16 Mayıs 2018 Çarşamba

SA6148/KY13-AO174: Erdoğan'ın Aday Tercihlerini Yargılamaktan Kaçınmak Gerek

"Eğer bu mücadeleye şu veya bu şekilde güvensizlik bulaşırsa hepimiz altında kalırız..."


24 Haziran seçimleri için rekor başvuru yapılan Ak Parti'de ilk elemelerin yapıldığı ve Erdoğan'ın bu isimler arasından kimleri aday göstereceği  merak konusu.

Kamuoyuna yansıyan iddialara göre önceki m.vekillerinin yarısı yeniden aday gösterilmeyecek. Her seçim döneminde olduğu gibi aday gösterilmeyenlerin bazılarının aleyhte konuşmalar, eleştiriler yapması bu dönemde de fazlasıyla mümkün. Zira adaylık başvurusunda bulunanların bazılarının kripto FETÖ'cu veya gerçek Ak partili olmadığı iddiaları var.

Şimdiden belirtmekte yarar var; Listeler açıklandığında aday gösterilenlerin bazıları istismarcılar için  bir malzeme olarak kullanılacaktır.

Erdoğan birçok kez, bir çok kişiyi şaşırtacak kararlar verdiği gibi bu seçimde de kimi  beklenmedik isimleri aday gösterebilir.

Bunların bazılarının FETÖ ile ilişkilendirilenlerden seçilmiş olması halinde istismarcıların seslerini yükseltmesi ve kafa karıştırıcılık yapması, bunun da seçmeni etkileyebilmesi söz konusudur..

Öncelikle şunu söylemeli; FETÖ, yakın çağın en tehlikeli, en sinsi ve en etkili küresel örgütüdür. CIA bu örgütü dünyayı çok yönlü sömürebilmek için bir model olarak, istihbarat dokulu olarak yapılandırmıştır. O nedenle bu yapıyla mücadele akılla ve sürece yayılarak yapılmak zorunda.

Zira her yanda izleri vardır ve amip gibi yeni türedileri ortaya çıkmaktadır. Erdoğan (bazı FETÖ itirafçılarına bakılırsa) yaklaşık on yıldır bu yapıyı yakın takibe almış ve onunla mücadele için oyun kurma yoluna gitmiştir. 

Süreç içerisinde bu konuda kimlere hangi rol verdiğini kestirmek zordur. O nedenle Ak Parti'ye sahip çıkma adına yanında bulunan bazı isimlere suçlamalarda bulunmanın yararı yok, zararı var. Erdoğan, FETÖ davalarını yakından takip ediyor ve konuya fazlasıyla hakim.

Kimleri, ne zaman, nasıl, nerede değerlendireceğine en doğru kararı verecek olan kişi Erdoğan'dır. FETÖ ile mücadele akıl ve siyaseti gerektiren bir mücadeledir. O nedenle  Ak Parti'yi savunma adına söz söyleyenlerin isimler üstünden kararları eleştirmesi siyasetin elini zayıflatır.

Eğer, FETÖ ile mücadele kırmızı kitaba girmiş bir devlet mücadelesi ise eninde sonunda suçluların tümüne sıra gelecektir. Bu süreç içerisinde şu veya bu şekilde Erdoğan'ın tercihlerini yargılamaktan kaçınmak gerek..

Yol gösterici, yardımcı olucu eleştiriler isimler düzeyinde değil, genel doğrultuda yapılırsa yarar sağlar.

Eğer bu mücadeleye şu veya bu şekilde güvensizlik bulaşırsa hepimiz altında kalırız...



Adnan ONAY, 16.05.2018, Sonsuz Ark, Konuk Yazar, Gündem'in Düşündürdükleri






Sonsuz Ark'tan
  1. Sonsuz Ark'ta yayınlanan yazılardan yazarları sorumludur. 
  2. Sonsuz Ark linki verilerek kısmen alıntı yapılabilir.
  3. Sonsuz Ark yayınları Sonsuz Ark Manifestosu'na aykırı yayın yapan sitelerde yayınlanamaz.

Seçkin Deniz Twitter Akışı