15 Mayıs 2018 Salı

SA6141/SD985: Sonsuz Ark Sohbetleri 3

Sonsuz Ark, 'Bilgi'yi anlama, üretme ve kullanma aşamaları gerçekleşmeden 'Bilgi'ye sahip olunamayacağını ısrarla vurgulamaktadır. Müslümanlara Kudüs'ü Siyonizm'e kaybettiren cehalettir, korkaklık değil, ihanettir inanç değil.


Bilgi'nin insanın vazgeçilmez ihtiyacı olduğunu ve insanın elde ettiği bilgi ile diğer insandan farklılaştığını hepimiz biliriz. Farklılaşmak, aynı zamanda farklı bakmak ve farklı görmek demektir, onu da biliriz ve 'Bilgi'nin güç olduğunu, bilgiden doğan silahlarla bilgiye sahip olanların diğer insanlara galip geldiğini de biliriz. Burada esas olan Bilgi'nin neye hizmet ettiğidir. Bilgi'ye sahip olarak güçlü olan 'Bilgi'yi hangi esaslara göre kullanmaktadır?

14 Mayıs 1948 İsrail'in kurulduğu gün; aynı zamanda 14 Mayıs 2018 ABD büyükelçiliğinin Kudüs'te taşındığı gün. ABD elçiliğinin Kudüs'e taşınmasını protesto eden silahsız müslüman Filistinlileri keskin nişancılarla hedef alan İsrail devletinin  askerleri şu ana dek 55 Filistinliyi  şehit ettiler 2500 tanesini de yaraladılar.

Birleşmiş Milletler 1947 yılında Kudüs'e uluslararası statü kazandırdı. Devletler hukukuna göre günümüzde de geçerli olan bu statü ne İsrail, ne de Filistinliler tarafından tanınıyor. Kudüs 1948'den 1967 yılına kadar Ürdün ile İsrail arasında bölünmüş bir kentti. Altı Gün savaşında İsrail tarafından işgal edilen Kudüs 1980 yılında İsrail Parlamentosu Knesset tarafından "İsrail'in ebedi başkenti" ilan edildi. Dünya devletleri bu kararı desteklemeyip, büyükelçiliklerini Tel Aviv'de açtılar.


ABD yönetiminin, 1995'te çıkardığı Kudüs Büyükelçilik Yasası'na göre İsrail'in başkenti Tel Aviv'deki büyükelçiliğini Kudüs'e taşıması öngörülüyordu. Ancak söz konusu yasa 21 senedir Bill Clinton, George W. Bush ve Barack Obama'nın başkanlık dönemlerinde her 6 ayda bir "ulusal güvenlik" gerekçesiyle erteleniyordu. Başkan Trump'ın da iki kez ertelediği yasa bu kez ertelenmedi ve ABD 14 Mayıs 2018'de Kudüs'te büyükelçilik binasının açılışını yaparken, bilginin efendisi olan siyonist yahudiler, ellerindeki nükleer silahlar, para ve dünyanın tek hakimi olma iddiasındaki ABD'nin yöneticileri olarak Filistinlileri keskin nişancıları tarafından tek tek öldürüyorlar.

Dünya'dan ABD'nin davet ettiği ülkelerden sadece 33 tanesi açılışa temsilci gönderdi; Arnavutluk, Angola, Avusturya, Cezayir, Çekya, Dominik, Etiyopya , Fildişi Sahilleri, Guatemala, Gürcistan,  Honduras, Kamerun, Kenya, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Kongo Cumhuriyeti,  Macaristan, Makedonya, Myanmar, Nijerya, Panama, Paraguay, Peru, Romanya, Ruanda, El Salvador Sırbistan, Güney Sudan, Tayland, Tanzanya, Ukrayna, Vietnam, Zambia.

Oysa 21 Aralık 2017'de Türkiye’nin girişimleriyle hazırlanan ve ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs kararını eleştiren karar tasarısı, BM Genel Kurulu’nda ABD’nin tehditlerine rağmen 128 ülke tarafından kabul edilmiş, 9 ülke ret, 35 ülke çekimser oy kullanmıştı. Oylamada ABD ve İsrail'in yanında Palau, Guatamala, Togo, Nauru, Honduras, Marshall Adaları, Mikronezya ülkeleri ret oyu vermişti. ABD'nin oylama öncesinde 'finansal yardımı keseriz' tehdidinin  de oylamanın akışına etkisi olmamıştı.

ABD Başkanı Trump, 'Yahudilerin cehenneme gideceğini' savunan ruhani danışmanı, Baptist rahip Robert Jeffress'i de törene göndermişti. Jeffress, törende kürsüye çıkan ikinci konuşmacı oldu; Filistinli sivillerin tek tek öldürüldüğü o anlarda ABD Başkanı Trump Twitter'da şöyle yazıyordu: "ABD Büyükelçiliğinin Kudüs’e taşınması Fox News ve Fox Business kanallarından saat 9’da canlı yayınlanacak. İsrail için harika bir gün!"

Bilgi bir güçtü; bilim, sinema-sanat-medya, silah sanayi, teknoloji, psikoloji, sosyoloji, edebiyat, tarih ve din bilgisi dünyadaki bütün milletlerin ellerinden alınmış ve sadece seçilmiş üreticilerinin kontrolü altına alınmıştı; siyonist yahudilerin ya da siyonist yahudilere itaat eden diğer insanların. Ve bu güç bugün 7.5 milyar insanın gözü önünde, toplamda 20 milyonu bulmayan yahudilerin temsilcileri olarak öne çıkan daha az sayıda siyonist yahudinin insanları tek tek avlamasını sağlıyor. 

Filistin'in Birleşmiş Milletler (BM) Daimi  Temsilcisi Riyad Mansur, BM Genel Merkezi'nde yaptığı açıklamada, 30  Mart'tan bu yana İsrail güvenlik güçlerinin saldırılarında 100'e yakın  Filistinlinin hayatını kaybettiğini, 11 binden fazla kişinin yaralandığını söylüyor ve İsrail'in Filistinlilere yönelik ''korkunç  saldırıların'' ardından BM Güvenlik Konseyi'ne (BMGK) acil toplanma çağrısında  bulunuyor.


Bugün yaşadığımız sorgulama bu temelde değerlendirildiğinde "Bilgi'ye sahip olarak güçlü olan 'Bilgi'yi hangi esaslara göre kullanmaktadır?" sorusunun cevabı, insanın adaleti ve  iyiliği esas alarak insan için yararlı ve doğru olanı yapmak adına Bilgi'ye sahip olması gerektiğini bize öğretmektedir.


Onurlu insan, onur duyacağı bilgiyle güçlü olabilir; güçlerini güçsüzü ve bilgisizi ezerek sergileyenlerin, gösteri yapanların onursuzluğu da güç değil ancak vahşettir.


Siyonizm dünyanın en büyük nükleer gücünü, vahşi imparatorluğunu kontrolü altına alarak bütün dünyaya tehdit olarak sallarken Kudüs'e girebiliyor, ABD'ye savaş açacak güçte olan herhangi bir müslüman devlet yok, herhangi bir 'Müslüman ordu' yok. İslam Dünyası diye bir olgu da yok; sadece Türkiye var... 


Türkiye şehit Filistinliler için 3 günlük yas ilan etti, Tel Aviv ve Washington büyükelçilerini istişare amacıyla Ankara'ya çağırdı; İslam İşbirliği Teşkilatı'nı cuma günü olağanüstü toplantıya çağırma, yarın TBMM'de Kudüs konusu hakkında özel gündemle bir oturum yapma, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu Türkiye tarafından toplantıya çağırma kararı aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'in yaptığı katliamı lanetledi ve İsrail'i terör devleti olarak ilan etti: "Bu insanlık dramını, soykırımı hangi taraftan olursa olsun, ister Amerika ister İsrail, lanetliyorum. Bu katliama sessiz kalanları da lanetliyorum.”


Türkiye de yapabileceğinin en iyisini yapıyor, ancak diplomatik alandan ve söylemden öteye geçecek güce ve kapasiteye sahip değil; tankını, helikopterini, füzesini, uçağını, tüfeğini henüz yapabiliyor.


Ümmet, bilgiye efendilik eden siyonist yahudiler ve masonlar tarafından içi boşaltılmış, Kur'an'dan uzaklaşmış olan müslümanlar için hareket ettirici değeri olmayan bir kavramdır; içi boşalmış kavramlarla değil elimizdeki son teknoloji silahlarla Kudüs'e bakmak zorundayız, gücü olmayanın ümmeti de olamıyor maalesef. 


Antik Yunan tarihçisi  Tukidides’in “Peloponezya Savaşları” adlı (MÖ 431-404 tarihleri arasında Atinalılarla Spartalılar arasında Antik Yunan coğrafyasında yapılan savaşların anlatıldığı bir eser) eserinde güçlülerin canının istediğini yaptığını ve zayıfların da bunu kabul etmek zorunda kaldığını savaşın taraflarının ağzından yazar. Yani gücü olan istediğini gücü ile alır. Barışı istiyorsan savaşa hazır olmalısın. Yani güçlü gücün dilini kullanır ve zayıf ise hukuk ve ahlak gibi kavramlara sarılır. Güçlünün karşısında zayıfın hukuktan başka tutunacak dalı yoktur. Zayıf ya gücünü arttırmalıdır ya da müttefiklere sahip olmalıdır aksi takdirde köleleştirilecektir.


Sonsuz Ark, 'Bilgi'yi anlama, üretme ve kullanma aşamaları gerçekleşmeden 'Bilgi'ye sahip olunamayacağını ısrarla vurgulamaktadır. Müslümanlara Kudüs'ü Siyonizm'e kaybettiren cehalettir, korkaklık değil, ihanettir inanç değil. kazandıracak olan da umuttur.


"Gevşeklik göstermeyiniz; üzüntüye kapılmayınız. Eğer gerçekten inanıyorsanız, mutlaka siz en üstün olursunuz." (Âl-i İmran 139)



Selam ve Sevgiyle kalın dostlarım...




Seçkin Deniz, 15.05.2018, Sonsuz Ark, Sonsuz Ark Sohbetleri
Sonsuz Ark Sohbetleri





Sonsuz Ark'tan

  1. Sonsuz Ark'ta yayınlanan yazılardan yazarları sorumludur. 
  2. Sonsuz Ark linki verilerek kısmen alıntı yapılabilir.
  3. Sonsuz Ark yayınları Sonsuz Ark Manifestosu'na aykırı yayın yapan sitelerde yayınlanamaz.



Seçkin Deniz Twitter Akışı