16 Nisan 2018 Pazartesi

SA5966/ÇY12-EÖRS1: Yazmayı Gerçekten Sevdim

 "Kalemin hakkını vermek için kalemle aramda disiplinli ve samimi bir bağ kurmam gerektiğini öğrendim. Düşüncelerimi baskılamak yerine, onları serbest bırakmam gerekiyor; bunun da farkına vardım."


Yazmak sevdiğim, ama öylesine gelişen bir şey (di) benim için. Anlık bir heyecan gibi, ama gelip geçici olmayan anlık heyecanlardan biri.

Eğitim süreci başlarken ilk defa "gerçekten yazıyor muyum, gerçekten yazabilir miyim?" sorusunu sordum kendime. Sanırım yazmayı ilk defa ciddiye almaya başladım..

Daha önce yazarken hissetmediğim bir his eğitim süreci boyunca bırakmadı peşimi. 'Olacak mı?' endişesinin verdiği bir baskı hissi.

Sanırım bu his yazmak için gerekli olsa da abartınca ket vuruyor insana.

İlk defa hocamdan duyduğum "yazmak için gerekli psikolojik uzaklığı öğrenme" işini tam olarak beceremediğimi gördüm. Dış dünyanın etkisinden kurtulup iç dünyamla verimli bir bağlantı kuramıyor olduğumu fark ettim.

Yazarken kendimi ifade etmek için gerekli olan kelime dağarcığımda eksikler olduğunu öğretti bu süreç bana. Çok iyi bir yazı yazmayı hedeflersem, ortaya iyi bir yazı çıkaramayacağımı da.

Hata yaparak öğreneceğimi öğrendim bu süreçte, ama bu durumu sürekli bir hale getirmemem gerektiğini de.

Kalemin hakkını vermek için kalemle aramda disiplinli ve samimi bir bağ kurmam gerektiğini öğrendim. Düşüncelerimi baskılamak yerine, onları serbest bırakmam gerekiyor; bunun da farkına vardım.

Bilgi toplama,analiz, verilen ödevi doğru algılama, algılanan şeyi doğru ifade etme, imlâ kurallarına dikkat etme gibi şeyler konusunda kendimi daha donanımlı bir hâle getirmem gerektiğini fark ettim.

İyi iş çıkaramasam da bana sunulan bu eğitim sürecinde yazmayı gerçekten sevdiğimi öğrendim.

Son olarak, öğrenmem gereken çok şey olduğunu biliyorum, öğrendiğim şeyleri geliştirmem gerektiğini de.

Vazgeçmediğim ve vazgeçmeyeceğim için mutluyum..

Ve bana sunulan bu eğitim fırsatı için minnettarım...


Emine Örs, 16.04.2018, Sonsuz Ark, Çırak Yazar, Gri Günce, Denemeler





Sonsuz Ark'tan

  1. Sonsuz Ark'ta yayınlanan yazılardan yazarları sorumludur. 
  2. Sonsuz Ark linki verilerek kısmen alıntı yapılabilir.
  3. Sonsuz Ark yayınları Sonsuz Ark manifestosuna aykırı yayın yapan sitelerde yayınlanamaz.

Seçkin Deniz Twitter Akışı