söyle de doları tırmandırmaktan vazgeçsin.

Döviz bir mübadele aracıdır, silah olarak kullanıldığında içeriden birilerinin  "teslim ol" çağrısı yapması iğrençtir..

Sırf FED'in faiz artırımı doları elektrik süpürgesi gibi piyasalardan emmeye, doları 5 lira yapmaya tek başına yeterlidir.

Finans okuryazarlığı olmayan internet trolleri hükümetin ekonomi politikalarına bağlıyor doların yükselişini; bilen, ama çarpıtan abilerinin peşinden atlıyorlar.

Dolar yükselince "IMF'ye teslim ol" diyen finans uşakları, kapımıza orduyla geldiklerinde aynı şeyi söyleyecekler. Bunların beyni anlamsız sonuçlar üretiyor.

Sanayi üretimi inşaata nispetle döviz kuruna çok daha bağımlıdır. Eğer inşaat sektörü lokomotif olmasaydı bugünü mumla arardık. İnşaatın dolardan etkilenmemesi finans hırsızlarını öfkelendiriyor.

Dolar rezerv para, ama ABD bunun sorumluluğunu taşımıyor. Diledikleri gibi oynuyorlar ekonomilerle. Doların ateşini söndürecek tek politika da onu rezerv para olmaktan çıkarmaktır.

İkiyüzlüler ise bu gerçeği unutturup teslimiyet öneriyor. ABD'ye tek sözleri yok. Ne varsa Türk hükümetine yıkıyor, suçluyu koruyorlar.

Hal böyleyken doları iç dinamiklerin yükselttiğine inanmamızı istiyorlar. Seçim öncesi dış güçlerin yani doların sahiplerinin operasyon yaptığını söylememize bile tahammül edemiyorlar. 

Doların sahibi yok mu?!

Faiz-döviz ikilisi arasındaki ilişki matematiksel zorunluktan değil matematiksel kurgudan kaynaklanır. Dövizle sömürmeyi seçmediğinde faizi, faizle sömüremediğinde dövizi yükseltir. 

Ve bunu sayısallaştırır.

"Faizi yükselt döviz düşsün" der. Bu ikili sömürü enstrümanıdır. İmparatorluk değil hegemon tarzı sömürüdür. Bunu nasıl savunabilirsiniz! Bununla savaşmaktan başka hiçbir öneriyle gelmeyin. Acıya da katlanın.

İmparatorluk tarzı sömürü doğrudan kaynakları yönetir. Vali atar. Hegemon ise ekonominin canı olan parayı kontrolde tekel iddiasında bulunur. Para ile denetler..dilediğinde tüm sektörleri felce uğratır.

Dünyanın en borçlusu doların sahipleridir. 1 cent maliyetle 100 dolarlık ürünü alıp götürmekteler. Sömürgeleşmiş beyinler tarihin en büyük soygununu bize matematiksel zorunluluk diye dayatıyor, ne sayıklıyorsunuz siz?

Bu soygunun tarihte eşi yoktur.. Dürüst olsanız bu sömürü düzeni ile savaşırdınız, Türk hükümeti ile değil.

Hem dolarla hem de ödemeyecekleri borçlarla soyuyorlar.

"Teslim ol" çağrısı yapanların elle seçilmiş uşaklar olduğunu biliyoruz. 

Onların peşinden giden cahillerin dış güçlerle bağlantılı olmadıklarını da biliyoruz; hemen üstlerine alınmasınlar, zaten vicdanları olsa doğru yolu seçerlerdi.





Ertuğrul Aydın, 24.05.2018, Sonsuz Ark, Konuk Yazar, Mahfil'den



Not: Twitter'daki düşüncelerim derlenmiştir, yazı bağımsız bir yazı olarak tasarlanmamıştır.




Sonsuz Ark'tan
  1. Sonsuz Ark'ta yayınlanan yazılardan yazarları sorumludur. 
  2. Sonsuz Ark linki verilerek kısmen alıntı yapılabilir.
  3. Sonsuz Ark yayınları Sonsuz Ark manifestosuna aykırı yayın yapan sitelerde yayınlanamaz.

Seçkin Deniz Twitter Akışı